Okan Buruk'tan flaş transfer ve sakatlık açıklaması

Galatasaray, Dünya Kupası arasında hazırlıklarını sürdürüyor.

Okan Buruk'tan flaş transfer ve sakatlık açıklaması

Galatasaray Teknik Direktörü Okan Buruk, Florya Metin oktay Tesisleri'nden basın mensuplarının sorularını yanıtladı.

Buruk'un açıklamaları şu şekilde:

"Biz o yakaladığımız ivmeyle devam etmek isterdik ama lig başladıktan sonra da aynı şekilde devam etmek istiyoruz. Biz sadece sonuca çeviremiyorduk. Son 2 maçta kazanıp Başakşehir maçına daha özgüvenli çıktık. Bunun da etkisini görüyorum. Birçok çalışma yapsanız da oyuncunun saha içindeki tercihi daha önemli oluyor. Başakşehir maçında her şey mükemmeldi. Tek korkum milli takımdaki oyuncular. Umarım orada sakatlıklar yaşamazlar."

"Maalesef Sergio Oliveira'nın bileği döndü. Icardi, topuk pası verirken arka adalesinde zorlanma oldu. Bugün durumu belli olacak."

"Oynayacağımız hazırlık maçları, az şans bulan oyuncular açısından önemli olacak. 5 tane maç düşünüyoruz, 4'ü güncellendi. Bir 5. maç için de çalışma devam ediyor. Arayı en iyi şekilde değerlendireceğiz. Bu sene, böyle bir sene. Adapte olmamız gerekiyor, olacağız."

"Devamlı çalışma yapıyoruz. Oyun anlamında pozisyona giren bir takımdık. Sonlandırma anlamında sıkıntılar yaşadık. Direkten dönen toplar, neredeyse attığımız gol kadar. Ofansif anlamda güçlü, pozisyona giren bir takımdık. Sadece sonuca çeviremiyorduk."

"Transfere hazırlık yapılıyor. Ne olacak, önümüze ne çıkacak bilmiyoruz. Kadromuzu güçlendirmek için her zaman çalışmalar yapıyoruz. Benim ilk düşüncem elimizdeki oyuncuları en iyi şekilde değerlendirmek. Kadro genişliğinden dolayı çok fazla transfer düşünmüyoruz.Transfer dönemi öncesi oynayacağımız kupa maçları da bizim yapacaklarımız için önemli olacak. Önce elimizdeki oyuncuları kullanıp, buna göre karar vereceğiz."

"Kerem Aktürkoğlu ve Yunus Akgün'ün sözleşmelerini iyileştirmek için görüşmeler devam ediyor. Türk oyuncuların da bizim için ne kadar önemli olduğunu biliyoruz. Onlar da Galatasaray için her şeyi yapabilecek oyuncular."

"Oyuncularımıza teklif gelmedi. Çok fazla şey yazılıyor. O geliyor, bu gidiyor. Tabii ki yazılacak. Dünya Kupası boşluğunda bir şeylerin olması gerekiyor. Şu an bize gelen net bir teklif yok. Transfer dönemi başladıktan sonra teklif gelebilir, gidebilir."

"İlk transferlerimiz, kendi içimizdeki oyuncular olacak. Kadromuz geniş. Geniş kadroda az şans verdiğimiz oyuncular var. Çünkü haftada 1 maç oynuyoruz. Genç oyuncularımız var. Belki transfere kalmadan, hazırlık kampında oynayacak oyuncularla iç transfer yaparız."

"Galatasaray, şampiyonluğun en iddialı takımlarından biri. İyi oyunumuzu sürdürerek inşallah şampiyon olacağız."

"Benim için en değerli olan yer sokak!" Sokakta ne düşünüyorlar, bana karşı davranışları nasıl? Sokak farklı, sosyal medya farklı. Sokaktan cevabı daha net alıyorsunuz. Bana ve oyuncularıma sokakta hep destek verdiler. Kimle konuşsam sokakta, bir an önce maçların başlamasını istiyor. Benim için bu önemli. Galatasaray taraftarına bu havayı yaşatmak mühim."

Kaynak: habersarikirmizi.com

Güncelleme Tarihi: 02 Aralık 2022, 23:40
YORUM EKLE