Nihat Kırmızı: "Ben görevde kalsaydım, elimden geleni yapar onu transfer ederdik"

Galatasaray Sportif AŞ yönetim kurulu üyesi Nihat Kırmızı açıklamalarda bulundu.

Nihat Kırmızı: "Ben görevde kalsaydım, elimden geleni yapar onu transfer ederdik"

Galatasaray'da yeni sezonda kadro baştan aşağı yenilenecek. Bu sezon umduğunu bulamayan ve beklentilerin altında bir grafik çizen sarı-kırmızılılarda istenilen performansı gösteremeyen isimlerle yollar ayrılacak. Öte yandan bonservis geliri getirecek oyunculara gelecek olan ciddi teklifler de değerlendirmeye alınacak.

"Görevde kalsaydım Umut Bozok'u isterdim"

Galatasaray Sportif AŞ yönetim kurulu üyesi Nihat Kırmızı, takımın son durumu hakkında önemli açıklamalarda bulundu. Radyospor'da Özgür Sancar'ın canlı yayın konuğu olan Kırmızı, görevde kalması halinde Süper Lig'de çıktığı 38 maçta 20 gol atarak sezonu gol kralı olarak tamamlayan Umut Bozok'u transfer edeceğini söyledi. Kırmızı "Ben görevde kalsaydım Umut Bozok'u isterdim. Kendisini takıma kazandırmak için elimizden gelini yapar ve kazandırırdık" dedi. 

Kerem, Marcao, Yunus Akgün ve Mohammed gidiyor mu?

Kırmızı, Mostafa Mohamed için Mısır'ın Zamalek kulübünün ihtarnâme verdiği iddiaları için ise "Zamalek'in böyle bir hakkı yok, 1 Temmuz'a kadar parayı ödeyip, opsiyonu kullanma hakkımız var. Yeni gelen yönetim karar verecek. Mohamed çok iyi futbolcu. Mısır milli takımında direkt oynuyor. Galatasaray'a kazandırılmalı. Satın alma rakamı 4,5 milyon dolar. Takımımızda Marcao, Kerem, Mohamed hiçbir gitmek istemiyor; ama teklif gelirse bunlar değerlendirilebilir; fakat şu ana kadar gelen resmî bir teklif yok. Bu oyuncuların hiçbiri gitmek istemiyor. Galatasaray'da oynayan tüm oyunculara ilgi var, ama şu ana kadar gelen teklif yok. Oyuncuların temsilcileriyle bağlantı kurulmuş olabilir, ilgi olduğunu biliyoruz. Bu çerçevede düşündüğümüzde teklif gelebilir. Mostafa, Galatasaray'da mutlu, kendini iyi hissediyor" dedi. 

"Yunus'un devam etmesini isterdik"

Roma'nın Yunus Akgün'le ilgilendiği iddiası için ise Nihat Kırmızı, "Biz devam etseydik Yunus'un devam etmesini isterdik. Önce Galatasaray'da başarılı olup, sonraki dönemde Avrupa'ya gitmesinin daha doğru olduğunu düşünüyorum, Ama karar yeni yönetimin" şeklinde konuştu. 

"Galatasaray çok büyük bir haksızlığa uğradı"

Burak Elmas'ın uzun bir basın toplantısı düzenleyerek yaşadıklarını anlatma planıyla ilgili olarak Kırmızı, "Bir Galatasaraylı olarak kendisiyle gurur duyuyorum. Galatasaray'a zarar gelmesin diye, söylenmesi gereken şeyleri söylemedi. Bunları anlatırsa, pek çok şeyin düşünüldüğü gibi olmadığı ortaya çıkacak. Burak başkan çok büyük bir haksızlığa uğradı. Aslında Galatasaray çok büyük bir haksızlığa uğradı. Çok önemli projeleri vardı. 3-5 ayda yıpratıldı. Oysa projeliri başlatmıştı. Çok büyük haksızlıklara uğradı. Çok önemli şeyler söylecektir" dedi. 

Domenec Torrent'in geleceği

Domenec Torrent'in Türkiye'den ayrılmadığını belirten Kırmızı, "Yeni yönetimi bekliyor, transfer ve yeni sezon planlaması var. Yeni yönetime bunu sunacak. Anlaşamazlarsa devam etmeyecek" şeklinde konuştu. 

Kaynak: Ajansspor

Güncelleme Tarihi: 11 Haziran 2022, 17:58
YORUM EKLE