Osman Şenher: "Çok büyük futbolcu ama Galatasaray'da beni hayal kırıklığına uğrattı"

Galatasaray, sahasında Bayern Münih'e 3-1 mağlup olurken grupta ikinci sırada yer almaya devam  etti.

Osman Şenher: "Çok büyük futbolcu ama Galatasaray'da beni hayal kırıklığına uğrattı"

Galatasaraylı Gazeteci Osman Şenher, Galatasaray - Bayern Münih maçını değerlendirdi.

Şenher'in açıklamaları şu şekilde:

Rams Park'ta 50 bin coşkulu taraftar, ilk yarı sahada gol pozisyonuna giren harika bir Galatasaray vardı. Kerem Aktürkoğlu ile üç, Mauro Icardi ve Kaan Ayhan ile birer net gol fırsatlarını sarı-kırmızılılar değerlendiremedi.

"GALATASARAY, BÜYÜK FIRSATI KAÇIRDI"

Bayern Münih, hocası, takımı, Cim Bom'un baskısı altında resmen kabuklarına çekildiler. Şampiyonlar Ligi maçında Bayern gibi bir takımla oynuyorsan bu girdiğin pozisyonların ikisini, üçünü gol yapacaksın. Başka türlü kazanamazsın. Yenilen ilk golde de Kazımcan'ın çok büyük hatası ve ıskası vardı. Skor ne olursa olsun bütün futbolcular hata da yapsalar, ellerinden gelen bütün gayreti gösterdiler. Sahada hata yapan, oyundan düşen futbolcular vardı. Bunlara rağmen yine de Galatasaray büyük bir fırsatı kaçırdı. Alman ekibini bu kadar sindirmişsen, büyüklüğünü kabul ettirmişsen o zaman galip geleceksin.

"ZAHA, BENİ HAYAL KIRIKLIĞINA UĞRATTI"

En başta Zaha beni hayal kırıklığına uğrattı. Tamam çok büyük futbolcu kabul ediyorum ama arkadaş o zaman böyle maçta çık sahneye kendini göster! İlk 15 dakika güzel şeyler yaptı. Daha sonra ayağına aldığı her topu rakibe teslim etti. Tete, çok gayretli. Her buluştuğu topta rakibini çalımla geçmeye çalışıyor ve gelişen atağı öldürüyor.

"BU KADAR BEKLEMESİ NE KADAR DOĞRU?"

İkinci yarı oyundan düşen futbolcuların sayısı fazlalaştı. Okan hoca, 70. dakikada tam oyuncu değiştirecek, takımı ikinci golü yedi. Yiyeceği de belliydi. Bayer Münih sağdan, soldan, ortadan ev sahibi ekibin kalesine bindirmeler yapıyordu. Bunların bir tanesinin gol olacağı çok net belliydi. Bilemiyorum tabii ki doğrusunu Okan Buruk biliyor. Oyuncu değiştirmek için bu kadar beklemesi ne kadar doğru?"

Bavyera ekibinin fizik gücü en üst seviyede. Kopenhag'ı da 83. dakikada attığı golle yendi. Maçın son 20-25 dakikası rakibinin üzerine geliyor ve gol buluyor. Teknik direktör Thomas Tuchel, Galatasaray'a karşı da aynı taktiği yaptı. Maç boyunca bekledi, son 20 dakikada rakibinin yorulduğu en zayıf anında iki gol atarak İstanbul'da da üç puanı aldı.

"ÜZÜLMEDİK DESEK YALAN SÖYLEMİŞ OLURUZ"

Bu mağlubiyete ne kadar üzülmedik desek, yalan söylemiş oluruz. Ama bu kadar iyi oyunun karşılığı mağlubiyet olmamalıydı. Sonuçta Alman ekibinin gruptan birinci çıkacağını aşağı yukarı zaten tahmin ediyorduk. Galatasaray'ın ikincilik şansı devam ediyor. Ben yine de grubu Bayern'in arkasında ikinci olarak bitireceğini, Devler Ligi'nde devam edeceğini düşünüyorum.

Kaynak: Osman Şenher / Milliyet

HABER SARI KIRMIZI uygulamamızı telefonunuza ücretsiz indirin, transfer haberlerini anında öğrenin. İndirmek için tıklayın.

Güncelleme Tarihi: 26 Ekim 2023, 11:02
YORUM EKLE