Mehmet Özcan: "Galatasaray'dan 14 milyon Euro'luk anlaşma, son golünü gidince atacak"

23 yaşındaki hücum oyuncusu Nicolo Zaniolo'yu sezon sonunda 35 milyon Euro’ya sattığı senaryoda Galatasaray, minimum 14 milyon Euro kâr elde edecek.

Mehmet Özcan: "Galatasaray'dan 14 milyon Euro'luk anlaşma, son golünü gidince atacak"

Galatasaray Sportif A.Ş. Başkan Vekili Erden Timur, Nicolo Zaniolo transferinde KAP'a bildirilmeyen mali detayları açıkladı.

Roma'ya 5 yıl vadeli 15 milyon Euro net bonservis bedeli ödeyecek sarı-kırmızılı kulüp, sözleşmeye 15 milyon Euro civarında oyuncu ve kulüp performansına bağlı bonuslar koydu.

14 MİLYON EURO'LUK KAR HEDEFİ

Galatasaray'ın Şampiyonlar Ligi şampiyonluğu ve Zaniolo'nun Ballon d'Or kazanması gibi gerçekleşme olasılığı çok düşük bonusların yazıldığı sözleşmede yönetimin 14 milyon Euro kâr hedefinde olduğu ortaya çıktı. 

Sarı kırmızılı takımın, Türkiye Kupası'nı kazanması durumunda Roma'ya 789 bin Euro ek ödeme yapılacak. Ayrıca sezonun ikinci yarısında 900 bin Euro alan İtalyan oyuncunun maç sayısına bağlı olarak 1.5 milyon Euro bonusu var.

MİLAN VE JUVENTUS İSTİYOR

Serbest kalma maddesi 35 milyon Euro olan Zaniolo ile İtalyan devleri Milan ve Juventus başta olmak üzere birçok kulüp yakından ilgileniyor.

Bu rakam ödenirse bir sonraki satıştan kârın yüzde 20'sine ortak olan Roma 4 milyon Euro pay alacak.

ICARDI VE RASHICA İÇİN HARCANACAK

Galatasaray sezon sonunda Zaniolo'yu 35 milyon Euro'ya sattığı senaryoda İtalyan yıldızdan minimum 14 milyon Euro kâr elde edecek. Bu para da kiralık gelen Icardi ile Rashica'nın kalıcı transferlerinde kullanılacak.

Kaynak: Mehmet Özcan / Sabah

Güncelleme Tarihi: 01 Nisan 2023, 01:51
YORUM EKLE