Osman Şenher: "Galatasaray'dan iyi para alacak, bu transferi kimse bilmiyor, hayırlı olsun"

Galatasaray'da transferde sıcak gelişmeler yaşanmaya devam ediyor.

Osman Şenher: "Galatasaray'dan iyi para alacak, bu transferi kimse bilmiyor, hayırlı olsun"

Galatasaraylı gazeteci Osman Şenher, sarı kırmızılıların gündemini değerlendirdi.

Şenher'in açıklamaları şu şekilde:

Galatasaray yönetimi geçen sezon mükemmel fırsat transferleri yaptı. Ve bu futbolcular taraftar ve hocasıyla bütünleşerek takımı şampiyonluğa ulaştırdılar. Bu sezon bütün takımlar, futbolcular hepsi fırsat transferi bekliyor. Menajerler yakmışlar purolarını transferin son günlerini bekliyorlar. Ellerindeki futbolcuları da en yüksek fiyata satmak istiyorlar. Futbolcuların da çoğu zaten tatilde. 

"ICARDI'NİN AKLI GALATASARAY'DA"

Bonservisi elinde olan futbolcular ise ayrı bir sorun. İmza paraları beş milyon euro’dan başlıyor. Bir de başımıza Suudi Arabistan çıktı. Ne Avrupa ne de Türkiye’den hiçbir kulüp Suudi Arabistan takımlarının talip olduğu bir futbolcuyu alamaz. Neden alamaz? Kulüplerin çoğunun böyle bir bütçesi yok. Bu şartlarda ne oluyor? Hem transfer piyasası yükseliyor hem de bütün kulüpler son günü bekliyor. Icardi için ayrı bir parantez açıyorum, artık anlaşıldı, Arjantinli futbolcunun da aklı Galatasaray’da. Suudi Arabistan’a veya başka bir kulübe gitmeyecek. Galatasaray yönetiminden de iyi para alacak. 

"PANİK YAPMAYA GEREK YOK"

Bir de bunun Paris Saint Germain tarafı var. Artık adamların vicdanına kalmışsın. Bu transferin nasıl biteceği hakkında hiçbirimiz, yöneticiler dahil yorum da yapamıyor, ne olacağını da bilmiyor. Hayırlısı olsun! Sabır deyip herkes bekleyecek. Panik yapmaya gerek yok. Sarı-kırmızılı yönetim Mauro Icardi’nin yerini doldurmasa da o kalitede bir futbolcu mutlaka alacaklar. Hem de bir tane değil, iki tane.

Önceki günkü Hull City maçındaki Galatasaray’da bilhassa ilk yarı sahadaki futbolcular, oyun sistemi tek kelimeyle harikaydı. Sahada müthiş bir rekabet vardı. Topu kaptıran futbolcu Kızılderililer gibi rakibin üstüne saldırıp kaptırdığı topu tekrar kazandı. Başta Emin olmak üzere, Kaan Ayhan, Dubois, Berkan, Torreira, Mertens antrenman eksikleri olmasına rağmen çok iyi sinyaller verdiler. 

Barış Alper ise temposu ve fiziğiyle müthiş bir futbolcu olma çabası içinde. Ama hiç bir zaman veya şu anki futbol yapısıyla takımın ilk santrforu olamaz. Forvetin her tarafında oynar ama santrfor ayrı bir şey. Bunu Okan Hoca da, maçı seyreden herkes de gördü. 

İkinci yarı hoca gençleri sahaya sürünce takımın havası, sistemi tamamen çöktü. Bu gençlerin içinden belki bir-iki oyuncu çıkar, çıkmalı da ama gördüğümüz kadarıyla şu an için Okan Buruk’un futbol çizgisinin uzağındalar, zamana ihtiyaçları var.   

Sonuçta iki ön eleme maçını Musleralı, Zaniololu, Sacha Boey, Nelsson ve Abdülkerimli Galatasaray elini kolunu sallayarak geçer. Son turdaki play-off ise daha sert geçecek, rakip daha güçlü olacak. Ağustosun sonuna kadar da, yeni transferler gelir, takım daha güçlü bir şekilde o maça çıkar. Paniğe, telaşa gerek yok.

Kaynak: Milliyet

Güncelleme Tarihi: 08 Temmuz 2023, 01:44
YORUM EKLE