Serhat Akın: "Beni çağırın, getireyim, ben onu ikna ederdim, Galatasaray için zarar"

Galatasaray, Süper Lig’in 6. haftasında deplasmanda Kasımpaşa’yı 3-2 mağlup etti.

Serhat Akın: "Beni çağırın, getireyim, ben onu ikna ederdim, Galatasaray için zarar"

NutSpor yorumcusu Serhat Akın, Galatasaray ile ilgili değerlendirmelerde bulundu.

Akın'ın açıklamaları şu şekilde:

"Kerem adeta ölü toprağını attı üstünden, çok güzel goller attı. Onun adına güzel bir maçtı ama Galatasaray'ın ikinci yarılarda düşüş yaşamasını doğru şekilde değerlendirmemiz gerekiyor."

"Sahadaki oyuna bakarsak takımlar oyundan koptu, takımların istediği oyunun oynandığını düşünmüyorum. Özellikle Kasımpaşa'nın ne oynadığı anlaşılmıyor. Galatasaray'ın tempolu oyunu ise yorucu oluyor."

"Maç boyunca orta sahanın pek bir önemi yoktu, bundan dolayı Mertens çok ortaya çıkamadı ama sürekli tempolu oyunda oyuncular git-gel yaparak yoruluyorlar. Bu ikinci yarılara etki ediyor."

"Kasımpaşa gerçekten çok kötü gözüküyor. Bir camia için çok kötü bir oyun var ve sezon öncesi hiç hazırlanmamış gibiler. Bu durum çok vahim, geçen sezon iyi bir sezon geçirmişlerdi ama bu sene için sezon öncesi yapmamışlar..."

"Galatasaray, şampiyonluk için en büyük favorilerden biri. Birçok yıldız isme sahip ve hücum hattı oldukça kaliteli gözüküyor ama bu kadroyu hoca nasıl yönetecek. Gomis bu sezonun birinci ismi değil, ondan sonra gelen Seferovic çok mutlu gözükmüyor."

"Daha Icardi gelecek. Bu kadro çok yıldız oyuncuya sahip. Okan Buruk'un ilk defa bu kadar yıldız isimle çalıştığını biliyoruz, onun için büyük bir sınav olacak. Eğer bu durum doğru şekilde kontrol edilirse Galatasaray net bir şampiyonluk adayıdır."

"Türk oyuncu olayında Muslera kesinlikle değişilmez gözüküyor. Her ne kadar bugün birçok farklı senaryo oluşmuş olmasına rağmen önemli kurtarışları vardı. Takım için çok önemli gözüküyor. Onun bu şekilde yedek kalacağını sanmıyorum."

"İçerde mutsuzluk olduğunu düşünüyorum, Kerem bugün çıktı ve oyununu ortaya koydu ama aynı şekilde Seferovic'in bunu yapabileceğini düşünmüyorum. Oyuna girdikten sonra daha canlı olabilir, onun gibi birkaç oyuncu mutsuz gözüküyor."

"Oyuncular isyan yapacakmış gibi gözüküyor. Bu büyük bir problem olabilir, acaba takım daha da kaynaşınca neler yapacaklar onu merak ediyorum. Oyuncuların mutluluğu çok önemli."

"Ben maçı izlerken başka şeylere dikkat ediyorum. Gol atıldığında yedek kulübesine bakıyorum ya da Nelsson... Gol atıldığında sanki derbi kazanmış gibi seviniyor, bunlar güzel şeyler."

"Okan Buruk çok iyi niyetli ve çok duygusal olduğu için umarım sorun yaşamaz. Galatasaray'ın bu sene çok başarılı olacağına inanıyorum ama takım ruhuna dikkat etmeleri gerekiyor."

"Bu oyuncuların Türk olarak sayılmaması federasyonun sorunudur. Bu hep böyle oldu, bu isimleri milli takıma, ülkeye kazandırabilirsiniz. Ben eski bir milli oyuncuyum, çağırın beni, birçok dil biliyorum, gidip bu oyuncuları getireyim, takip edeyim."

"Neden her sene bir Serhat, bir Yıldıray kazandırmak zor geliyor, sonra bu oyuncuların neden başka takımları tercih ettiklerini sorguluyoruz. Hepsine sorsak, hepsi 'Milli takım bizi hiç aramadı' diyecektir."

"Bu oyuncuların aileleri çaresizce bekliyor, milli takımdan haber bekliyorlar ama federasyon hiçbir zaman bakmıyor. Artık bu olay geçti, bunu çok kez yaşadım, çok kez gördüm. Aradım, konuştum. Yurtdışı binaları kapandı, araştırmalar yapılmıyor."

"Bu oyuncuları kazanmalıyız, Yusuf şu an hem milli takım için zarar yazıyor hem de Galatasaray için zarar yazıyor. Yerli bir oyuncu yabancı olarak gösteriliyor. Bu tamamen federasyon sorunudur."

"Federasyon neden bizim gibi oyuncuları böyle çocukları ikna etmek için çağırmıyor. Almanya bunu yapıyor, ben gidip çocuklarla konuşsam, onları anlayabilirim, onlarla bir şeyler paylaşabilirim."

"Federasyon neden eski oyuncularla temasa geçip bir ekip kurmuyor? Böyle oyuncuları elimizden kaçırıyoruz. Bayern bunu yapıyor, gidip konuşuyorlar. Oyuncu, oyuncunun derdinden anlar."

"Geçmişe gitsek, Yusuf'u Türkiye için ikna ederdim. Belki de yüzde 70 bunu yapabilirdim, 30 kaptırırdım ama hiç gitmemekten iyidir. Onunla konuşup ikna etmeye çalışmak çok önemli. Sorsanız, kimse onlarla konuşmamıştır, bir kişi bile yapmamıştır, bundan eminim."

"Yabancı kuralı kalksın ama federasyon aynı şekilde binayı kapatsın. Ben kuralın doğru olduğunu söylemiyorum ama nasıl bu kuralı koyuyorlar, nasıl bir anda kaldırıyorlar?"

"Kural kalksın, herkes onay verir. Şu an buna karşı çıkacak kimse yok. Fenerbahçe yalandan isyan eder ama onay verir. Galatasaray zaten efsane olacak, Beşiktaş da aynı şekilde onay verecek."

Kaynak: NutSpor

Güncelleme Tarihi: 12 Eylül 2022, 16:26
YORUM EKLE