Osman Şenher: "3’ü 5’i aramam, Galatasaray'a hemen alırım, eminim başkan da böyle yapacak"

Galatasaray'da transfer görüşmeleri hareketli bir şekilde devam ediyor.

Osman Şenher: "3’ü 5’i aramam, Galatasaray'a hemen alırım, eminim başkan da böyle yapacak"

Milliyet yazarı Osman Şenher, Galatasaray'ın transfer gündemini değerlendirdi. Usta yazar mutlaka alınması gereken oyuncuyu da açıkladı. 

Şenher'in yazısı şu şekilde:

"HEPSİ SAVAŞÇI FUTBOLCULAR"

"Geçen sezon yapılan transferlerden verim alınamadığı için 30 milyon taraftar bu sezon da ister istemez tedirginlik yaşıyor. Yeni transferlere baktığınız zaman Seferovic, Oliveira, Dubois ve Abdülkerim, bunların hepsi iyi, karakterli ve rüştünü ispat etmiş savaşçı futbolcular. Bir tek Seferovic için kafamda sakatlıkla ilgili sorular vardı. Bunu da kulüp doktoru Yener İnce, Seferovic’i yurt dışında üç kere teste sokarak giderdi. Demek ki hiç kimsenin endişelenmesine gerek yok. Savaşçı, iyi mücadele eden, son vuruşlarında çok başarılı, iyi bir golcü aldı sarı-kırmızılılar."

"TAKIMIN AHENGİNİ BOZUYORDU"

"Diagne’nin gidişine üzülmedim. Çok sorunları olan, arkadaşları ile kötü diyaloğu bulunan, takımın ahengini bozan bir futbolcuydu. Bu sene Karagümrük’te gol kralı da olsa kesinlikle yönetimi eleştirmeyeceğim. Ama Mustafa Muhammed’e üzüldüm, hem de çok üzüldüm. Ağlayarak gitmesi beni gerçekten duygulandırdı. Kalsa başarılı olur muydu? Bu tartışmayı ben yapmayacağım, yönetim kararını vermiş, Seferovic’in yanına Mustafa’dan daha kaliteli bir santrfor alacaklarmış."

"GRILLITSCH'İ ALIRIM 3'Ü 5'İ ARAMAM"

"Transfer bitti mi? Bitmedi... Hangi yönetici ile konuşsam orta sahaya iki tane çok kaliteli futbolcu alacaklarını söylüyorlar. Bunların bir tanesi inşallah Florian Grillitsch olur. İmza parası istiyormuş... 1.5’dan 2.5 milyon euroya çıkarmış... Ben yönetimin yerinde olsam, bu kalitede bir futbolcuyu transfer edeceksem artık 3’ü 5’i aramam! Sezon başlamadan takımın tüm transfer eksiklerini tamamlayıp Okan hocanın elini rahatlatırım. Eminim başkan da böyle yapacak."

"HAMZA AKMAN DAHİL OYNAYAMAZ"

"Genç futbolcular için herkesin beklentisi büyük. Ama şunu unutmamak lazım; bu futbolcular oyun süresinde ama 20 dakika ama 25 dakika takıma katkı sağlayabilir. Pişmeleri, güçlenmeleri lazım. Şu an Okan Buruk, Hamza Akman dahil hiçbirini ilk 11’de sahaya süremez. Ama 60’tan, 70’ten sonra bu çocuklardan faydalanabilir."

"SOSYAL MEDYADA HERKES HOCA"

"Son olarak da anlamadığım bir konu var. Bilhassa sosyal medyadaki herkes teknik direktör, kulüp başkanı ve her şeyi herkesten daha çok biliyorlar! Bugün kulübü idare eden başkandan, Erden Timur’dan her şeyi daha iyi görüyorlar! Kulüp hangi futbolcuya kaç para vermeli? Okan Buruk hangi ismi ilk 11’de oynatmalı gibi absürd şeylerle Galatasaray’a büyük zarar veriyorlar."

"FRENE BASMALARI GEREKİYOR"

"Artık bu insanların Galatasaraylıyım diyorlarsa, biraz frene basmaları gerekir. Görevdeki insanlara saygı duymaları lazım. Sonuçta transferlerde geçen sezon yapılan hatalar bu sezon yapılmıyor. Transferlerin hepsi nokta atışı. Şu an için daha olumlu şeyler konuşmaya gerek yok. Ama Başkan Dursun Özbek ve Erden Timur doğru işler yapıyorlar, bunu da söylemek mecburiyetindeyim."

Kaynak: Osman Şenher / Milliyet

Güncelleme Tarihi: 23 Temmuz 2022, 17:06
YORUM EKLE