Okan Buruk: "Beni korkutuyordu, başımıza geldi"

Kulüpler Birliği Vakfının LaLiga iş birliğiyle düzenlediği Dostluk Turnuvası'nda Galatasaray, Nef Stadı'nda oynanan mücadelede İspanya'nın Rayo Vallecano takımına 1-0 yenildi.

Okan Buruk: "Beni korkutuyordu, başımıza geldi"

Galatasaray Teknik Direktörü Okan Buruk, Rayo Vallecano ile oynanan hazırlık maçının ardından açıklamalarda bulundu. 

"BU MAÇI OYNAMAK ÖNEMLİYDİ"

"Öncelikle bugün 3 Aralık, Dünya Engelliler Günü, bunu engelleri aşanların günü olarak kabul ediyoruz. Bugün bu tür bir maç oynamak bizim için sevindirici. Stat ve seyirci atmosferi olunca hazırlık maçlarını oynamak daha değerli oluyor. Oynamayan oyuncuları için çok faydalı olacağını düşünüyordum. Bugün bunu gördük. Son maçtan 10 tane değişik oyuncu vardı. Önemli olan hazırlık maçı oynamaktı. Yoğun antrenmanlar yaptık. Bu maç kondisyonunu oyunculara vermek önemliydi."

"2000 SONRASI DOĞANLARLA BİTİRDİK"

"İki takım da iyi şeyler yaptı. Temiz bir maç oldu. Bizim için sevindirici. Patrick van Aanholt ve Okan haricinde 2000'den sonra doğanlarla bitirdik maçı. Galatasaray'ın geleceğini gördük sahada. Onları da sahada görmek beni ayrıca mutlu ediyor. Ben de oradan geliyorum. Benim için çok önemli. Akademi ve camia için önemli. Taraftarımıza tekrar teşekkür ederim bize destek verdiler."

"SAKATLIKLAR KORKUTUYORDU"

(Dünya Kupası arası) "Sonuçta bu yaşanacak bir şeydi. Bununla ilgili iyi ya da kötü oldu diyemeyiz. Tabii ki devam etmek isterdik ama böyle bir durumdu. Sakatlıklar beni korkutuyordu."

ICARDI İÇİN AÇIKLAMA

"Oliveira ve Icardi'de bu başımıza geldi. Sergio Oliveira ve Icardi'nin sakatlıkları bizi üzdü, düşündürdü. Dönüş süreleri yaklaşık 3-4 haftayı bulacak. Midtsjö hastalandı, bugün oynamadı. Eksiklerimiz var. Mathias daha önce sakatlandı. Hamza'nın sakatlığı vardı, birçok eksiğimiz var. Dünya Kupası'ndan elenenler gelecek, onları adapte etmek bizim için önemli olacak."

DÜNYA KUPASI YORUMU

"Beklentinin altında başladı. Kötü başladı turnuva. Bu tabii ki bir süreç. İlk iki maçları beğenmedik. 3. maçlar heyecanlı maçlar oldu. Bundan sonra son 16, çeyrek finalde kalite artacaktır. Takımlar önce kaybetmemeyim üzerinden oynuyor. Şu anda Dünya Kupası'nda Türkiye Ligi'nden daha altta görebiliriz. Herkes kaybetmemek için mücadele veriyor. Kaliteli takımlar birbiriyle oynayınca oyun ortaya çıkacaktır. Çok net bu takım turnuvayı kazanır diyebileceğimiz bir oyun görmedik. Ama bundan sonra daha farklı olacaktır."

Güncelleme Tarihi: 04 Aralık 2022, 22:41
YORUM EKLE