Okan Buruk: "Devre arasında ona anlattım, 'Hocam rahat rahat oynarım' dedi"

Galatasaray, deplasmanda Pendikspor'u 2-0 mağlup ederek haftayı kayıpsız kapattı.

Okan Buruk: "Devre arasında ona anlattım, 'Hocam rahat rahat oynarım' dedi"

Galatasaray Teknik Direktörü Okan Buruk ve sarı kırmızılı futbolcular, Pendikspor galibiyetinin ardından açıklamalarda bulundu.

OKAN BURUK:

"Birebir beklediğimiz bir oyun oldu. Rakibin kapanıp bekleyeceğini bekliyordum. Geçişten de pozisyon bulmaya çalışacaklardı. Çok netti. Maç öncesi düşüncelerimiz, takıma verdiğim direktifler - topa sahip olma, acele etmeden kullanma, hareketlilik - hiçbirini yapamadık. O kadar kötü tercihler yaptı ki ilk yarı... Pozisyon bulamamızın en büyük nedeni... Bazen 5 kişinin içindeki 1 kişiye 3-4 orta yaptı. Sol taraftan bir türlü işleyemedik. Savunma oyuncularımızın oyuna girmesini istedik. Oyunu çok yavaş oynadık. Bu kadar yavaş oynayınca iş bireysel yeteneğe kalıyor. İlk yarıdaki pozisyonsuzluğun en büyük nedeni bu. İkinci yarı Barış Alper, girdikten sonra kanadı aktif kullandı. Lucas'ı arkaya çektik. Barış da savunma geçişlerini çok doğru oynadı. Dries'in girmesi biraz daha hareket getirdi, Bakambu da öyle. Kanattan daha çok içeri girerek oynadık. Gol bulacağımız belli oldu ama nasıl bulacağımız belli değildi. Bakambu'yla attık. Kadro olarak kısıtlıydık. Kerem'i kullandık stoperde. Hem topa sahip buldu, hem savunma yönünde doğru oynadı. Nelsson iyilerden biriydi. Uzun süredir oynamamasına rağmen iyiydi. Kazanmamız gereken maçtı, kazandık. Daha erken goller bulabilirdik. Golden sonra da rakip baskı kuramadı. İkinci golden sonra maç bitti."

"Barış daha önce hiç sol bek oynamamıştı. Devre arasında ona anlattım. Onu çizgide kullandık. Geri dönüşleri iyi yaptı. Savunmayı doğru yaptı. Çok da istekli geri dönüş yaptı. Bazen oyuncular kendi mevkisi olmadığı zaman yüzünü ekşitir. Barış, direkt olarak 'Hocam rahat rahat oynarım' dedi. Kerem Demirbay da dünkü idmanda biraz stoper oynadı. Değişik mevkide özellikler birleşince iyi oynuyorsunuz. Barış'ın sol bek performansı beni sevindirdi."

"Davinson için büyük hedef Kopenhag maçı. Yetişeceğini düşünüyoruz. Bir sonraki maç Adana Demirspor maçı, ne olur... Abdülkerim de birkaç gün sonra toparlar. Zaha da öyle. Adana Demirspor maçında sahada olurlar."

CEDRIC BAKAMBU:

"Çok mutluyum. Şampiyonlar Ligi maçları sonrası böyle maçlar zor olur. Yedek oyuncuların önemi, böyle maçlarda daha çoktur. Ben de oyuna girip golümü attım."

"Bu sene forma rekabeti zor ve çok üst düzeyde. Ben de mücadele devam ediyorum. İlerleyen dönemlerde daha iyi olup hocamızı etkilemeye çalışacağım."

BARIŞ ALPER YILMAZ:

"Kazandığımız için çok mutluyuz. Bugün farklı bir pozisyonda oynadım ama önemi yok. Ben takımıma elimden geldiğince faydalı olmak istiyorum. Pozisyon vermedik, daha iyi olabilirdik ama kazandığımız için mutluyuz."

HAKIM ZIYECH:

"En iyi performansımız değildi. Gol attım ama performans açısından en iyisi değildi, kazandık."

"İlk yarıda biraz zorlandık, çok kapalı ve kompakt hareket ediyorlardı, boşluk bulamadık. Cedric, kaleciden dönen topta golü buldu. Ben de uzaktan şansımı denedim ve golü buldum. Bazen şansınızı denemeniz gerekir."

HABER SARI KIRMIZI uygulamamızı telefonunuza ücretsiz indirin, transfer haberlerini anında öğrenin. İndirmek için tıklayın.

Güncelleme Tarihi: 03 Aralık 2023, 13:57
YORUM EKLE
YORUMLAR
Pullum
Pullum - 6 ay Önce

Hocam Allah için toretanın yanında barışı denesen olmazmı