Nevzat Dindar: "Domenec Torrent, Dursun Özbek'in teklifini kabul etmedi"

Galatasaray Kulübü'nde Dursun Özbek'in başkan seçilmesinin ardından çalışmalar hız kazandı. Futbol direktörlüğü görevine Cenk Ergün'ü getiren Dursun Özbek, Domenec Torrent'i sözleşme fesih görüşmeleri için İstanbul'a davet etti.

Nevzat Dindar: "Domenec Torrent, Dursun Özbek'in teklifini kabul etmedi"

Galatasaray Başkanı Dursun Özbek, sarı-kırmızılılardaki ikinci dönemine hızlı bir başlangıç yaptı. Süper Lig devinin geçtiğimiz sezon başarısız sonuçlar almasının ardından futbol yapılanmasında değişikliğe giden Dursun Özbek radikal kararlara imza attı. Dursun Özbek göreve gelir gelmez sportif direktör Pasquale Sensibile ile yollarını ayırdı. Sarı-kırmızılılarda İtalyan futbol adamından oluşan boşluk kısa süre içerisinde dolduruldu.

Galatasaray Kulübü resmi hesaplarından bir açıklama yaptı ve futbol direktörlüğü için Cenk Ergün'le anlaşma sağlandığını belirtti. Sarı-kırmızılılardan yapılan açıklamada, "Galatasaray Spor Kulübü Futbol Direktörlüğü görevine Cenk Ergün getirilmiştir. Kendisine yeni görevinde başarılar dileriz" ifadeleri kullanıldı.

Sarı-kırmızılı takımda Başkan Dursun Özbek, Futbol A Takım Teknik Direktörlüğü konusunda da değişikliğe gitme kararı aldı. Okan Buruk'la anlaşma sağlayan Dursun Özbek, Domenec Torrent'le yollarını ayırmak için harekete geçti. Başkan Özbek, İspanyol teknik adamı İstanbul'a davet etti.

TORRENT'TEN OLUMSUZ CEVAP

Dursun Özbek'le Domenec Torrent arasındaki ilk görüşme gerçekleşti. Sarı-kırmızılılarda kulüp avukatlarının da bulunduğu ilk görüşmede tazminat konusunda ortak nokta arandı.

Sarı-kırmızılılarda geçtiğimiz sezon başarısız sonuçlarla taraftarların da tepkisini çeken Domenec Torrent'in ilk görüşmelerde Başkan Özbek'in taleplerini olumsuz karşıladığı öğrenildi.

Dursun Özbek'in indirim talep etmesine rağmen İspanyol teknik adamın bunu olumsuz karşıladığı ve indirimi kabul etmediği kaydedildi.

20 MAÇTA 7 GALİBİYET

Domenec Torrent yönetiminde Galatasaray geçtiğimiz sezon 20 müsabakaya çıktı. 59 yaşındaki çalıştırıcının öğrencileri bu maçların sadece 7'sinde rakiplerine üstünlük kurabildi. Domenec Torrent'in ekibi 5 beraberlik ve 7 mağlubiyetle sahadan ayrıldı. İspanyol çalıştırıcı, Galatasaray'ın başında 1.30 puan ortalaması yakaladı.

Kaynak: Nevzat Dindar / Milliyet

Güncelleme Tarihi: 21 Haziran 2022, 23:36
YORUM EKLE