Necati Ateş: "Galatasaray için çok ciddi bir lider ve büyük bir oyuncu, geceyle gündüz gibi fark var"

Galatasaray, Süper Lig'in 26. haftasında deplasmanda Konyaspor'a 2-1 mağlup oldu.

Necati Ateş: "Galatasaray için çok ciddi bir lider ve büyük bir oyuncu, geceyle gündüz gibi fark var"

TRT Spor yorumcusu Necati Ateş, Galatasaray'ın Konyaspor'a 2-1 mağlup olduğu maçı değerlendirdi.

"DENGELER DEĞİŞTİ"

Konyaspor'u tebrik ediyorum. 9 maç sonra kazandılar. 5 maç sonra ilk gollerini attılar. Ciddi bir değişim yaşadılar. Galatasaray gibi bir takıma karşı geriden gelip maçı kazanmak kolay değil. Diouf'un girmesiyle bütün dengeler değişti. Galatasaray'a karşı oynamak her zaman önemlidir. Kim oynarsa oynasın kazanmak için oynacaktı.

"KOLAY BİR TAKIM DEĞİLDİ"

İlhan Palut ile şampiyonluk yarışına giren bir Konyaspor vardı. Kötü dönemden geçseler de kolay bir takım değil. 9 maçtır kazanamayan bir takım 31 puan toplamıştı. İyi bir Konyaspor olsaydı, Avrupa'ya oynayabilecek bir kapasiteye sahip.

"OKAN HOCAYA YAZAR"

Bugünkü mağlubiyeti ben Okan hocaya yazarım. Maç 1-1 giderken bütün orta sahayı değiştirip Torreira'yı sadece geride bırakmak yanlıştı. Konyaspor golden sonra ivme yakalamış, oyunu toparlamış, tehlikeli ataklarla geliyordu. Orta sahayı yürüyerek geçen bir Konya vardı sahada.

"DAHA ÖNCE ETKİSİ YÜKSEKTİ"

Daha önceki maçlarda değişiklikler, oynanan oyun, saha içindeki etkisi çok fazlaydı Okan Buruk'un. Ancak Berkan, Rashica, Barış, Dubois, Sergio oyundan çıktı. Komple kanatları değiştirip, orta sahayı iki tane zayıf oyuncuya bırakırsanız olmaz.

"NELSSON BÜYÜK KAYIP"

Nelsson'un olmaması Galatasaray'ı ciddi derecede yordu diyebiliriz. Birbirini tanımayan iki oyuncunun oynaması zordur. Golden önce Abdülkerim kaçırdı takip ettiği oyuncuyu.

"NASIL AÇIKLANIR BİLMİYORUM"

Ben Zaniolo ile başlayacağını düşünüyordum ama Barış Alper ile başladı. Nasıl açıklanır bilmiyorum. Okan Hoca düşündüğünü bu maç sahaya yansıtamadı. Bazen biz hocalar maçı düşünürüz. İşler kötü gittiğinde illa gol yemen gerekmiyor. 1-1 maçı her zaman çevirebileceğin bir skor. Bir önceki maçtan 5 tane oyuncu değiştirmesi bana değişik geldi.

"İŞE YARIYORDU AMA..."

Hakkını yemeyelim, Hoca ne zaman bir değişiklik yapsa işe yaradı. Bazen işler iyi gitmeyebilir. Yine de orta sahayı bu kadar düşürmemeliydi. Maç 3-1'de bitebilirdi. Son dakikada birkaç net pozisyon kaçtı.

"OYUNCULARIN RİTMİ BOZULMUŞ"

35 gün resmi maç oynamamsı oyuncuların ritmini bozmuş. Icardi vurması gereken yerlerde vurmuyor. İnanılmaz buluşuyor topla ama gol vuruşunu yapamıyor.

"EN BÜYÜK EKSİK MERTENS"

Mertens! Galatasaray en büyük eksiği şu an. Ofansif anlamda büyük eklik gerçekten. Geceyle gündüz gibi fark var. Kerem'i, Icardi'yi oynatıyor. Çok ciddi bir lider ve büyük bir oyuncu.

"LİGİN GÜZELLİĞİ BU"

Fenerbahçe kazandığı takdirde fark 3 puana düşecek. Ligin güzelliği burada aslında. Beşiktaş da arkadan geliyor. Lig heyecanı yeniden artacak.

Güncelleme Tarihi: 18 Mart 2023, 15:59
YORUM EKLE