Nevzat Dindar: "Okan Buruk ikisini de ilk 11'de oynatacak, bir isim için de kararsız"

Ziraat Türkiye Kupası’nda Kastamonuspor ile oynanan mücadelede Rashica ve Berkan’ın hazır görüntüsü Galatasaray Teknik Direktörü Okan Buruk’un ilk 11’inde değişiklikler yapmasını sağladı. İki futbolcu da Alanyaspor maçında sahada olacak.

Nevzat Dindar: "Okan Buruk ikisini de ilk 11'de oynatacak, bir isim için de kararsız"

Galatasaray’da Teknik Direktör Okan Buruk doğru 11’i bulmak için çeşitli formüller üzerinde durduğu öğrenildi. Ziraat Türkiye Kupası’ndaki OGM Kastamonuspor maçında özellikle Rashica ve Berkan’ın hazır bir görüntü ortaya koyması ile beraber sarı-kırmızılı teknik adamın eli güçlenirken Alanyaspor ile yarın yapılacak karşılaşma için yeni bir formül üzerinde durulmaya başlandığı öğrenildi.

Buna göre Okan Buruk, orta alanda Berkan’ı kullanarak yerli dezavantajını ortadan kaldırmak istiyor. Plana göre Torreira ile Berkan’ı beraber değerlendirmek isteyen sarı-kırmızılı takımın teknik patronunun 10 numara için de Oliveira ve Mertens arasında karar vereceği öğrenildi.

SOL BEK İÇİN KARARSIZ

Kanatlarda da Rashica ve Kerem Aktürkoğlu’nun forma giyeceği bildirildi. Okan Buruk’un yerli tercihlerinin böylece Berkan-Abdülkerim-Kerem olacağı belirtildi. Sarı-kırmızılı teknik adamın forvette yine Icardi ile maça başlayacağı, ancak sol bek konusunda henüz kararını vermediği öğrenildi. Aanholt’tan memnun olmayan Okan Buruk’u Kazımcan’ın performansının düşündürdüğü vurgulandı.

YÖNETİM DESTEĞİ

Galatasaray, Süper Lig’in 11. haftasında Corendon Alanyaspor ile oynayacağı maçın hazırlıklarına Florya Metin Oktay Tesisleri’nde yaptığı antrenmanla devam etti. Dinamik ısınmayla başlayan idman, 5’e 2 pas çalışmasıyla devam etti. Teknik Direktör Okan Buruk yönetimindeki antrenman çift kale maçla sona erdi. Çalışmayı başkan Dursun Özbek ve yöneticiler de izleyerek takıma destek verdi.

CİDDİYET UYARISI

Sarı-kırmızılı takımın teknik patronu Okan Buruk’tan Alanyaspor maçı öncesi futbolcularına uyarı geldi.

Buruk’un oyuncularına “Kastamonu maçındaki ciddiyetiniz beni memnun etti. İlk dakikadan itibaren işini ciddiye alan ve önemseyen bir ekip vardı. Böyle olmalısınız. Rakibin güçlü ya da zayıf olması önemli değil. Önemli olan sizin işinizi ne kadar ciddiye aldığınızdır” dediği öğrenildi. Genç teknik adamın takıma yönelik verdiği mesajda ayrıca “Kimse kendini yedek görmesin. Kim hak ediyorsa formayı o giyecek. Kupa maçı buna bir örnek. Kendini gösteren, şansını kullanan formayı alır” ifadelerini kullandığı belirtildi.

Kaynak: Nevzat Dindar / Milliyet

Güncelleme Tarihi: 23 Ekim 2022, 12:19
YORUM EKLE