Metin Karabaş: "Florya'ya gidiyorlar, Galatasaray sözleşme görüşmelerine başlayacak"

Galatasaray Yönetimi, takımın MHK ve Fenerbahçe ile oluşan gergin ortamdan olumsuz etkilenmemesi adına tedbirler aldı.

Metin Karabaş: "Florya'ya gidiyorlar, Galatasaray sözleşme görüşmelerine başlayacak"

Florya'ya bir çıkarma yapmayan hazırlanan Galatasaray Yönetimi, olumsuz havaya karşı oluşturduğu önlem planını da devreye sokacak.

Özbek, Öztürk ve Timur; hem Okan Buruk'a hem de oyuncularına güven mesajları verecek. MHK ve Fenerbahçe'ye karşı cephe açan Galatasaray Yönetimi, takımın bu gergin ortamdan olumsuz etkilenmemesi adına şimdiden bazı tedbirler aldı. Yönetim, 1-2 gün içerisinde Florya'ya çıkarma yaparak destek mesajlarını iletecek. Hafta sonuna kadar oyuncuların gecikmiş alacakları ödenecek. Yeni ve iyileştirilmiş sözleşme teklifi bekleyen bazı oyuncularla ilgili görüşmelerinde önümüzdeki haftadan itibaren başlayacağı öğrenildi.

Galatasaray'da birlik beraberlik zamanı... Son dönemde ortaya çıkan hakem hataları nedeniyle hem MHK'ya hem de ezeli rakip Fenerbahçe'ye karşı cephe açan Sarı-Kırmızılılar, bu gergin ortamdan takımın olumsuz etkilenmesini kesinlikle istemiyor. Milli arada gerekli tedbirleri almaya karar veren yönetim, Florya Metin Oktay Tesisleri'ne bir destek çıkarması yapacak. Galatasaray Başkanı Dursun Özbek, 2. Başkan Metin Öztürk ve Sportif A.Ş. Başkanvekili Erden Timur, Florya'ya giderek hem teknik direktör Okan Buruk'la kurmaylarına hem de futbolculara güven mesajlarını iletecek.

Demeçlere ara verilecek

Takımın olumsuz bir durum yaşamaması adına gerilim dozu yüksek demeçlere ara verecek olan Sarı-Kırmızılı yönetim, gecikmiş alacaklar için de kolları sıvadı. Hafta sonuna kadar yapılacak ödemelerle birlikte oyunculardaki moral seviyesinin yeniden yukarıya çekilmesi hedefleniyor. Ayrıca yeni kontrat bekleyen bazı oyuncularla ilgili görüşmelere de önümüzdeki haftadan itibaren başlanacağı ve maaşlarda iyileştirmeye gidileceği, gelen haberler arasında.

'Bu ligin lideri biziz'

Milli maçlar nedeniyle liglere verilen arada dinlenen Sarı-Kırmızılılar, dün itibarıyla sahaya inerken, teknik direktör Okan Buruk da terapi seanslarına başladı. Antrenman öncesi oyuncularıyla bir moral konuşması yapan Buruk, Konyaspor deplasmanı dönüşünde uçakta oluşan karamsar havanın bir an önce terk edilmesi gerektiğini vurguladı. Hâlâ Süper Lig'in lideri olduklarını hatırlatan başarılı çalıştırıcı, "Kendi göbeğimizi kendimiz kesebilecek durumdayız. Dolayısıyla panik veya kötümser bir hava içinde olmaya gerek yok. Önemli olan hatalarımızdan ders çıkarmak" diye konuştu.

Kadroda istikrar planı

Ekibiyle de kritik toplantılar yapan Buruk, "Kadroda istikrar" kararı aldı. Tüm oyuncularına süre verebilmek adına mümkün olduğunca rotasyonlu tercihler yapan Okan hoca, ideal 11'i sakatlıklar ve cezalar dışında ligin kalan bölümünde değiştirmeyi düşünmüyor. Aslan'ın hocası, Milli aradan sonraki Adana Demirspor karşılaşmasında hazır olan en iyi ilk 11'i sahaya sürüp sonrasında da aynı şekilde yola devam etmenin hesapları içinde.

Zaniolo'dan vazgeçmek yok

Takımın yeni yıldızı Nicolo Zaniolo'ya henüz bir maçta tam süre vermeyen Okan Buruk'un aldığı kritik kararlardan biri de genç oyuncuyla ilgili. Buruk, Milli ara sonrası oynanacak Adana Demirspor karşılaşmasıyla birlikte Zaniolo'yu tamamen ilk 11'e adapte etmeyi planlıyor. Bir yandan Mertens'in geri dönüşünü de dört gözle bekleyen Okan hocanın hedefi, Zaniolo'yu sağ kanatta, Mertens'i de forvet arkasında kullanabilmek. Başarılı çalıştırıcı, bu ikiliyi bir araya getirdikten sonra bir daha hücum hattında mecbur kalmadıkça değişiklik yapmayı düşünmüyor. Özel bir çalışma programıyla sezonun kalan bölümüne hazırlanan Zaniolo'nun en büyük hedefi ise yeniden İtalya Milli Takımı kadrosuna dahil olabilmek.

Kaynak: Metin Karabaş / Fanatik

Güncelleme Tarihi: 24 Mart 2023, 14:10
YORUM EKLE