Osman Şenher: "30 milyon Galatasaraylıyı çok üzdü, bu futbolcular Galatasaray'ın..."

Galatasaray'da milli arada saha içinde yaşanan sorunların halledilmesi için çalışmalar yapılıyor.

Osman Şenher: "30 milyon Galatasaraylıyı çok üzdü, bu futbolcular Galatasaray'ın..."

Galatasaraylı gazeteci Osman Şenher, Galatasaray'ın gündemiyle ilgili değerlendirmelerde bulundu.

Şenher'in açıklamaları şu şekilde:

"HİÇ KİMSE GÖZ ARDI EDEMEZ"

Okan Buruk adeta yerden yere vuruluyor. Eleştirilmesi gayet normal ama yerden yere vurulmasını kabul etmiyorum. Unutmayalım bir sezon önce ligi 13. bitiren takımı geçen sezon şampiyon yaptı. Hiçbir derbi maçı kaybetmedi. Bu sezon ligin lideri Fenerbahçe ile puanları eşit, Şampiyonlar Ligi’nde dev rakiplerle mücadele ediyor ve büyük bir aksilik olmazsa Bayern Münih’in arkasından gruptan ikinci çıkacak. Bunu hiç kimse göz ardı edemez. 

"30 MİLYON GALATASARAYLIYI ÇOK ÜZDÜ"

Şu anki sorun, takım neden Şampiyonlar Ligi’nde oynadığı futbolu, Süper Lig’de oynamıyor?  Hatayspor maçı 30 milyon Galatasaraylıyı çok üzdü. O kadar transfer yapıldı, çoğu da yıldız diye kabul ettiğimiz oyunculardan. Bu futbolcular Galatasaray’ın geçen seneki futbol çizgisine takımı bir türlü getiremiyorlar. 

"OKAN BURUK, ICARDI'Yİ İKNA ETMELİ"

Icardi, takımın sembolü, kulübün markasına büyük değer katan bir oyuncu. Adam sakat, iğneyle oynuyor. Allah korusun bir şey olsa sezonu kapatacak. Okan hocanın Icardi’yi ikna edip mutlaka dinlendirmesi lazım. Evet, Icardi kendisi oynamak istiyor. Ne var ki Buruk onu bir şekilde ikna etmeli. Takımın tüm oyun düzeni bu futbolcunun üzerine kurulu. Ayağına topu alan, iki stoperin arasında kıpırdayamayan Icardi’ye topu şişiriyor. O da zaten sakat, faydalı olamıyor. 

"ZAHA'NIN ÇEVRESİNDE HİÇBİR FUTBOLCU YOK"

Zaha solda bomboş, on metre çevresinde hiçbir futbolcu yok. Oliveira veya Kerem topu Zaha’ya atmıyor, kalabalık Hatay defansının içerisindeki Icardi’ye atmaya çalışıyor. Hocanın bunlara izin vermemesi gerekir. Gol vuruşlarında bu kadar başarısızlık olur mu? Takımda Icardi haricinde gol vuruşu yapacak bir tane futbolcu yok. 

"KEREM, GALATASARAY'IN OLMAZSA OLMAZI"

Kerem Aktürkoğlu takımın en çok koşan, mücadele eden ismi. Kendi gayretiyle gol pozisyonuna da giriyor. Son vuruşlarda o kadar yorgun düşüyor ki, topu istediği yere atamıyor. Kerem’in burada kendini geliştirmesi lazım. Bireysel olarak daha çok çalışmalı. Kerem, Galatasaray’ın olmazsa olmazı. Kendisine daha çok sahip çıkılması lazım.

"ZAHA DA KABAHATLİ"

Sol bekte Kazımcan deneniyor. Bir türlü başarılı olamıyor, daha doğrusu kendisine verilen şansı iyi kullanamıyor. Bugün bana sorarsanız Angelino mu, Kazımcan mı diye, yerli oyuncuyu hiç düşünmem. Kazımcan’ın oynadığı karşılaşmalarda takımın sol tarafı otoban gibi oluyor. O mevkiyi Abdülkerim kapatmaya çalışıyor. Rakip çabuk bir futbolcuysa Abdülkerim’den kurtulup gol pozisyonuna giriyor. Sarı kırmızılıların yediği gollere bakın, çoğu kontrataklardan yenen gollerden oluşuyor. Burada sol beki suçlarken, onun önündeki Zaha da bundan dolayı kabahatli. Dünyanın her tarafında solda önde oynayan futbolcular, beklerine yardım ediyor. Maalesef Galatasaray’da ne Zaha ne de Ziyech yeterince bu katkıyı sağlayamıyor. Geçen sezon Rashica ve Kerem’in defansif anlamda yaptıklarını gözünüzün önüne getirin. Eminim milli arada Okan hoca bu konuya bir çare bulacaktır.

"KEREM DEMİRBAY'IN YERİ 10 NUMARA"

Kerem Demirbay, Alman Milli Takımı’nda, Leverkusen’de oynamış bir futbolcu. Onun yeri on numara. Ama şu an takımda Kerem Aktürkoğlu ve Mertens on numara oynadıkları için Demirbay yedek kalıyor. Okan Buruk bunu da düşünmeli.  

Kaynak: Osman Şenher / Milliyet

HABER SARI KIRMIZI uygulamamızı telefonunuza ücretsiz indirin, transfer haberlerini anında öğrenin. İndirmek için tıklayın.

Güncelleme Tarihi: 18 Kasım 2023, 17:49
YORUM EKLE