Osman Şenher: "Kıyaslayıp linç etmeyin, Galatasaray'a uzun seneler hizmet edecek"

Galatasaraylı Gazeteci Osman Şenher, sarı kırmızılı takımın gündemiyle ilgili yorumlarda bulundu.

Osman Şenher: "Kıyaslayıp linç etmeyin, Galatasaray'a uzun seneler hizmet edecek"

İnanın kısa sürede Okan Buruk'un bu kadar başarılı olacağını düşünmüyordum. Florya'nın görüntüsünü, takımın sahadaki başarısını gördükçe hocaya karşı saygım bir kat daha artıyor.

Icardi transfer edildiği zaman neler söylenmişti? Sorunlu olduğu, PSG'den kovulduğu, futbol hayatının bittiği ve Galatasaray'ın 'çöp' aldığı ileri sürülmüştü. Bunlar hep konuşuldu, yazıldı, çizildi. Şimdi gelinen noktaya bakın. İtalya'da bütün kulüpler, Almanya'da Bayern Münih, İspanya'da Real Madrid sezon sonu Icardi'yi transfer etmek için yarışacakmış.

Hele Zaniolo için çok değil 15 gün önce depresyonda olduğu, müzmin sakat olduğu için Roma'nın kendisini gönderdiği söylendi. Şimdiyse Milan başta, Inter ve birçok kulübün transfer listesinde yer aldığı belirtiliyor. Demek ki Okan hoca sadece teknik direktör değil, aynı zamanda da psikiyatrist! Torreira'yı, Oliveira'yı söylemiyorum. Hele bir gün Torreira'dan bahsedilirken o kadar çok güldüm ki. 1.60 boyuyla oynayamadığı için Arsenal onu göndermiş! Aynı kişiler İtalyan kulüplerinin transfer listesine şimdi Torreira'yı da koyuyorlar.

Barış Alper hocasıyla çok yakın ilişkisi olan bir futbolcu. Eminim kendisine 'Burada kalıcı olmak istiyorsan, daha çok çalışıp kendini geliştirmen gerekir' diye söyledi. Şimdi o Barış antrenman harici yardımcı hoca eşliğinde devamlı ekstra çalışmalar yapıyor. Şutunu geliştiriyor, kondisyonunu artırıyor. Son oynanan Alanyaspor maçında attığı goldeki vuruş tekniği ve topun süratini gözünüzün önüne getirin.

Demek ki Barış kalıcı olmayı kafasına koymuş. Sadece bu mu, hayır. Rakip defansa bunaltıcı pres yapıyor. Bu da yetmiyor, savunmasına gelip orta sahasına ve Boey'e müthiş yardım ediyor. Göreceksiniz çok değil, 3-5 maç sonra daha da iyi bir Barış seyredeceğiz. Bu Barış için 'Galatasaray'ın futbolcusu değil' diyenler her zaman olduğu gibi şimdi çark etmeye başladılar ve övgü yarışına girdiler.

Kerem sadece sol çizgiden içe doğru girip, topa iyi vurarak gol atıyordu. Şimdi ise Icardi gibi rakip ceza alanı içinde geziyor. Şut çekmek kadar, arkadaşlarına pas verip gol attırıyor. Alanyaspor maçında iki asist yaptı. Şimdi de her tarafta duyuyoruz; Milan, Kerem için 8 milyon euro veriyormuş diye. Biraz mantıklı olmak lazım, Galatasaray böyle parlattığı, çok büyük meziyetleri olan bir futbolcuyu bu paraya verir mi? Hadi 18 milyon falan deseler belki derim. Ama 8 milyon çok komik.

Altay'dan alınan sol bek Kazımcan... Okan hocanın çok güvendiği, inandığı bir futbolcu. Üstüne basarak söylüyorum, bu oyuncu uzun seneler milli takıma hizmet edecek. Fizyoterapist eşliğinde öyle çalışmalar yapıyor ki, her gün hem fizik hem de teknik gücünü artırıyor.

Yusuf Demir için de iyi düşünenlerdenim. Uzun bir sakatlık yaşadı. Fizik gücünü istenen seviyede artıramadı. Yeni yeni toparlanıyor. Alanya karşısında maça sağ çizgide başladı, başarısız oldu. Daha sonra Okan Buruk, Mertens'in mevkisine çekti. İlk yarının son yirmi dakikası biraz olsun becerilerini gösterdi. Okan Buruk, Yusuf ve Yunus'u da parlatmak için uğraşıyor. Bu iki futbolcunun da kulübe uzun seneler hizmet edeceğini düşünüyorum. Yeter ki taraftar biraz sabır göstersin; Rashica, Zaniolo, Mertens, Icardi ile bu futbolcuları kıyaslayıp linç etmesin.

Kaynak: Osman Şenher / Milliyet

Güncelleme Tarihi: 05 Mart 2023, 13:22
YORUM EKLE