Osman Şenher: "Her şeyden önemlisi gelişi, Galatasaray'ı tamamen değiştirecek"

Galatasaray'ın lig ve Avrupa'daki namağlup gidişatı devam ediyor.

Osman Şenher: "Her şeyden önemlisi gelişi, Galatasaray'ı tamamen değiştirecek"

Milliyet Gazetesi spor yazarı Osman Şenher, Galatasaray ile ilgili yorumlarda bulundu.

Şenher'in açıklamaları şu şekilde:

Şampiyonlar Ligi ayrı bir kategori. Salı ve çarşamba günleri oynanan maçların çoğunu seyrettim. Orada büyük takım, küçük takım ayrımı yok. Hele Newcastle-Paris Saint Germain maçını seyrederken, inanın o temponun yıldızı daha çok olan Fransız ekibini nasıl yerle bir ettiğini ibretle gördüm.

"BU GALİBİYET TARİHE GEÇTİ"

Galatasaray’ın Manchester United karşısında aldığı galibiyeti hiç kimse küçümsemesin. Bu galibiyet tarihe geçti. Okan hocanın, futbolcuların rütbesini yükseltti. Oyuncu değişiklikleri, Barış Alper’in Mertens’in sonradan oyuna girmeleri, verdikleri katkılar, Icardi’nin penaltıyı kaçırdıktan sonraki hırsı, golü atarken topun altına ayağını sokuşu ve daha sonra futbolcuların o sevinçle birbirlerine sarılarak kenetlenmeleri bunlar ayrı şeyler.

Zaha, Galatasaray taraftarını, hocasına övüyor. Icardi-Sanchez benzer şeyler söylüyor. Bu ruhla, kazanma hırsıyla mücadele eden futbolcuları Okan hocanın egosuz, birleştirici tutumu, basına sızdırmadan sorunları halledişi, bütün topçuların ayrı bir ruhla mücadele etmesini sağlıyor.

Jose Mourinho dünyanın en iyi teknik direktörüydü. Başarılar üst üste gelince egosu o kadar şişti ki, yıldız futbolcularla dalaşmaya başladı. Uzun bir süre gittiği hiç bir takımda başarılı olamadı.

"NDOMBELE'NİN GELİŞİ GALATASARAY'I TAMAMEN DEĞİŞTİRECEK"

Okan Buruk’un en büyük özelliği yıldız veya yıldız olmayan bütün futbolcularıyla müthiş bir diyaloğu olması. Bu yüzden de kendisini çok sevdirdi. Oyuncular oynadıkları futboldan zevk alıyorlar. Bunu da sahaya yansıtıyorlar. Şu an Galatasaray tam olarak hazır değil. Zaha yüzde 50 performansıyla oynuyor. Ziyech çok büyük futbolcu. İki hafta sonra o da oynamaya başlayacak. Her şeyden önemlisi orta sahaya Ndombele’nin gelişi, takımın oyununu tamamen değiştirecek.

"ÖZGÜVEN TAVAN YAPTI"

Evet Tete’ye kızıyoruz, Kerem Demirbay’ın da eksiği var. Milli aradan sonra bu futbolcular da farklı bir performansla oynamaya başlayacak. Okan Buruk’un eli daha da rahatlayacak. Bayern Münih karşısında herkes farklı bir Galatasaray seyredecek. Sarı-kırmızılıların grubunda kolay maç yok. Her takım birbirini yenebilir, maçlarını kaybedebilir. Evet şu an tek söyleyeceğimiz şey, Manchester’da alınan galibiyet futbolcuların özgüvenini tavan yaptırdı.

Mertens için ‘kondisyonu yetmiyor’ deniyordu, oyunun son bölümünde maça dahil oldu. Penaltı yaptırdı, Casemiro’yu oyundan attırdı. Kaan Ayhan ilk defa böyle zor bir maçta oynadı, takımının en iyilerinden biriydi. Sıfır hatayla mücadele etti. Galatasaray’ın önü açık. Bütün Avrupa medyası Türkiye’den ve alınan galibiyetten bahsediyor. Bunun tadını çıkarmak lazım.

Kaynak: Osman Şenher / Milliyet

HABER SARI KIRMIZI uygulamamızı telefonunuza ücretsiz indirin, transfer haberlerini anında öğrenin. İndirmek için tıklayın.

Güncelleme Tarihi: 06 Ekim 2023, 22:21
YORUM EKLE