Nevzat Dindar: "Erden Timur yıldız oyuncuyla görüşme yaptı, el sıkıştı"

Galatasaray Sportif A.Ş Başkan Vekili Erden Timur, Brezilyalı 10 numara için sportif direktör ile bir görüşme gerçekleştirdi.

Nevzat Dindar: "Erden Timur yıldız oyuncuyla görüşme yaptı, el sıkıştı"

Sarı-kırmızılı yönetici, yıldız oyuncunun bonservisine karşılık 5.5 milyon euro önerirken, diğer taraf 8 milyon euro talep etti. 

ERDEN TİMUR, EVANDER İÇİN İLK GÖRÜŞMEYİ YAPTI

Sarı-kırmızılılarda Sportif A.Ş Başkan Vekili Erden Timur, Midtjylland takımında forma giyen Evander'in transferini noktalamak için dün Danimarka ekibinin Sportif Direktörü Svend Graversen ile bir görüşme gerçekleştirdi. Galatasaray Futbol Direktörü Cenk Ergün’ün de bu görüşmede yer aldığı iddia edildi.

GRAVERSEN 8 MİLYON EURO İSTEDİ

Evander ile daha önce maddi konularda el sıkışan Erden Timur, Midtjylland’a 5.5 milyon euro bonservis bedeli önerdi. Ancak rakamı düşük bulan Svend Graversen’in 8 milyon euro talep ettiği öğrenildi.

KİRALIK İSTEMİYORLAR

Danimarka ekibinin kiralama veya satın alma opsiyonlu kiralama seçeneklerine sıcak bakmadığı ve yıldız oyuncuyu bonservisiyle birlikte göndermek istediği ifade edildi.

GÖRÜŞMELER DEVAM EDECEK

Bu transfer için çözüm yolları arayan Erden Timur’un Evander konusunda mutlu sona ulaşmak için kararlı olduğu belirtildi. Kulüpler arasındaki görüşmelerin birkaç gün daha devam edeceği öğrenildi. Üç sezondur forma giydiği Danimarka ekibinden ayrılmak isteyen Brezilyalı futbolcunun kulüpler arasındaki pazarlıkların anlaşmayla tamamlanmasını beklediği aktarıldı.

EVANDER'İN PİYASA DEĞERİ 7-8 MİLYON EURO

U-17 kategorisinde Brezilya Milli Takımı formasını giyen 24 yaşındaki oyuncunun değeri 7-8 milyon euro olarak gösteriliyor. Sambacı'nın kulübüyle 3 yıl daha sözleşmesi bulunuyor.

150 RESMİ MAÇTA 43 GOL, 34 ASİST

Midtjylland, Evander’i 2019’da 2.5 milyon euroya Vasco da Gama’dan transfer etti. Danimarka’da 3. sezonunu tamamlayan yetenekli futbolcu 150 resmi maça çıkarken 43 gol ve 34 asistlik performans sergiledi. Midtjylland ile yollarını ayırarak kariyerinde yeni bir sayfa açmaya kararlı olan Evander önceki akşam Silkeborg’la oynanan lig maçında adale sakatlığı yüzünden forma giymedi.

DİĞER ALTERNATİF AMİNE HARİT

Galatasaray, 10 numara için bir diğer alternatifi Amine Harit için ise Schalke ile anlaşmasına karşın oyuncunun istediği yüksek ücrete takılmıştı.

G.SARAY, GRİLLİTSCH İÇİN YENİDEN DEVREDE

Bu arada Cim-Bom’un gündemindeki Florian Grillitsch, Brighton’la anlaşamadı. Bu gelişme ile beraber sarı-kırmızılılar bonservisi elinde olan Avusturyalı oyuncu için yeniden devreye girdi.

Kaynak: Nevzat Dindar / Milliyet

Güncelleme Tarihi: 25 Temmuz 2022, 02:37
YORUM EKLE