Mehmet Özcan: "Okan Buruk kararını verdi, sadece 3 oyuncu kalacak"

Galatasaray'da son 4 maçta ilk 11’deki 10 futbolcu değişmezken Başakşehir ile birlikte farklı oyuncular da sahada olacak.

Mehmet Özcan: "Okan Buruk kararını verdi, sadece 3 oyuncu kalacak"

Şampiyonlar Ligi'ndeki Kopenhag maçı sonrasında G.Saray'da değişim yaşanacak. Sarı-kırmızılılarda lig ve Avrupa'da son 4 maçta 10 aynı isim (Muslera, Boey, Nelsson, Abdülkerim, Angelino, Torreira, Kerem Demirbay, Mertens, Kerem Aktürkoğlu, Icardi) sahaya çıkarken Danimarka ekibine karşı Tete-Ziyech rotasyonuna gidilmişti. 

SADECE 3 OYUNCU DEĞİŞMEYECEK

Teknik direktör Okan Buruk, yıpranan takımında yeni isimlere ilk 11'de yer vererek Başakşehir karşılaşmasına çıkma kararı aldı. Sağ bekte Sacha Boey, ön liberoda Torreira ve forvette Icardi dışında sarıkırmızılı takımda her oyuncu rotasyona girecek. 

İlk değişiklik sol bekte yaşanacak. Formsuz Angelino yerine Kazımcan şans bulacak. Yoğun maç temposunda yorulan Mertens dinlendirilecek.

DAVINSON SANCHEZ GÖREVE

Ndombele ve Zaha kısa sürede ilk 11'e monte edilecek. Süper Lig'de +3 yerli kuralının çözümü olarak bazı maçlarda kaleyi Muslera yerine Günay Güvenç koruyacak. Ayrıca bir yıldır birlikte oynayan Nelsson-Abdülkerim ikilisi, dönüşümlü olarak Kolombiyalı stoper Davinson Sanchez'e formayı bırakacak.

HEM FAZLA OYNADI HEM AZ KOŞTU

Şampıyonlar Ligi ilk maçında Kopenhag'a yenilmekten kurtulan Galatasaray'da oynanan futbol eleştiri toplarken sarı-kırmızılılar koşu mesafesinde de büyük fark yedi. 

Cimbom'da futbolcular, 90 dakika boyunca 111.7 km koşarken Danimarka ekibi 121.3 km yol aldı. Kopenhag'ın kırmızı kart görmesiyle uzatmalarla 23 dakika sahada 1 kişi fazla olan G.Saray, rakibinden 9,6 km daha az koştu. Aslan, bu değerle Devler Ligi'nde ilk haftanın en kötü 4'üncü takım olurken 32 takım arasında 29. sırada yer aldı. 

Kopenhag ise 121.3 km'lik mesafesiyle turnuvanın en iyi 6. ekibi olarak kayıtlara geçti. G.Saray, bu alanda Milan (110.8), Napoli (105) ve Braga'yı (102.5) geçebildi.

Kaynak: Mehmet Özcan / Sabah

HABER SARI KIRMIZI uygulamamımızı telefonunuza ücretsiz indirin, transfer haberlerini anında öğrenin. İndirmek için tıklayın.

Güncelleme Tarihi: 22 Eylül 2023, 22:14
YORUM EKLE