Osman Şenher: "Hayatının futbolunu oynuyor, Galatasaray'a çok büyük katkı veriyor"

Galatasaray, Süper Lig’in 6. haftasında deplasmanda Kasımpaşa’yı 3-2 mağlup etti.

Osman Şenher: "Hayatının futbolunu oynuyor, Galatasaray'a çok büyük katkı veriyor"

Milliyet Gazetesi yazarı Osman Şenher, Galatasaray ile ilgili yorumlarda bulundu.

Şenher'in açıklamaları şu şekilde:

Her geçen hafta Okan Buruk’un talebeleri üstüne koyarak geliyor. Her şeyden önce futbolcuların arasındaki bağ mükemmel. Bu da zaten sahaya yansıyor. Gomis, Mertens harika abilik yapıyorlar. Bu da Galatasaray’ı başarıya götürecek en büyük etken. 

Kasımpaşa sarı-kırmızılılara ters gelen bir takım. Buna ve ilk golü yemesine rağmen, hiç panik yapmadan 4 dakika sonra Yunus’un muhteşem pası, Gomis’in sol ayakla harika vuruşu beraberliği getirdi. O ana kadar Kerem ile, Gomis ile, Yunus ile konuk ekibin kaçırdığı bir çok gol pozisyonu var.

Sahadaki futbolculara bakıyorsunuz tüm futbolcular gayretli, kazanmayı istiyorlar. Bilhassa Okan hocanın futbol felsefesi, ofansif oyundan yana ve öğrencilerini bu sistemde oynatmak istiyor. Kısmen de olsa şu ana kadar başarılı. Galatasaray’ın yediği ilk gole bakıyorsun Emin’in orada bir anlık dalgınlığı lacivert-beyazlılara gol imkanı tanıdı. Emin’in golde hatası var ama dün gece çok başarılı bir maç çıkardı. Hamleleri, ikili mücadeleleriyle hep ayakta kaldı. Yenen ikinci goldeyse yine defansif hata. Her neyse bunlar zamanla aşılacak. 

Galatasaray’ın Kerem ile bulduğu iki gol de muhteşemdi. Oliveira’nın santimle verdiği pasa Kerem’in vuruşu, üçüncü goldeyse yine Kerem’in ceza sahası dışından harika gol vuruşu kendisi adına da hem moral oldu, hem de takımının üçüncü golünü attı. Kasımpaşa kalecisi Ertuğrul dün gece kalesinde devleşti. Evet ufak tefek hatalar yaptı ama en az altı yüzde yüzlük kurtarış yaptı. 

Sacha Boey, sağ çizgide hayatının futbolunu oynuyor. Bitmez tükenmez enerjisi, temposu, takımına çok büyük katkı veriyor. Yunus ilk golün pasını verdi, iyi günündeydi. Oliveira, gol şansını kıramıyor. Geçen hafta olduğu gibi yine mükemmel vuruşu direkten döndü. Torreira sahada basmadık yer bırakmıyor. Sadece rakip ataklarda değil, ayağındaki topu mükemmel kullanıyor. Forvetteki arkadaşlarına iki gol pası verdi.

Gomis yaşı kaç olursa olsun büyük golcü. Cim Bom’un tek sıkıntısı sol tarafta. Okan hoca Kerem’i merkeze alıyor, o da golleri buluyor. Ama o sol koridorda Van Aanholt, Sacha Boey gibi çıkıp etkili olamıyor. 

Sonuçta her iki takımı da kutlarız. Kasımpaşa da Galatasaray da çok iyi oynadılar. Maçta heyecan vardı, goller vardı.  

Kaynak: Osman Şenher / Milliyet

Güncelleme Tarihi: 13 Eylül 2022, 11:42
YORUM EKLE