Mehmet Özcan: "Nef Stadyumu'na geldi, Galatasaray maçını izledi ve bol bol not aldı"

Galatasaray, 45 bin taraftar ortalaması ile Nef Stadı’nda 85.7’lik doluluk oranına ulaştı.

Mehmet Özcan: "Nef Stadyumu'na geldi, Galatasaray maçını izledi ve bol bol not aldı"

Süper Lig'de şampiyonluğa her geçen hafta daha çok yaklaşan Galatasaray, 6-0'lık Kayserispor galibiyetiyle taraftarını havaya soktu. Sarı-kırmızılı takımın tribünüyle bütünleştiği maçlar mutlu sonla bitiyor ve ortaya ilginç bir istatistik çıkıyor.

Süper Lig'de evinde üst üste 10. kez gülen Galatasaray'ın Nef Stadyumu karnesinde 12 galibiyet-1 beraberlik- 1 mağlubiyet yazıyor. Okan Buruk'un Aslanları, iç sahada yüzde 85.7 kazanma oranına sahip. 52 bin 500 kapasiteli Nef Stadyumu'nda 45 bin taraftar ortalaması yakalayan sarı- kırmızılı kulüp, yüzde 85.7 tribün doluluk oranı ile bu alanda da zirvede yer alıyor.

SON MAÇ F.BAHÇE

Aslantepe'de rakip tanımayan Galatasaray'ın evinde 4 maçı kaldı. Sırasıyla Karagümrük, Başakşehir, Sivasspor ve F.Bahçe'yi ağırlayacak sarı-kırmızılı takımın en büyük güvencesi maç boyunca susmayan coşkulu taraftarı.

TESADÜF DEĞİL TEKNOLOJİ!

Kayserispor maçındaki frikik golü ile mücadeleye damgasını vuran Kerem Aktürkoğlu, aylardır yaptığı frikik çalışmalarının meyvesini topladı. 'Zıplayan baraj' sisteminin tesislere gelmesi ile birlikte 24 yaşındaki oyuncunun da mesaisi artarken yaptığı pratikleri bu kez maçta gole çevirdi.

SARI DUVAR NELSSON

Danimarkalı stoperin sahaya çıktığı 17 resmi maçta da G.Saray kazandı

Konya'da cezalı olan Nelsson, Türkiye Kupası'ndaki Başakşehir eşleşmesinde dinlendirilmişti. G.Saray, Danimarkalı yıldızın oynamadığı iki maçı da kaybetmişti.

Sarı kırmızılılar, Danimarkalı stoperin sahada olduğu son 17 resmi maçı ise kazandı. Nelsson ve Abdülkerim birlikte 21 maça çıkarken, rakiplere 13 gol izni verdi ve maç başına gol yeme oranı 0.61 oldu. Süper ikilinin bozulduğu 10 maçta Galatasaray 10 gol yerken oranı 1'e yükseldi. Ligde 13 hafta kalesini gole kapatan Aslan'da bu karşılaşmaların 11'inde tandemi Nelsson ve Abdülkerim Bardakcı oluşturdu.

AJAX'TAN CANLI TAKİP

Fransa, Almanya, İngiltere ve İtalya'nın ardından Hollanda kulüpleri de Aslan'ı takip etmeye başladı.

Ajax cephesi, yöneticisi Huntelaar ile gözlemcisini Kayserispor maçını izlemeye gönderdi. Hollanda ekibi, başta Kerem Aktürkoğlu olmak üzere sarı-kırmızılı oyuncular hakkında bol bol not aldı.

Kaynak: Mehmet Özcan / Sabah

Güncelleme Tarihi: 17 Nisan 2023, 01:14
YORUM EKLE