Osman Şenher: "Bravo, büyük iş, Galatasaray'a para akacak"

Galatasaray, transfer döneminin en dikkat çeken kulübü oldu.

Osman Şenher: "Bravo, büyük iş, Galatasaray'a para akacak"

Milliyet Gazetesi spor yazarı Osman Şenher, Galatasaray'ın gündemini değerlendirdi.

Şenher'in açıklamaları şu şekilde:

Gaziantep maçı Galatasaray için dönüm noktasıydı. 10 kişiyle, Yaşar Kemal Uğurlu’ya rağmen takımın neler yapabileceğini gördük. Okan hocanın taktiksel anlayışı, kenardan orta yapamayan Kerem’i, Yunus’u merkeze çekip bilhassa Boey ve daha sonra da Aanholt’a koridor açması, bütün futbolcuların hocaları ve taraftarla bütünleşip olağanüstü mücadele etmeleri, bir devre 10 kişi oynayıp Gaziantep gibi iyi bir takımı yenmeleri sarı-kırmızılı kulüpte bütün havayı değiştirdi.

"OKAN BURUK'A GÜVENİM SONSUZ"

Şu an 30 milyon taraftar, camia tek vücut oldu, futbolculara ve Okan Buruk’a güven sonsuz. Bunun üzerine Icardi, Rashica, Ross, Mata ve Yusuf’un da gelmesiyle takımın kadro derinliği muhteşem oldu. Şimdi artık Okan hoca hangi futbolcu formayı hak ediyorsa eminim ilk 11 bu isimlerden kuracak. Daha bitmedi, Emin, Kazımcan ve Barış Alper de bu rekabetin içinde olacak. Boey çıtayı yükseltti. Şimdi yedekte oturan ve oynayanlar futbol çıtasını yukarı çıkaracaklar.

"BRAVO, BÜYÜK İŞ YAPTILAR"

Başkan Dursun Özbek ve Erden Timur müthiş transferler yaptılar. İşin en güzeli geçen sezon 11 futbolcu alındı, 30 milyon euro harcandı. Bu paranın daha azını harcayarak gerçekten yıldızlar transfer edildi. Mutlaka, ‘Avrupa kupasında yokuz, bu kadar futbolcuya ne gerek vardı’ diyenler olacak. Onlar için de şunu söyleyeyim; Galatasaray markası son senelerde değer kaybetti. Ama başkan Özbek ve Timur o markayı yine en tepeye çıkarmak için bu futbolcuları transfer etti. Bravo, büyük iş yaptılar. Her şeyden önce taraftarı mest ettiler. Bundan sonra GS Storelar’dan para akacak.

"AVRUPA KUPALARINA DAMGA VURACAK"

Uzun senelerdir böyle bir kadronun heyecanını duyan taraftarlar kapış kapış forma alacaklar. Ben bu yenilenmiş takımın bu sezon Süper Lig’e, gelecek sezon da Avrupa kupalarına damga vurabileceğini düşünüyorum. Muslera başta olmak üzere Mertens, Torreira, Oliveira ve Boey büyük sorumluluklar alıyorlar. Diğer futbolcuların da taşın altına elini koyup Cim-Bom’u çok daha iyi yerlere taşıyacaklarından hiç şüphem yok.

Kaynak: Osman Şenher / Milliyet

Güncelleme Tarihi: 11 Eylül 2022, 00:45
YORUM EKLE