Osman Şenher: "Şimdi kuzu kuzu parasını alacak, güzel güzel de tatile çıkar"

Galatasaray, Süper Lig'in son haftasında Antalyaspor ile 1-1 berabere kaldı.

Osman Şenher: "Şimdi kuzu kuzu parasını alacak, güzel güzel de tatile çıkar"

Milliyet Gazetesi spor yazarı Osman Şenher, Galatasaray ile ilgili değerlendirmeler yaptı.

Şenher'in açıklamaları şu şekilde:

Bu sezon Galatasaray taraftarı hakikaten çok çile çekti, eziyet çekti ve üzüldü. Sezon başı iyi bir kadro kurmazsan başına bunların gelmesi de gayet normal.

Takımın kalitesi o kadar düşük ki; orta sahaya bakıyorsun Pulgar da dahil, Berkan, Taylan bal vermeyen arı gibiler. Ama hep böyle. Hangi takıma bakarsanız bakın orta saha oyuncuları muhakkak gol atmış, final pasları vermiştir. Ne var ki Galatasaray’ın orta sahası koca bir sezon bırakın bunları yapmayı, kaleyi tutan şut bile çekmediler.

İki tane bek; bir tane isabetli orta yapamaz mısınız? Yapamıyorlar! Kerem’siz bir Galatasaray rakip kaleye bile gidemiyor. Genç oyuncu bu sezon takıma inanın büyük hizmet etti. Bu kadar puan toplandıysa, kırmızı çizginin biraz üstüne çıkıldıysa bu Kerem’in sayesinde oldu.

Antalyaspor maçı son maçtı. Burada işe yaramayacak bir sürü sözleşmeli futbolcular var. Yeni başkan ve yönetimi bunları ne yapacak, nasıl daha iyi bir takım kuracak, inanın bilemiyorum. Nuri Şahin, futbolcuydu teknik direktör oldu ama Antalyaspor’a bir kimlik kazandırdı. Çok mütevazı bir takımla haftalardır yenilmiyor, hep galip geliyorlar. Devre arasında üç tane oyuncu aldı, üçü de kırmızı-beyazlıların futbol çıtasını yükseltti.

Florya’da ne var, bilemiyorum; oraya gelen futbolcu kaybolup gidiyor, bildiğini de unutuyor. Yeni sezon kim antrenör olacak o kadar önemli ki... Artık Cim Bom taraftarını ‘dön baba dönelim’ tarzındaki temposuz oyun kesmez. Yeni başkanın getireceği hoca çok önemli. Babel’in, Halil’in mukavelesi bitti. Son maçlarını oynuyorlar.

Bu iki futbolcunun oynaması mı önemli yoksa Mustafa’nın, Cicaldau’nun, Morutan’ın, Barış Alper’in ve Kerem’in oynaması mı önemli? Torrent’i hiç anlayamadık, tanımadık. Biz Fatih Terim’i eleştiriyorduk, ‘neden bu kadar Babel’i oynatıyorsun, oyuncu değiştirmek için neden 75. dakikaya kadar bekliyorsun’ diye. Şimdi Katalan teknik adama bakıyorum, aynısını yapıyor. Geldi, gidiyor, tamam problemler yaşadı kabul ediyorum ama takıma en ufak bir katkısı olmadı.
Onun için fark etmez. O şimdi kuzu kuzu 35 milyon lira tutan tazminatını alacak, güzel güzel de tatile çıkar. Ne kadar üzücü değil mi? Sezon başı 11 futbolcunun alındığı, 27 milyon euro transfer parasının harcandığı takım için neler konuşuyoruz? Esasında takım diye bir şey yok ortada.

Dün gece Muslera ilk yarı kalesinde devleşmese inanın yine tarihi bir mağlubiyet olurdu. Bu futbolcuları 5-6 tanesi hariç artık gözden çıkarmak lazım. Bunlarla hiç bir zaman bu takımın bir geleceği olmaz.

Antalyaspor’u ise tebrik ederim. Ekonomik kadroyla kurulan bir ekip. Nuri Şahin harika bir futbol oynatıyor. Ve bu üç kuruşluk takımla ligi ya yedinci ya da sekizinci bitirecekler. Son sözüm de maçın VAR hakemine... Antalyaspor’un golünde top çizginin dışından çevrildi.

Kaynak: Osman Şenher / Milliyet

Güncelleme Tarihi: 22 Mayıs 2022, 13:07
YORUM EKLE