Nevzat Dindar: "Dursun Özbek, 'Bu transferi bitirin' demiş, 5 yıl rahat oynar"

Galatasaray'da transfer çok sıcak gelişmeler yaşanıyor. Futbol Direktörü Cenk Ergün, resmi olarak görüşmelere başladı.

Nevzat Dindar: "Dursun Özbek, 'Bu transferi bitirin' demiş, 5 yıl rahat oynar"

Milliyet Gazetesi Galatasaray muhabiri Nevzat Dindar, Skorer TV yayınında transferde önemli bilgiler aktardı.

Dindar'ın açıklamaları şu şekilde:

"DURSUN ÖZBEK İSTİYOR"

"Mert Müldür, Dursun Özbek tarafından özellikle transferi istenen milli bir futbolcu. Geleceği çok parlak bir isim. Galatasaray'ın düşündüğü isim Mert Müldür. Onur Bulut da listedeydi ama Mert Müldür ana hedef konumunda. Mert, 5 yıl çok rahat götürür. İyi bir transfer olur. Galatasaray mali şartları yerine getirir ve transferi bitirir. olumlu şekilde sonuçlanacak diye düşünüyorum."

"DENAYER İMZALAR"

"Denayer bence imzalar. Bunula ilgili gerekli paylaşımları da yaptık. Jason Denayer iki günlüğüne İstanbul'a geldi. Cenk Ergün'le görüştüler. Denayer, Türkiye'de başka bir takımda oynamayacağını belirtti. Galatasaraylı yöneticiler Florya'daki bazı isimlerden daha çok Galatasaraylı şeklinde yorumlar yapıyorlar. İyi bir transfer olur. Jackson Muleka, Galatasaray'ın gündeminde yok."

"TALISCA, O KADAR KOLAY DEĞİL"

"Talisca bu kadar kolay değil. Önemli bir maliyeti var. Yaz transfer döneminde adı geçiyor mu bilmiyorum ama her takımın isteyeceği bir oyuncu. Para ile arası iyi. Çok iyi paralar kazanıyor. Galatasaray yönetiminden iyi hamleler bekliyorum. Her oyuncunun bir karşılığı var ama beklenti çok farklı durumda. Arzu edilen iddialı takım nasıl kurulacak göreceğiz. 2017 ruhuna geri dönmeli Galatasaray... Cenk Ergün, sportif direktörlüğünde iyi bir dönem geçirmişti. Galatasaraylılar rahat olsun. Şu an transfer olmadı ama hamleler var. Galatasaray'ın şu anki eğlencesi rakiplerinin transferleri... Rakipleri çok flaş transferler yapmıyor. Galatasaray iyi transferler peşinde."

"KAAN AYHAN DÜŞÜNÜLEBİLİR"

"Kaan Ayhan düşünülebilir. Yerli bir oyuncu avantaj oluyor. Mert Müldür'e olan yakınlık Kaan Ayhan'a yok. Galatasaray her masada var illa ki bir görüşme olabilir. Sonuç olarak milli takım oyuncusu, birçok bölgede oynaması avantaj sağlıyor. Kim transfer ederse önemli bir hamle olur. Halil Akbunar'ı duymadım. Bazı oyuncular büyük takım oyuncusu değildir. Oynadığı takımdaki performansına göre değerlendirmemek lazım. Halil ile ilgili böyle bir çekincem var. Yetenekli ve değerli bir oyuncu ama Galatasaray'ın önceliği değildir diye tahmin ediyorum."

"DURSUN ÖZBEK, 'BİTİRİN İŞİNİ' DEDİ"

"Abdülkerim Bardakcı için başkanlar düzeyinde görüşmeler oldu. En iyi teklif Galatasaray'dan geldi. 3 milyon euro gibi bir bonservis bedeli önerildi. Ayrıca takasta oyuncular da önerildi. Alpaslan Öztürk ve Aytaç Kara gibi isimler Konyaspor'a önerildi. Biraz mesafeli bakıyorum. Konuşulan rakamlar düşük değil. Savunma hattına yapılacak bir hamle sonuçta sol ayaklı fark yaratabilir bu anlamda. Galatasaray, Halil Dervişoğlu'nu alır. Oyuncu Galatasaray'da kalmak istiyor. Beşiktaş,Trabzonspor ve Fenerbahçe istiyor. Ailece Galatasaray'da oynamaya sıcak bakıyorlar. Dursun Özbek'in de milli takımın maçını izleyip 'Bitirin işini' dediğini duydum. Halil de genç bir oyuncu milli takımda ne kadar önemli olduğunu gördük. Gelecekte de size kazandırabilecek bir oyuncu."

"GALATASARAY TRANSFERE ÇOK FLAŞ BAŞLAYACAK"

"Galatasaray transfere çok flaş başlayacak. Düşük profil bir oyuncu açıklayarak başlamayacak. İlk açıklana  oyuncu çok heyecan yaratacak. Orta saha açıklanacak. Kolay bir transfer değil. Bittiği zaman göreceğiz. Nwakaeme, Galatasaray'ın gündeminde değil. Özel bir oyuncu ama şartlarına bakmak lazım. Yıllık 1.5 milyon Euro gibi bir rakam olacaksa neden olmasın. Her takıma en az 5 maç kendi başına kazandırır. Konuşulan rakamlar 3 milyon euro ama en fazla 1+1 yıllık sözleşme ve 1.5 milyon euro olabilir. Amaç şampiyon olmaksa bu risk alınabilir ama Galatasaray'ın önceliği değil."

Kaynak: Skorer

Güncelleme Tarihi: 22 Haziran 2022, 14:36
YORUM EKLE