Rıdvan Dilmen: "Okan Buruk gelecek hafta oynatacak, Galatasaray'a yatmaya gelmedi"

Galatasaray, Süper Lig’in 4. haftasında deplasmanda Trabzonspor ile golsüz berabere kaldı.

Rıdvan Dilmen: "Okan Buruk gelecek hafta oynatacak, Galatasaray'a yatmaya gelmedi"

TV8,5'te yayınlanan programda Rıdvan Dilmen, karşılaşmanın ardından değerlendirmelrede bulundu.

Dilmen'in açıklamaları şu şekilde:

"GALATASARAY DAHA YAKINDI"

"Galibiyete yakın olan taraf kuşkusuz Galatasaray'dı. 3-4 tane net fırsat kaçırdılar. Gomis'in aldığı süre ve yaptığı etkiye bakarsak çok faydalı olduğunu söyleyebiliriz. Okan Buruk, gelecek hafta Gomis ile başlayacaktır."

"YATMAYA GELMEMİŞLER"

"Lucas Torreira'nın sakatlandığı dakika ile oyundan çıkışı arasında 3-4 dakika var, sahada kalmak istedi yani. Mertens de aynı şekilde her şeyini verdi sahada. Bu oyuncuların buraya 'yatmaya' gelmediği belli."

"AVCI MUTSUZ DEĞİLDİR"

"Trabzonspor'un direkt ilk 11'inden 6 isim sahada yokken bu sonuçtan Abdullah Avcı mutsuz değildir. Bu kadar pozisyon harcanmışken mutsuz olan Okan Buruk'tur."

"GALATASARAY DAHA FARKLI"

"Geçen sezon Galatasaray gelişime açık oyuncularla bir plan yapmıştı. Bu sezon tecrübeli oyuncularla takımı geliştirme yoluna gittiler."

"TAHA BÜTÜN GECE UYUYAMAMIŞTIR"

"Taha Tepe, Türkiye Kupası'nda bile oynatılmamış bir kaleci. İlk pozisyonda Mertens'in şutunu kurtardıktan sonra kendisine çok güvenmeye başladı. Onun yerine kendinizi koyun, bütün gece uyuyamamıştır."

"GALATASARAY UMUT VERDİ"

"Galatasaray, bu hafta oynadığı oyunla taraftarlarına umut vermiştir. Önümüzdeki hafta stadyumda yine 50 bin kişi olur."

"ORTA ÜÇLÜ FARK YARATTI"

"Galatasaray'ın geçen sezona göre daha hazır durmasının sebebi, orta saha üçlüsü. Oliveira Roma'dan, Torreira Fiorentina'dan, Mertens Napoli'den gelmiş. İtalya Ligi bizim ligimizden çok üstün bir lig. Kanat oyuncularının da daha iyi olacağını düşünüyorum. Özellikle Yunus'un şu an yüzde 50 ile oynadığını düşünüyorum."

"KEREM GOLLERLE VAR OLUYOR"

"Kerem Aktürkoğlu çalımları ile değil attığı gollerle var olan bir oyuncu. Bazen karar problemleri ve koordinasyon problemleri yaşayan bir oyuncu. Şu ana kadar kaçırdığı golleri atsa kimse ağzını açmazdı. Kerem yine aynı Kerem, sadece gol atamıyor şu anda."

"YUNUS, KEREM'DEN FARKLI"

"Yunus'un da eksikleri var. Ancak Kerem ile aynı şeyleri söyleyemem onun için. Adana Demirspor'da yani bir Anadolu kulübünde öne çıkmak daha zordur."

"BOEY, ÇOK ATLET"

"Sacha Boey daha genç bir oyuncu, geçtiğimiz yıl ki oyununu göz önüne almayın. Patlama yapmama ihtimali yok bence, atletizm olarak çok iyi seviyede olduğunu düşünüyorum."

Güncelleme Tarihi: 30 Ağustos 2022, 14:33
YORUM EKLE