Mehmet Özcan: "Okan Buruk özel olarak ilgilenecek, formayı ona verecek"

Galatasaray'da Okan Buruk'un ikinci yarıda soyunma odasında oyuncularla yaptığı konuşma ortaya çıktı.

Mehmet Özcan: "Okan Buruk özel olarak ilgilenecek, formayı ona verecek"

Süper Lig'in 7. haftasında Konyaspor'u 2-1 mağlup eden Galatasaray, üst üste 3. galibiyetini aldı ve puanını 16'ya çıkardı. 2-1'lik Konyaspor galibiyetine rağmen sergilenen futboldan mutlu olmayan ve karşılaşma sonrası bu düşüncesini açık açık dile getiren Galatasaray Teknik Direktörü Okan Buruk, zor maçı kulübede sakin kalarak takımına kazandırdı.

100 GÜNDE KÖKTEN DEĞİŞİM YAŞANDI

Galatasaray 100 günde kökten bir değişim yaşadı. Geçen sezon boyunca kriz ve kaosun eksik olmadığı sarı-kırmızılı kulüp, yeni başkanı Dursun Özbek'le huzura kavuştu ve yeni hocası Okan Buruk önderliğinde taraftarıyla bütünleşti.

Hedefini şampiyonluk ve gelecek sezon yeniden Avrupa'da boy göstermek olarak belirleyen Galatasaray'ın geçirdiği dönüşümün detayları şöyle:

KÜSKÜN BAŞKAN POLAT BİLE DÖNDÜ

Seçim sürecinde projeleri kadar birlik-beraberlik vurgusuna önem yapan Özbek, camiada özlenen barışı sağladı. Küskün eski başkan Adnan Polat, 11 yıl sonra Florya'yı ziyaret edip Aslantepe'ye maç izlemeye geldi.

ASLANTEPE ARTIK KAPALI GİŞE

1- Yönetim verdiği sözleri tuttu. Galatasaray Adası 33 günde üyelerin hizmetine sokuldu. Kemerburgaz için somut adım atıldı, Mecidiyeköy'deki bina 1 milyar TL gelir getirecek projeye dönüştürüldü.

2-Yıldızlarla dolu bir kadro kurulunca taraftar da gerekeni yaptı ve tam 44 bin adet kombine satıldı. Nef Stadyumu artık her maç kapalı gişe.

3-Fatih Terim sonrası Torrent'i kabullenmeyen taraftarlar, Okan Buruk ismi altında birleşti. Buruk da galibiyetler geldikçe kredisini artırdı.

TRANSFERLER UYUM SAĞLADI

4- Yeni transferler takıma uyum sağladıkça başarılı sonuçlar gelmeye başladı. İlk 7 hafta dikkate alındığında Galatasaray topladığı 16 puanla son 5 senenin en iyi performansını gösterdi.

5- Sarı-kırmızılı takım puan cetvelinde tam 71 hafta sonra bir günlüğüne lider olurken, 16 puan ve averajla ise zirveyi paylaştı.

SEVENLER BULUŞTU

Konyaspor karşılaşmasıyla birlikte Galatasaray taraftarının karşısına çıkan yeni transfer Mauro İcardi, 28 dakika görev yaptığı maçta 1 isabetli şut attı.

Konyaspor'da Calvo'nun topu kendi ağlarına gönderdiği pozisyonun içinde olan Arjantinli yıldız, mücadelenin ardından Galatasaray'ın başarısı için çok çalışacağı sözünü vererek, forma için sonuna kadar savaşacağını ifade etti.

OKAN HOCANIN KONUŞMASI ORTAYA ÇIKTI

Oliveira ve Cekici'nin karşılıklı golleriyle 1-1 biten ilk yarının ardından soyunma odasında oyuncularına kısa bir konuşma yapan 48 yaşındaki çalıştırıcının söylediklerine SABAH Spor ulaştı.

"BU MAÇI ÇEVİRECEĞİZ"

Nef Stadı'nda oynanan karşılaşmada tribün gücüne dikkat çeken ve bunu kullanmaları gerektiğini vurgulayan genç hoca, "Taraftar arkamızda, rahat olun. Panik yapmadan biz bu maçı çevireceğiz. Kalitemizi gösterip 3 puanı alan taraf olacağız" diyerek taktiğini anlattı.

G.SARAY'IN YENİ SOL BEKİ DUBOIS OLACAK

Konya maçında yaptığı ortayla galibiyeti getiren isim olan Leo Dubois ile milli arada hocası Okan Buruk özel olarak ilgilenecek. Takımın en formda ismi Sacha Boey'den vazgeçemeyen Buruk, çözümü Leo Dubois'in mevkisini değiştirmekte buldu. Fransız sağ bek, artık savunmanın solunda görev yapacak.

İlk 7 haftanın tamamında oynayan Van Aanholt, Konya maçında kredisini tüketti. Lyon kariyerinde sol bek oynadığı maçlar olan Dubois milli arada bu bölgeye monte edilecek. Adana Demir deplasmanında Muslera'nın önündeki savunma dörtlüsünü Boey- Nelsson-Abdülkerim-Dubois oluşturacak.

MİLLİ ARADA ASLAN'IN RAKİBİ İSTANBULSPOR

Milli takımlara 14 oyuncu (Kerem, Yunus, Berkan, Kazımcan, Emin Bayram, Hamza Akman, Muslera, Torreira, Nelsson, Ross, Mertens, Seferovic, Rashica ve Yusuf Demir) gönderecek olan Galatasaray, 3 gün izinli. Salı akşamı Florya'da yeniden toplanacak sarı-kırmızılılar, milli arada boş durmayacak ve hafta sonu İstanbulspor ile hazırlık maçı oynayacak.

Kaynak: Mehmet Özcan / Sabah

Güncelleme Tarihi: 20 Eylül 2022, 18:39
YORUM EKLE