Osman Şenher: "Hiç böylesini görmedim, Galatasaray'da büyük iz bırakır"

Galatasaray, Süper Lig'de Samsunspor'a 4-2 mağlup ederek yoluna devam etti.

Osman Şenher: "Hiç böylesini görmedim, Galatasaray'da büyük iz bırakır"

Milliyet Gazetesi spor yazarı Osman Şenher, Galatasaray ile ilgili değerlendirmeler yaptı.

Şenher'in açıklamaları şu şekilde:

"AKILLAR KOPENHAG MAÇINDA"

Nefesler tutuldu, akıllar fikirler Çarşamba günü oynanacak Kopenhag maçında... Bu durum futbolcular için de böyle, taraftarlar için de... Dün geceki Samsunspor karşılaşması Şampiyonlar Ligi’ndeki buluşma öncesi hazırlık maçı gibi oldu. 

İlk yarı sahanın her tarafında basan, takım olarak hücuma çıkıp, takım olarak defans yapan bir Galatasaray vardı. Kendini fazla sıkmadan bu devrede üç de gol attı. Mertens’in iki harika asistinde Kerem Aktürkoğlu aynı güzellikte vuruşlarla fileleri havalandırdı. Üçüncü golde ise aynı Kerem harika bir orta yaptı, Abdülkerim de aynı güzellikte kafa vuruşuyla skor tabelasını değiştirdi. 

Burada kesinlikle Samsunspor’u kimse küçümsemesin. Bilhassa forvetinde Fofana, Dimata gibi çok çabuk, topa iyi vuran futbolcuları var. Danimarkalı Holse de Dimata gibi çok kaliteli bir futbolcu. Kırmızı-beyazlılar birkaç hafta sonra eminim bu kaliteli isimlerle çok daha iyi oynayacak. 

"2-3 HAFTA SONRA EN İYİLERDEN BİR TANESİ OLUR"

Kerem Aktürkoğlu ilk yarının nasıl yıldızı olduysa, oyunda kaldığı sürece Kerem Demirbay da çok akıllı işler yaptı. Rakip hücuma çıkarken basıyor, defansına gelip top çıkarıyor ve takımıyla beraber hücuma katılıyor. Çok değil 2-3 hafta sonra Kerem Demirbay, Torreira ile beraber Avrupa’nın en iyi orta saha oyuncularından bir tanesi olur. 

Mertens’e saygım büyük. İki de gol pası verdi ama fizik olarak hele Devler Ligi’nde ancak bir devrelik futbol oynayabilir. 

"ZIYECH GİBİSİNİ GÖRMEDİM"

Ziyech ise çok farklı bir oyuncu. Hiç böylesini görmedim. Şu an tam olarak hazır olmamasına rağmen sahada öyle şeyler yapıyor ki futbol cambazı gibi bir adam. Icardi’ye attırdığı golden bahsetmiyorum bile. Ayağına top her geldiğinde öyle paslar atıyor ki, Ziyech ile beraber Arjantinli forvet herhalde gol sayısını ikiye katlayacak. Sarı-kırmızılı yönetimi gerçekten kutlamak lazım. Bu çocuk sakatlık benzeri şanssızlıklar yaşamazsa Hagi gibi Cim-Bom’da büyük işler yapar, büyük iz bırakır. 

"HAKİKATEN ÇOK YÜKSEK SEVİYE"

Zaha’yı henüz görmedik. Ndombele ilk defa oynadı, onda da 15 dakikalık bir görev aldı. Bir de bu takıma Sanchez girecek. Hakikaten çok yüksek seviyedeki futbolculardan kurulu bir takım oldu Galatasaray. Hatalar yok mu, var! Güçlü bir kanat oyuncusu Angelino’yu epey hırpalar ve hata yaptırır. Rakip kanatlardan geldiği zaman etkili oluyor. Çıkardığı toplara orta saha ve defans müdahale etmeyince sarı-kırmızılılar tehlike yaşıyor ama bunu da en kısa sürede Okan hoca mutlaka çözecektir.    

Kaynak: Osman Şenher / Milliyet

APP STORE'dan uygulamamızı telefonunuza ücretsiz indir, transferleri anında öğren. İNDİRMEK İÇİN TIKLAYIN.

PLAY STORE'dan uygulamamızı telefonunuza ücretsiz indir, transferleri anında öğren. İNDİRMEK İÇİN TIKLAYIN.

Güncelleme Tarihi: 18 Eylül 2023, 11:13
YORUM EKLE