Nevzat Dindar: "Galatasaray'da havaya girerse bu ligde kimse tutamaz, Fenerbahçe derbisinde bile oynayabilir"

Galatasaray, Süper Lig'de namağlup lider olarak yoluna devam ediyor.

Nevzat Dindar: "Galatasaray'da havaya girerse bu ligde kimse tutamaz, Fenerbahçe derbisinde bile oynayabilir"

Milliyet Gazetesi Galatasaray muhabiri Nevzat Dindar, Skorer TV Youtube kanalında Galatasaray'ın gündemini değerlendirdi.

Dindar'ın açıklamaları şu şekilde:

"WILFRIED ZAHA BU YÜZDEN TRANSFER EDİLDİ"

"Wilfried Zaha, bu yüzden transfer edildi. Galatasaray'da sezonun flaş transferi olarak baktığımız bir isim. Manchester United ve Ankaragücü maçları dışındaki genel performansına baktığımızda hayal kırıklıkları vardı. Kasımpaşa maçında kalitesini gösterdi. Zaha zaten Galatasaray'a ekstra puanlar getirmesi için transfer edilen bir oyuncuydu. Galatasaray'da kaliteli isimlerin zaman zaman sahneye çıktığı maçlar olacak. Ziyehc, Icardi, Tete ve Zaha gibi isimler farklı performanslar gösterecek. Bunu takım performansına yansıtmak gerekiyor. Şu ana kadar bireysel performanslarla maçlar kazanılıyor. Geçen sezon Fenerbahçe ve Galatasaray arasında kalite farkı vardı ama bu sene Fenerbahçe de kaliteli. Biraz takım oyunu da gerekli. Önemli olan bu oyunu uzun süreye yaymak. Netice olarak Zaha'nın gecesiydi. Galatasaray'da sezonun flaş transferi olan Zaha önemli bir oyuncu olduğunu gösterdi. Galatasaray oyuncuya da önemli bir para ödeyecek. Zaha gibi önemli oyuncular Kasımpaşa maçında değil de Bayern Münih maçlarında oynasın diye transfer edildi. Maçtan önce sorulsa kimin moral kazanmasını istersiniz diye teknik heyet Zaha cevabını verirdi."

"ICARDI'NİN GALATASARAY KARİYERİNDEKİ EN KÖTÜ MAÇIYDI"

"Mauro Icardi'nin Galatasaray kariyerinin en kötü maçıydı ama Galatasaray'ın ona ihtiyacı var. Risk alıp oynuyor, biraz dinlenmeye ihtiyacı var, dinlenmek zorunda. Milli ara yaklaşıyor, burada bir dinlenme fırsatı olacak ama şu an Galatasaray'ın kazanması gerekiyor. Bunun getirdiği baskı nedeniyle Icardi sahaya sürülüyor. Oyuncuyu yedeklemek de gerekiyor. Mauro Icardi alternatifsiz bir oyuncu. Bakambu biraz performans gösterebilseydi veya başka bir alternatif çıksaydı takım içinde Bayern Münih maçı öncesi riske etmezdiniz. Antrenmanlar minimum düzeyde olacak. Kasımpaşa maçına antrenmansız çıktı. Bayern Münih ve Hatay maçından sonra milli arada toparlar diye tahmin ediyorum."

"ABDÜLKERİM BARDAKCI SOL BEKTE OLMADI"

"Kasımpaşa maçı Bayern Münih provası ise iyi bir sonuç alınamadı. Kazımcan tecrübesizliği var, Angelino ise istenen düzeyde değil. Abdülkerim Bardakcı defansif açıdan daha sağlam ama Kasımpaşa maçında rakibe pozisyonlar verildi. Galatasaray, Nelsson'un bölgesinde rakibin hızlı oyuncualrına karşı sorun yaşadı. Abdülkerim'in Bayern maçında eski pozisyonuna geçmesi daha doğru olabilir. Tecrübesiyle Angelino bu maçın oyuncusu olabilir. Abdülkerim'i sol bekte oynattığınız zaman Nelsson ve Sanchez ikilisini stoper yapıyorsunuz ve Sanchez'in asıl pozisyonu değişiyor. Savunmada sadece oyuncu değişikliği değil, oyun değişikliği de oluyor. Galatasaray pas oyunu veya geçiş oyununu oynayacaksa stoperlerin asıl mevkisinde oynaması gerekir. Abdülkerim sol stoperde çevre kontrolü üst düzeyde. Okan Buruk teknik heyetle değerlendirmesini yapacaktır ama bana göre Abdülkerim, Bayern maçı için sol bekte iyi olmaz."

"NDOMBELE'NİN BİR KIVILCIMA İHTİYACI VAR"

"Ndombele oynamadığı zaman eleştiriler olacak. Ndombele'de asparagas haberler oldu. Oyuncunun fiziksel yapısıyla ilgili bir durum olduğunu hep dile getiriyoruz. Bir kıvılcıma ihtiyacı var. Ndombele havaya girerse bu ligde tutulması zor bir oyuncu olur. Fred ve Gedson gibi 8 numara pozisyonu için ideal bir oyuncudur. Mesele burada Ndombele'yi havaya sokmak. Oyuncunun oynaması lazım 1-2 maça ihityacı var. Hocanın bir süre sonra Ndombele'yi sahaya sürmesini bekliyorum. Kaan Ayhan'ı oraya monte etti. Kerem Demirbay ve Oliveira da olmadı. Ligin ortası yaklaşıyor ve Galatasaray burada bir karar verecek. Olmazsa başka bir transfere yöneleecek. Teknik kadro Ndombele'yi gözden çıkarmış değil. Doğru zaman bekleniyor. Fenerbahçe derbisinde bile oynayabilir. Sosyal medyada ve genel atmosferi değerlendirdiğimiz vakit devre arasında ayrılık ihtimali olsa bile bunun olacağını düşünmüyorum." ifadelerini kullandı.

Kaynak: Skorer

HABER SARI KIRMIZI uygulamamızı telefonunuza ücretsiz indirin, transfer haberlerini anında öğrenin. İndirmek için tıklayın.

Güncelleme Tarihi: 07 Kasım 2023, 09:25
YORUM EKLE