Okan Buruk: "Umarım lig maçına yetişir, bir sonraki maçta kullanabileceğiz"

Galatasaray, Serie A ekiplerinden Lazio ile kozlarını paylaştı. Oynanan karşılaşmayı Lazio 2-1 kazandı. Maçın ardından Galatasaray'ın teknik direktörü Okan Buruk açıklamalarda bulundu.

Okan Buruk: "Umarım lig maçına yetişir, bir sonraki maçta kullanabileceğiz"

Dünya Kupası nedeniyle liglere verilen arada Galatasaray, Kulüpler Birliği Vakfı tarafından düzenlenen dostluk turnuvasında Serie A ekiplerinden Lazio ile mücadele etti. Karşılaşmayı Lazio 2-1 kazandı. Maç sonrası sarı-kırmızılıların teknik direktörü Okan Buruk açıklamalarda bulundu.

İstedikleri verimleri aldıklarını dile getiren Okan Buruk, "Oyunlar beraber gitti. Bir fark görmedik maç içerisinde. Genel istatistikte üstün olan taraf bizdik. Aslında eksiklerimiz var. Yavaş yavaş toparlanıyoruz. Genel olarak oyunculardan istediğimiz verimi aldık" ifadelerini kullandı.

Orta sahada sıkıntılar yaşadıklarını söyleyen Okan Buruk, "İyi takımlarla hazırlık maçı yapmak istedik. Hem kendi gücümüzü görmek, hem de bazı oyuncuların tecrübesini arttırmak, sakatlıktan dönen oyuncuları tekrar adapte etmek için bu tür iyi maçlar bizim için önemli. Faydalı bir hazırlık maçı oldu. Oyun olarak iki takım da birbirine yakın işler yaptı. İstatistik olarak daha iyiydik. Maçın geneline bakınca, eksiklerimiz vardı. Isınma sırasında Baran'ın ağrısı oldu. Berkan'ın hastalığı vardı. Orta sahada sıkıntı yaşadık. Sabah da genç oyunculara antrenman yaptırdığımız için direkt olarak Efe ile başlayamadık" ifadelerini kullandı.

İNŞALLAH TAM OLARAK HAZIR HALE GELİRİZ'

Icardi hakkında konuşan teknik adam, "Milli Takım'dan oyuncular dönüyor. Torreira bugün, Seferovic yarın geliyor. Onlarla birlikte Dünya Kupası'ndan dönen oyuncularımız tamammlanıyor. Daha hazır olacağız. En hazır halde olacağız. Icardi, saha çalışmalarına yavaş yavaş başlayacak. Umarım Galatasaray taraftarının beklediği 11, lig maçına yetişir. Yoğun bir süreç geçireceğiz. İnşallah tam olarak hazır hale geliriz" dedi.

Oynanan karşılaşmayı değerlendiren tecrübeli teknik direktör, "Genel oyun anlayışımız bu. Çok değiştirmiyoruz. Doğru baskılar yaptık, doğru toplar kazandık. Buradan pozisyonlar yakaladık. Maçın verilerine bakınca %57 topa sahip olan Galatasaray, daha çok şut atan Galatasaray" açıklamalarını yaptı.

'YAVAŞ YAVAŞ TOPARLANIYORUZ'

Takım hakkında bilgi veren Buruk, "Sakatlıklar dışında hastalıklar da yaşıyoruz. Ama genel olarak bakınca, Rashica dönüyor, Hamza antrenmanlara başladı, Emre başladı. Bir sonraki maçta Nelsson'u kullanabileceğiz, Mertens'i daha uzun kullanacağız. Yavaş yavaş toparlanıyoruz" dedi.

Güncelleme Tarihi: 14 Aralık 2022, 10:54
YORUM EKLE