Okan Buruk: "Onunla ilgili kararımızı vereceğiz, ileriye dönük bir karar olacak"

Galatasaray, Şampiyonlar Ligi 2. Ön Eleme Turu'nda Zalgiris Vilnius'u 1-0 mağlup ederek bir üst tura yükseldi.

Okan Buruk: "Onunla ilgili kararımızı vereceğiz, ileriye dönük bir karar olacak"

Galatasaray Teknik Direktörü Okan Buruk ve sarı kırmızılı futbolcular Dries Mertens ile Kerem Aktürkoğlu, Zalgiris maçının ardından açıklamalarda bulundu.

OKAN BURUK

"Bol pozisyon deyince ikinci golü bir türlü atamadık. Atamayınca rakip de dizilişini bozmadı. Rakibin bekleyeceğini düşünüyorduk ama ilk maça göre 10 kişi beklediler. İlk maç en azından 1 kişi ileride bekliyordu. 24 hafta oynamışlar, fiziksel olarak bizden daha iyiler. Bizden kendi becerilerimizden daha az iş yapınca zor oldu. Kenardan toplar getirdik. İkinci golü bulup maçı bitirmemiz lazım. Rakibimize 2 tehlikeli pozisyon verdik, korkuttu."

"Tam takım değiliz. Turu geçmek önemliydi. Bazı oyuncular geç katıldı. Az süre geçirmiş oyuncular var. Bu turu geçmek önemliydi. Hedefimiz bir sonraki tur. Daha hazır olacağız, daha çok oynayacağız. Torreira tam idmanlara başlıyor yarın. Icardi ve Zaha bizle beraber olacak. Zaniolo sakatlığından dolayı yoktu. Daha güçlü bir kadro olacağız. Bu da oyuna yansıyacak."

"Kerem Demirbay bir sonraki turda bizle olacak. Çeşitli bölgelere net katkı sağlayacak oyuncu olursa transfer olacak. Şu an hedefimiz bir sonraki tura bu kadroyla girmek..."

"Morutan olumlu işler yaptı. Ona forma şansları veriyoruz. Bugün ilk girdiği bölümde daha iyiydi, sonra bir iki top kaybı yaptı ama genel olarak iyiydi. Onunla ilgili kararımızı vereceğiz. İleriye dönük bir karar olacak."

"Muhteşem gol attı Mertens. Havadan gitti ve direkt havadan ağlarla buluştu. Dün antrenmanda çalıştık. Mertens, Sergio'ya atmıştı. Ödül alabilir bu gol!"

DRIES MERTENS

"Kolay değildi. Bir üst tura yükseldik ama bu maçtan çıkarılacak dersler var. Kaybetme lüksümüz yoktu."

"Hazır olmalıyız bir sonraki tura. Hiçbir rakip kolay değil. Tüm takımlar iyi ve liglerinde şampiyon olmuş takımlar. Bize de yeni oyuncular geldi, onlarla birlikte çıkıp oynayacağız."

"Bu gole daha önce çalışmıştık. Kerem ortaladı, top bana geldi ve güzel bir gol oldu."

KEREM AKTÜRKOĞLU

"Rakiplerin eksiklerine geçen haftadan daha iyi çalıştık. Öyle maça hazırlandık. İstediklerimizi yaptık ama bir türlü o golü bulamadık. Golü bulmamız bize moral oldu. Gerçekten güzel bir gol attı Dries, ona yakışır bir goldü. Böyle maçlar, böyle rakiplere karşı bilhassa zor oluyor. Sıcaklar, adaptasyon kısmı... Böyle kompakt savunma düşünen takımlara karşı oynamak zor. Önemli olan galibiyetti. Yavaş yavaş takım oturuyor. Çok daha kaliteli bir takım olacağız. Şimdi Ljubljana ile karşılaşacağız. İnşallah güzel olur ve gruplara katılırız. Galatasaray'ın yeri orası. Hatta hedeflerimiz daha yüksek."

"Aslında gole çalıştık ama Mertens'in böyle bir golü yoktu. Dries işin içinde olunca bu goller daha kolay oluyor. Takım arkadaşlarımı tebrik ederim."

Güncelleme Tarihi: 03 Ağustos 2023, 14:11
YORUM EKLE