Osman Şenher: "Canını dişine takıp öyle oynuyor, bravo bu çocuğa, formayı kapmak istiyor"

Galatasaray, Süper Lig’in 3. haftasında deplasmanda Ümraniyespor’u Bafetimbi Gomis'in golüyle 1-0 mağlup etti.

Osman Şenher: "Canını dişine takıp öyle oynuyor, bravo bu çocuğa, formayı kapmak istiyor"

Milliyet Gazetesi spor yazarı, Osman Şenher, Galatasaray'ın performansını değerlendirdi.

Şenher'in açıklamaları şu şekilde:

Galatasaray’da transferleri kim yaptı bilmiyorum. Süper Lig’in 3. haftası oynanıyor. Cim Bom’un futbolunda bir tık ilerleme yok. En önemlisi de büyük ümitlerle alınan, hazırlık maçlarında iyi bir performans ortaya koyan Seferovic, resmen şalteri indirmiş. Gol atmayacağım diye diretiyor.

4. dakikada Ümraniyesporlu savunmacı arkadaşına pas verirken topu Seferovic’e verdi. İsviçreli futbolcu kaleci Serkan ile karşı karşıya kaldı. Kaleye vurmak yerine çaprazdaki Emre Akbaba’ya topu vermeyi düşündü. O top da auta gitti. Benim anlayamadığım bir golcü kaleci ile karşı karşıya kaldığı o pozisyonda neden o topa vurmaz.

Yine ikinci yarı Kerem çok güzel orta yaptı. Seferovic topa vurdu, top direkten döndü yine önüne geldi. O topu yine fileye göndereceğine auta attı. Gerçek Seferovic buysa Okan Buruk’un çok başı ağrır. İyi ki elinde Gomis var. Adam oyuna girdi, golünü de attı, takımına öz güven kazandırdı, taraftarını mutlu etti.

Defansa bakıyorsun... Bilhassa ilk yarı Nelsson bir tek doğru dürüst pas veremedi. Ayağına aldığı her topu ya rakibe ya da taca attı. Abdülkerim geçen hafta yaptığı hatanın aynısını yaptı. İyi ki rakip o esnada ofsattaydı. Yoksa Giresun maçındaki gibi taraftar üzüntü yaşardı. Sol bek Van Aanholt hazırlık karşılaşmalarının en iyisiydi. Ama Giresun ve Ümraniye karşısında takımına hiç katkı veremedi.

Sağ bekte Boey ise canını dişine takıp öyle oynuyor, bravo bu çocuğa formayı kapmak istiyor. Torreira ne Fernando ne de Melo tarzında... Şu an takımına pek katkı veremiyor. İlerleyen haftalarda mutlaka kalitesini ortaya koyacak. Mertens kondisyon eksiğini tamamlayıp daha çok süre almaya başladığı zaman takımın beyni olacak. Gerçekten çok özel bir futbolcu. Onun da zamana ihtiyacı var. Kerem biraz silkelenmeli. Geçen seneki düzeyde değil. Yunus da çok iyi futbolcu olmasına rağmen, Adana Demirspor’da oynadığı futbolun çizgisine şu an yaklaşamadı.

Sonuçta nöbetçi golcü de olsa, Bafetimbi Gomis gol için yaratılmış. Ümraniye kalecisi Serkan Kırıntılı Galatasaraylı futbolcuların şut yağmuru karşısında kalesinde devleşerek gecenin yıldızıydı. Ama büyük golcü Gomis’in bazukası karşısında çaresiz kaldı.

Ümraniyespor ise mükemmel mücadele ediyor. Recep hocayı kutlamak lazım. Fenerbahçe, Antalyaspor ve Galatasaray ile başa baş oynadılar, ezilmediler. İlerleyen haftalarda daha da iyi olacaklarının sinyalini verdiler.

Kaynak: Osman Şenher / Milliyet

Güncelleme Tarihi: 20 Ağustos 2022, 20:25
YORUM EKLE
YORUMLAR
İsmail Sevimli
İsmail Sevimli - 2 yıl Önce

Neeeee, Torreria şu anda katkı veremiyor mu? 22 Futbolcunun en iyisi idi...Bu nasıl futbol yorumcusu... Bu adam Kante ve Dbroywn dan sonra dünyanın en iyilerinden ve öyle de oynadı.