Mehmet Demirkol: "Geçen hafta ’Bunun üzerine düşünmeli’ demiştim, artık o beklenen oyuncu olma yoluna girdi"

Galatasaray, Süper Lig’in 6. haftasında deplasmanda Kasımpaşa’yı 3-2 mağlup etti.

Mehmet Demirkol: "Geçen hafta ’Bunun üzerine düşünmeli’ demiştim, artık o beklenen oyuncu olma yoluna girdi"

Fanatik Gazetesi yazarı Mehmet Demirkol, Galatasaray ile ilgili yorumlarda bulundu.

Demirkol'un açıklamaları şu şekilde:

Kerem’in 2. golü sadece çok iyi bir vuruş değil. Anı okuma konusunda yapabileceklerinin de güzel bir örneği. Gomis savunmayı sola çekerken en uygun zamanda kaleci Ertuğrul’u tek ayak üzerinde yakalayabileceğini gördü. Anında verdiği kararı uyguladı. Öyle gerilmeden, ayağının içiyle. Anında. Kimse için yapabilecek bir şey yoktu. Hızlı, basit, etkili. Ve tabii ki becerili.

Artık o beklenen oyuncu olma yoluna girdi

Geçen hafta onunla ilgili ’10 kişi oynayan arkadaşları o oyundan çıkınca daha iyi oynadılar. Bunun üzerine düşünmeli’ demiştim. Eğer bu goldeki sadeliğe bir geçiş yapabildiyse, yani artık o eşik geçildiyse Kerem artık o beklenen oyuncu olma yoluna girmiş demektir. Sahip olduğu özellikleri daha basit ve etkili şekilde kullanırsa tutulması zor. Ama kendi kafası karışıkken öyle sıkı bir markaja bile gerek olmuyor.

Rekor kırdılar

Kasımpaşa 2 hafta üst üste kazandıktan sonra dün yine dağınıktı. Galatasaray orta sahasını uzun toplarla by-pass etmek istediler. Çıkarken hep bir eksik pas yaptılar. Topu çok istemediler. Ama Aanholt’un geride Boey’nin önde olduğu asimetrik oyunda istedikleri açıkları bulduklarını söylemek zor. Bunu, öne geçip Galatasaray’ın savunmasını biraz daha öne çıkardığında dahi yapamadılar.

Galatasaray dolayısıyla topu aldı, ceza sahası içine yerleşti. Bu anlamda rekor da kırdılar. Ancak bir şey eksik kaldı. Bunu kopuk kopuk yaptılar. Akın sürekliliği sağlanamayınca rakip savunma bu oyunun karşılığı kadar açık vermedi. İkinci yarıdaki fark buydu. Bir de ilk yarıda takımı driplingle ileri taşıyan Celina’nın oyundan çıkması.

Kaynak: Mehmet Demirkol / Fanatik

Güncelleme Tarihi: 12 Eylül 2022, 21:38
YORUM EKLE