Osman Şenher: "Galatasaray'ın ikisini transfer etmesi için 10 milyon Euro para gerekli"

Galatasaray, Dünya Kupası nedeniyle liglere verilen arada oynadığı özel maçlarda aldığı skorlarla taraftarları hoşnut edemese bile genç oyuncular gösterdikleri performansla dikkatleri üzerine çekti.

Osman Şenher: "Galatasaray'ın ikisini transfer etmesi için 10 milyon Euro para gerekli"

Sarı-kırmızılıların kamp dönemini ve genç yeteneklerin performanslarını Milliyet Gazetesi yazarlarından Osman Şenher değerlendirdi.

İşte Osman Şenher'in 'Gençleri yıldızlar parlatacak' başlıklı yazısı:

Dünya Kupası için verilen arayı Galatasaray çok iyi değerlendirdi. Okan hoca ‘rakiplerimi ille de yeneyim, herkesin gözünü boyayayım’ düşüncesinde değildi. Bu yüzden oynanan tüm hazırlık maçlarında ilk tercihleri genç yetenekler oldu. Buruk, Baran’ı ligin ikinci yarısında mutlaka kullanacak. Metehan ve Emin defansta bir problem olduğu takdirde hazır kıta bekliyorlar.

Bu futbolcuların parlamasında Okan Buruk gibi Mertens, Mata, Torreira ve Icardi’nin de payı var. Düşünebiliyor musunuz, son oynanan Başakşehir lig maçında bunalımda olan, sıkıntı yaşayan Kerem’e Icardi biri topukla olmak üzere iki pasla iki gol attırdı. Şimdi o Kerem, öz güveni artmış olarak Süper Lig maçlarını bekliyor.

Icardi bilhassa Kerem’in attığı ilk golde topa kendisi de vurabilirdi ama bunu yapmadı. Galatasaray’daki tüm futbolcular kulüplerine çok bağlılar. Hepsinin karakterleri ve tecrübeleri üst seviyede. Mertens’in röportajını dinledim. Kırk yıldır sarı-kırmızılı formayı giyiyormuş gibi gençleri övüyor, bu sezon şampiyon olacaklarından bahsediyor.

Icardi için bazı insanların kafasında soru işareti olsa da, yarın döneceğini ve ilk lig maçında da forma giyeceğini söyleyerek kendisi hakkında olumsuz düşünenleri taca çıkartacağını tahmin ediyorum.

'METEHAN VE EMİN VAR'

Bu ara dönemi şöyle düşünmek lazım... Okay Yokuşlu’yu, Samet Akaydın’ı transfer etmek için 10 milyon euro para gerekli. Galatasaray’da ise bu futbolcuların yerine oynayacak Metehan ve Emin var. Her oynadıkları hazırlık maçında tecrübeleri artıyor, kaliteleri ortaya çıkıyor. Ross da gelecek ve Galatasaray’ın uzun seneler stoper mevkisinde futbolcuya ihtiyacı olmayacak.

Kaynak: Osman Şenher / Milliyet

Güncelleme Tarihi: 17 Aralık 2022, 19:50
YORUM EKLE