Okan Buruk: "Önümüzdeki sezon Galatasaray'da kalmasını isterim"

Galatasaray, Süper Lig'in 25. haftasında Nef Stadyumu'nda Kasımpaşa'yı 1-0 mağlup etti.

Okan Buruk: "Önümüzdeki sezon Galatasaray'da kalmasını isterim"

Galatasaray Teknik Direktörü Okan Buruk, 1-0 kazanılan Kasımpaşa karşılaşmasının ardından açıklamalarda bulundu.

İşte Okan Buruk'un sözleri...

"RAHAT BİR MAÇ OYNADIK"

"Oyunun ve takımın ritmin oturmaması, 34 gün sonra ilk maç nedeniyle olabilir. Maç boyunca girdiğimiz pozisyonlar oldu. İkinci golü atabilirdik. Hiç pozisyon vermedik. Rahat bir maç oldu. Son dakika kalemize bir kafa vuruşu vardı. Kazandığımız için mutluyuz. Kasımpaşa 10 kişi ile bekledi, hızlı hücumu denedi. Ancak buna izin vermedik. Ofansta daha iyi olsak, daha farklı kazanabilirdik. Dries Mertens sakattı, Juan Mata da sakatlandı."

"HERKESİN PAYI VAR"

"Bir rekora imza attık, bunda herkesin payı var. Taraftarımızla muhteşem başarılara imza atıyoruz, bu galibiyetlerde onların da payı var."

"REKOR BANA NASİP OLDU"

"Galatasaray'ın hedefi rekorlar kırmak, kupalar kazanmaktır. 14 galibiyet nasip oldu, önemli olan şampiyonluğa ulaşmamız. Sezon sonuna kadar bütün maçları kazanmak için elimizden geleni yapacağız. Bu maçtaki performansın üzerine çıkmaya çalışacağız. Bu Galatasaray'ın kırdığı bir rekor, altını çizmek lazım. Bana nasip oldu. Bu sene kenetlenme var, bu sahaya da yansıyor. Hedefimiz şampiyon olmak."

FENERBAHÇE AÇIKLAMASI

"Fenerbahçe'nin 1 maç fazlayla 9 puan önündeyiz, bu puan farkını arttırmak istiyoruz. fenerbahçe'nin iyi kadrosu var, Sevilla maçında özellikle ilk yarıda bunu iyi gördük. Fenerbahçe de bu yarışın içinde. Diğer takımlar biraz geride kaldı gibi. Ligde çok iyi takımlar var, herkes, her maçta zorlanabiliyor. Kendi oyunumuza odaklanırsak, daha çok rekorlar kırarız."

ZANIOLO İÇİN SÖZLERİ

"Nicolo Zaniolo'nun fiziksel olarak eksikleri var. Milli arada fizik gücünü artırmak için çalışacağız. Tabii milli takıma gider mi gitmez mi bilmem ama oraya tekrar çağrılmak için her şeyini ortaya koymak istiyor. Nicolo Zaniolo'ya büyük bir moral oldu. Buna ihtiyacı var, oynamak istiyor. Genç bir oyuncu, kazanmak istiyor. Milli takımına gitmek ve orada başarılı olmak istiyor. Bunu sevinçlerinde de gördük. Galatasaray taraftarıyla bütünleşti, Zaniolo için de mutluyum."

PLAY-OFF CEVABI

Buruk, Fenerbahçe Teknik Direktörü Jorge Jesus'un Süper Lig için play-off önerisinin sorulması üzerine, "Jorge Jesus'un ağzından Play-Off sözü duymadım. Onunla ilgili yazıldı. Net bir şey diyemem. Beşiktaş'ın bir görüşü oldu. Onu değerlendirecek Türkiye Futbol Federasyonu. Bu saatten sonra tabii ki bir şey değişmesi zor. Belki önümüzdeki sene TFF düşünebilir. Görüşlere de saygı duyuyoruz. Önümüzdeki sene için düşünülebilir." diye konuştu.

ŞAMPİYONLAR LİGİ

"Şampiyonlar Ligi'ne gitmek istiyoruz. Avrupa'daki takımlarımıza başarılar diliyoruz. İnşallah Türkiye'yi ilk 10'a sokarlar ve Şampiyonlar Ligi'ne bir sonraki sene bir takımımız direk katılabilsin."

ZANIOLO VE ICARDI SÖZLERİ

"Mauro Icardi burada çok mutlu. İnşallah bizle birlikte devam eder. İnşallah şampiyon oluruz ve seneye de birlikte devam ederiz. Son hafta şartlar oluşursa, Hatay'a destek için gideriz. Nicolo Zaniolo zaten bizim oyuncumuz. Mauro Icardi'nin de önümüzdeki sezon bizimle kalmasını isterim."

Güncelleme Tarihi: 12 Mart 2023, 17:18
YORUM EKLE