Osman Şenher: "Ne kadar bahsetsek azdır, deha bir futbolcu"

Galatasaray, Süper Lig'in 14. haftasında deplasmanda Başakşehir'i 7-0 mağlup etti.

Osman Şenher: "Ne kadar bahsetsek azdır, deha bir futbolcu"

Milliyet Gazetesi spor yazarı Osman Şenher, Başakşehir - Galatasaray maçını değerlendirdi.

Şenher'in açıklamaları şu şekilde:

Okan Buruk’a hakikaten helal olsun. Dişiyle, tırnağıyla kazıyarak bir sürü problemlerle uğraşarak sonunda kazandı, Galatasaray’ı takım yaptı. Takımın içindeki uluslararası bütün yıldızlar kenetlendi. Kerem bile muhteşem dönüş yaptı. Kazımcan ve Barış Alper’i kazanarak yerli futbolcu havuzunu genişletti. Keşke Yunus da ‘pes’ demeyip bu havuzun içinde olsaydı.

Başakşehir çok iyi bir takım. Emre Belözoğlu harika bir hoca. Avrupa kupalarındaki başarılarından iyi bir takım oldukları belli. Böyle bir takımı kendi sahasında, hem de farklı yenmek kolay bir iş değil. Atılan goller ve direkten dönen iki top... Resmen futbolcular şov yaptı. Takım olarak sahanın her tarafına yayılıyorlar, birbirlerinin kademesine geçip çok az hata yapıyorlar. İkili mücadelelerin neredeyse tamamını kazanıyorlar. Fizik güçleri mükemmel. Bu yüzden de 90 dakika oyunun içinde kalıyorlar.

Okan Buruk yönetimindeki Galatasaray, mutlaka bir maçta patlayacaktı ama bu hangi karşılaşma olacak diye hakikaten merak ediyorduk. Sonunda dün gece bu gerçekleşti. Galatasaray’ın futbolcu kalitesi Süper Lig’in üzerinde. Rashica, Mertens, Kerem önlerinde Icardi... Icardi’nin Kerem’e attırdığı bir gol var; tam bir sanat eseri! Arjantinli forvetin yerinde orada başka birisi olsa kaleye vururdu. Ne var ki Icardi çok zeki bir oyuncu, takım arkadaşına öyle bir topuk pası verdi ki, Kerem’in de topa güzel vurmasıyla harika bir gol izledik.

Aynı şekilde Rashica, Mertens’e gol pası verdi. Belçikalı futbolcu da usta bir vuruşla golünü attı. Orta sahaya bakıyorsun Oliveira, Torreira sahada basmadık yer bırakmıyorlar. Aynı zamanda da öldürücü paslar atıyorlar. Mauro Icardi’den ne kadar bahsetsek azdır. 6. golün bir oluşu var ki, o golün pasını ancak deha bir futbolcu verebilir. Kerem’in önüne yuvarladığı top altıncı gol oldu. Yedinci golü ise, dün gece maçın yıldızlarından olan Abdülkerim attı. İlk yarı bir topu direkten döndü fakat son dakikalarda mükemmel yükselerek fileleri havalandırdı.

Galatasaray çok eleştirildi. Futbolcuları, hocaları, Icardi yerden yere vuruldu. Bu eleştirileri yapanlar acaba bu maçtan sonra ne konuşacaklar? Bu takımın Avrupa kupalarında mücadele etmesini çok isterdim. Mutlaka iyi bir yere gelirlerdi. Bir daha böyle iyi niyetli, profesyonel yıldızları bir arada bulmak kolay bir iş değil.

Sonuçta Başakşehir elinden geleni yaptı. Emre Belözoğlu takımına hem hücum, hem de defansif olarak istediği ve bugüne kadar başarılı olduğu sistemi oynattı. Ama iki takım arasında çok büyük kalite farkı var. Yapacağı fazla bir şey yoktu.

Kaynak: Milliyet

Güncelleme Tarihi: 14 Kasım 2022, 01:34
YORUM EKLE