Necati Ateş: "Bence maça gelmedi, inanılmaz kötüydü, kimse düşünmüyordu"

Galatasaray, Süper Lig'in 32. haftasında Vodafone Park'ta Beşiktaş'a 3-1 mağlup oldu.

Necati Ateş: "Bence maça gelmedi, inanılmaz kötüydü, kimse düşünmüyordu"

TRT Spor yorumcusu Necati Ateş, Beşiktaş - Galatasaray derbisini değerlendirdi.

Ateş'in açıklamaları şu şekilde:

"ŞİİR GİBİ GOL, SONRASI YOK"

"Beşiktaş ilk maçı 2-1 kaybetmişti, ikinci maçını 3-1 kazandı. İkili averajı da kazanmış aldı. Beşiktaş'ı tebrik ediyorum, çok net bir galibiyet aldı. İlk yarıda şiir gibi bir Galatasaray var. Kaleden alan, orta sahadan devam eden istediği gibi hücum yapabilen bir takım görüntüsündeydi. Şiir gibi de bir gol attılar. O gol oldu ama Beşiktaş golden sonra uyandı. Beşiktaş gol yemeden önce toptan uzak, rakibinden uzak bir oyun oynuyordu. Zaten 20. dakikadan sonra Galatasray maçın hiçbir yerine giremedi, pozisyon da üretemedi."

"BEŞİKTAŞ'IN POZİSYONLARINI SAYAMADIM"

"Bir tokat yersin, ayılırsın derler ya, Beşiktaş'a da öyle oldu. Beşiktaş, Adekugbe - Kerem tarafını felç etti. 45-59 arası Beşiktaş'ın bulduğu pozisyonları sayamadım. Beşiktaş'ın iki golünde, rakip kaleye sırtı dönük arkadaşına göbeğe pas atma, bir de stoperler açılmış. Amir çok iyi oraya girdi ve değerlendirdi. Muslera - Oliveira işbirliğiyle Galatasaray geri düşmüş oldu"

"MAÇIN ADAMI GEDSON"

"İkinci golden sonra da Beşiktaş öyle bir ivme yakaladı ki. Gedson bugün tek başına oynadı. 6 oyuncuya bedel oynadı. En çok dribling yapan, faul alan, baskı yapan, top kapan adamdı. Gol atanlar değil, maçın adamı Gedson'dur"

"BEŞİKTAŞ ORTA SAHADA EZDİ"

"Aboubakar topla 15 kere buluşmuştur, 1 gol attı. 'Orta sahaların maçı kazandıracağını' maçtan önce söylemiştim, öyle de oldu. Orta sahada Beşiktaş, Galatasaray'ı resmen ezdi. Özellikle Fizik ve pas kalitesi olarak."

"BENCE MERTENS BUGÜN MAÇA GELMEDİ"

"Ligimizde dikine gidebilen, adam geçebilen oyuncu çok az. Mertens bence maça gelmedi, inanılmaz kötü oynadı. Öyle olunca Icardi de gözükemiyor. Kerem de saman alevi gibiydi. Galatasaray biraz kımıldar gibi oldu ama olmadı."

"ARTIK SOLDA DUBOIS VEYA KAZIMCAN OYNAR"

"Adekugbe Türk statüsünde olduğu için muhtemelen tercih ediliyor ama bu maçtan sonra özellikle oraya Okan hocanın çare bulması lazım. Bundan sonra orada Dubois veya Kazımcan oynar. Galatasaray, oradan çok ciddi zaaf veriyor."

"OLIVEIRA'NIN ÇIKMASI DOĞRU DEĞİLDİ"

"Golü yemelerine rağmen Oliveira'nın çıkması bence doğru değildi. Topu kullanması, golde de gördük ara pasını mesela, çıkması bence yanlıştı. Midtsjö top kapar, sana istediğin hakimiyeti verir orta sahada ama Oliveira'yla aynı tip değildir."

"İKİLİ AVERAJI RAKİBİNİZE VERDİNİZ"

"Gomis'i madem affettiniz, niye zamanında oyuna sokmadınız? Golde hata yapmasına rağmen Oliveira'yı çıkarmak yerine Toreira çıkabilirdi. Zaten 2-1 olmuş, Oliveira'y ileriye atabilirdiniz. 2-1'den sonra 3-1'i görerek ikili avarajı da rakibinize vermiş oldunuz"

"BU KADAR KÖTÜ G.SARAY BEKLEMİYORDUK"

"Beşiktaş çok haklı bir galigiyet aldı ama Galatasaray'ın bu kadar kötü oynayacağını da kimse düşünmüyordu"

Güncelleme Tarihi: 01 Mayıs 2023, 16:27
YORUM EKLE
YORUMLAR
Sefer
Sefer - 13 ay Önce

Okan hoca, karı yedin sermayeye dayandın bu futbol ile olmaz. Artık bir silkelen kendine gel.