Okan Buruk: "Okumadım, dinlemedim, bilmiyorum, ilk defa duydum"

Galatasaray - Fenerbahçe Süper Kupa Finali öncesi Okan Buruk, açıklamalarda bulundu.

Okan Buruk: "Okumadım, dinlemedim, bilmiyorum, ilk defa duydum"

Galatasaray Teknik Direktörü Okan Buruk, Fenerbahçe ile oynanacak olan Süper Kupa Finali öncesi basın toplantısında açıklamalarda bulundu.

Buruk'un açıklamaları şu şekilde:

"Burada olduğumuz için çok mutluyuz. Şanlıurfa bizi bağrına bastı. Çok özlüyorlar. Ne kadar heyecanlı olduklarını gördük. Bu bizi heyecanlandırdı. İki takımın Şanlıurfa'da birarada olması çok daha güzel olurdu. Şanlıurfa şehri hem futbola ve büyük takımlara özlem duyuyor hem de deprem gelirleri bu bölge ve çevreye bağışlanacak. Biz görevimizi yapmak için buradayız. Takımla hazırlandık. Yarın ne olacak, tam olarak bilmiyoruz. Biz kendi üzerimize düşeni yapmak için buradayız."

"Biz kendi işimize odaklandık. Antrenman periyodumuz vardı, onu doğru şekilde yaptık. Yarın rakibimiz ne şekilde gelecek, nasıl çıkacak, ne yapacak bilmiyoruz. Değerlendirme yapamıyoruz. Yarın Fenerbahçe ile oynamayı çok isterdik. Ne olacak bilmiyorum. Biz ne gerekiyorsa oynamaya hazırız. Sonrasını bekleyeceğiz. Ne olacak bilmiyoruz. Duyduğumuz bildiğimiz Fenerbahçe yarın gelecek ama hangi oyuncularla gelecek bilmiyoruz. Maçtan sonra konuşmak daha doğru olur."

"Biz barış üzerinden mesaj veriyoruz. Tansiyonu ne kadar düşürsek o kadar iyi. Yarın ve bundan sonra da vermeye devam edeceğiz. Ülkemizin barışa ihtiyacı var. Bunu sağlamak için elimizden geleni yapacağız."

"Şampiyon olarak buradayız. Tekrar kupa kazanmak, müzemize bir kupa daha getirmek istiyoruz. Yarınki maçta ne olacağını tam olarak bilmesek de biz hazırız. Biz üzerimize düşeni yapıp kupaya kazanmak istiyoruz."

"Geçen maçtan sonra da aynı şeyleri söyledim. Futbolun tansiyonunun düşmesine ihtiyaç var. Galatasaray olarak elimizden geleni yapmaya hazırız. Pozitif mesajlar vermeye çalışıyoruz. Kendi açımdan konuşuyorum, bu yolda devam edeceğiz. Burada bulunmamızın nedeni, geçen senenin şampiyonu olmamız. Gönül isterdi, hep beraber birbirimize sarılarak burada bir resim verip maçı oynasaydık. Burada beraber değiliz. Yarın ne olacak tam bilmiyorum. Türk futbolu için, ülke için hiçbir şekilde kaosa ihtiyaç yok. Büyük şeyler yaşadık. Daha geçen sene deprem oldu, tüm kulüpler ve futbolcular birlik oldu. Buradaki maçın gelirleri deprem bölgesine gönderilecek. Tansiyonu düşürmek için, ligin de son periyodu biliyorsunuz, üzerimize düşeni yapmalıyız. Kazanan Türkiye ve Türk futbolu olsun. Ülkemizi düşünüyorsak daha verici olmamız gerekiyor."

Fenerbahçe bir sürpriz yapıp as kadrosuyla maça çıkar mı?

"Öncelikle tabii ki biz bir program yapmıştık. Ona devam ettik. Rakibin buraya gelip gelmemesini ya da kimle çıkacağını düşünmeden geldik. Programımızı nasıl bundan önce tasarladıysak öyle ayarladık. Buraya tam kadro geldik. Bunun dışında bir şey düşünmedik. Sahada bizi ne bekliyorsa hazırlandık. Yarınla ilgili ne olacak bilmiyoruz. Biz üzerimize düşen görevi sahaya çıkarak yapacağız."

Adnan Öztürk'ün 'Biz de U19 Takımıyla çıkalım' sözleri hakkında ne düşünüyorsunuz?

"Okumadım, dinlemedim, bilmiyorum, ilk defa duydum. Biz Galatasaray olarak Cumhuriyet'in 100. yılında yaşadığımız şampiyonluk sonrası 100. yıl Süper Kupası için buradayız. Bu kupayı kazanmak için sahada olacağız. Karşımızdaki rakip önemli değil. Biz işimizi yapıp hazır olacağız. Rakip kimle çıkar kimle oynar bilemiyoruz. Bunu yarın maçtan sonra konuşuruz."

Maçın yarıda kalması durumunda kupa töreni olmayacak. Bu konuda düşünceniz nedir?

"Biz burada TFF'nin bildirdiği saatte sahada olmak için varız. Gerisi bizim işimiz değil. Maç oynanırsa kupayı kazanırsak alırız. Maç oynanmazsa kurallar neyi gerektiriyorsa uymak zorundayız. Dışında bir şey beklemek saçma oluyor. Kurallar neyse üzerimize düşeni yapacağız. Yarın sahada olup bizi izlemeye gelenlerle birlikte görevimizi yerine getirmek istiyoruz. Bizi uzun süredir bekliyorlardı. Maç olursa, olmazsa bir antrenman mı olur, ne olur bilmiyorum. Amacımız maçı oynamak. Biz kendi işimizi doğru bir şekilde yapmak istiyoruz. Kuralları belirleyen biz değiliz, TFF'nin koyduğu kurallara riayet etmemiz gerekiyor."

Fenerbahçe'nin as takımla çıkmayacak olması sizi üzdü mü?

"Bunu özellikle söyleme nedenlerimden biri, biz bu mutluluğu havaalanında yaşadıysak Fenerbahçe de yaşayacaktı. Bu insanları mahrum etmemek değerliydi. Ben duygulandım. Galatasaray, Şanlıurfa'ya gelmiş, inanılmaz bir mutluluk var. Hala otelin önündeler. Bu çok değerli. Bu ateşi söndürmemiz gerekiyor. Dün de maalesef bir Galatasaray taraftarı, yanında 14 yaşındaki kızıyla darp edildi. Bunların önüne geçmek için özellikle bizim, burada duran insanların doğru mesaj vermesi gerekiyor. Biz ülke olarak aileyiz, kardeşiz. Ağabey kardeş, baba oğul farklı takımı tutabiliyor. Bu ortamda birbirimize daha çok sarılmalıyız. Keşke burada, sahada beraber olsaydık. Bunu hep dile getiriyorum. Benim isteğim bu olurdu."

Kaynak: habersarikirmizi.com

HABER SARI KIRMIZI uygulamamızı telefonunuza ücretsiz indirin, transfer haberlerini anında öğrenin. İndirmek için tıklayın.

Güncelleme Tarihi: 07 Nisan 2024, 16:57
YORUM EKLE