Rıdvan Dilmen, Süper Kupa Finali için yapılan anlaşmayı ve yaşanan krizi tek tek açıkladı!

Futbol yorumcusu Rıdvan Dilmen, Galatasaray - Fenerbahçe Süper Kupa Finali gündemiyle ilgili yorumlar yaptı.

Rıdvan Dilmen, Süper Kupa Finali için yapılan anlaşmayı ve yaşanan krizi tek tek açıkladı!

Ünlü yorumcu Rıdvan Dilmen, Suudi Arabistan'da Galatasaray ile Fenerbahçe arasında oynanması planlanan ancak iptal edilen TFF Süper Kupa finali ile ilgili Habertürk'te yayınlanan "Geçiş Oyunu" programında flaş açıklamalarda bulundu.

Dilmen'in açıklamaları şu şekilde:

"ELİNE KOCA BİR TAŞ ALDI VE CAMA ATTI"

Maçın zaten orada oynanmaması gerektiğini söyleyerek sözlerine başlayan Rıdvan Dilmen, "Zaten bu maçın orada oynanması tatsız. 99. yılda orada oynarsın eyvallah, 101. yılda oynarsın ona da eyvallah. Federasyon başkanımız maalesef eline koca bir taş aldı ve cama bir taş attı. İki kulübümüze 'Siz de atın' dedi. İkisi de attı. Sonra geri döndüler."

"BU MAÇIN TÜRKİYE'DE OYNANMASI LAZIMDI"

"Ben sadece bilgilerimi söylemek isterim. Önce sondan başlamak istiyorum. Kulüplerimizin geri dönmesi ülkemizin kurucusu Büyük Önder Mustafa Kemal Atatürk'ün ne kadar sahiplenildiğini gösteren bir davranıştır. Ama süreci buraya götüren de maalesef kulüplerimiz oldu. Şöyle; bu maçın Türkiye'de oynanması lazımdı. Türkiye'de bir sürü kapasitesi iyi olan Atatürk statları da var. Burada hiç ekonomik olarak bakmadan bu yıl burada oynanmasında herhalde hemfikiriz."

"KULÜPLERE TOPLAM 4 MİLYON DOLAR VERİLECEKTİ"

"Ben sözleşme ile duyduklarımı size ileteyim. Toplamda tutar, kazanan takıma 2 milyon 400 bin Dolar verilecekti, kaybeden takıma da 1.6 milyon Dolar verilecekti. Yani toplam 4 milyon Dolar. Eğer 4.5 Dolar ise 500'ünü federasyon alacaktı. Ama kulüplerin alacağı buydu.

"KULÜPLERİMİZ 1.6 MİLYON DOLAR'I BİR AY ÖNCE ALDI"

"Bir ay önce her iki kulübümüz de mağlubiyet parası alıp kazanan 800 bin Dolar daha alacaktı. Yani kulüplerimiz 1 milyon 600 bin Dolar'ı bir ay önce aldılar, bu önemli bence. Tazminat kısmını bilmiyorum. İlk anlaşma şöyle: Türk Bayrağı diyorlar tamam, imza atılıyor. İstiklal Marşı diyorlar, tabii ki imza atılıyor ama Suudiler de 'Bizim marşımızı burada olduğu için bir 30 saniye verelim.' diyor. Bizim kulüplerimiz burada itiraz ediyor ancak burada amaç maçı oynatmamak üzere değil. Son geçen hafta maalesef şehitlerimiz olunca federasyon yetkilileri diyor ki, 'Anma yapacağız'. Tamam diyorlar onu da sözleşmeye ekliyorlar."

"ATATÜRK'ÜN PAZARLIĞI OLMAZ"

"İki kulübümüz de maça 100. yıl formasıyla çıkacak. Arkadaşlardan rica ettim. Galatasaray'ın formasında Atatürk'ün imzası var, Fenerbahçe'nin de formasında göğsünde Atatürk var. Buna okey deyip Ekim ayında imza atıyorlar. Bu formayla oynamada problem yok. Sonra 26'sında Salı günü Fenerbahçe müracaat ediyor. Diyor ki; 'Yurtta sulh, cihanda sulh' pankartıyla sahaya çıkmak istiyoruz. İki; ısınmada 'Atatürk tişörtü giyeceğiz ve arkasında da Yurtta sulh cihanda sulh' olacak' diyor. Galatasaray da haklı olarak 'Biz de yapalım' diyor. Hemen 'Ne mutlu Türküm diyene' pankartı bastırıyorlar. Bu kriz maçtan 3 gün önce başlıyor. Bu kadar şeyi kabul etmiş Suudilerin bunu kabul etmemesi bana ilginç geldi. Zaten etmek de zorundasınız. Atatürk'ün orada pazarlığı olmaz. Maç bu formalarla oynanacaktı. İki formada da Atatürk var."

"KEŞKE BU MADDELER DAHA ÖNCE SÖZLEŞMEYE KOYULSAYDI"

"Sorun nerede? Şehitleri andık, Bayrağımız tamam, Suudilerin 30 saniyelik şeyi de tamam. Gelelim 26'sından sonraki gelişmelere. O pankartı kabul etmedikleri için ben de olsam ve sizler de olsanız zaten dönersiniz. Kimse de oynamasını beklemiyor. Keşke kulüplerimiz bu maddeleri daha önce sözleşmeye koysalardı. 26'sından sonra Suudiler 'Olmaz' diyor. Kulüplerimiz ve federasyon açıkçası haksız bir süreç geçirdiler. Değil Suudi Arabistan'da, Londra'nın göbeğinde de bu maçın oynanmasını istemem. Dolayısıyla maç oynanmadan dönüldü.

"BİRKAÇ AY ÖNCE ARADIM"

"Ben Mehmet Büyükekşi'yi birkaç ay önce aradım. Dedim ki, "Suudi Arabistan'da maç oynamak nereden çıktı?' Burada oynamak varken kaldı ki çok tartışılıyorsunuz. Taraftar grupları ve bütün medya burada oynanmasını istiyor. 
Dedim ki 'Sayın Cumhurbaşkanımızla böyle bir konuyu konuştunuz mu?' Dedi ki, "Ben kulüplere sordum. 4 milyon Dolar para var, kazanan şu kadar alacak, kaybeden bu kadar alacak.' Teklifi TFF Başkanımız Ali Bey ve Dursun Bey'e iletiyor. Onlar da kabul ediyorlar."

"CUMHURBAŞKANIMIZ, BÜYÜKEKŞİ'YE SORMUŞ"

Sonra hakkını helal etsin Sayın Cumhurbaşkanımız Recep Tayyip Erdoğan bana, 'Ben de Büyükekşi’ye niye orada oynayacaklarını sordum' dedi. Büyükekşi de diyor ki, 'İki kulübe para kazandıracağız'. Peki 'Kulüpler ne dedi?' diyor. 'Kulüpler de kabul etti' deyince o zaman tamam diyor. Biliyorsunuz çok farklı algılar var" diyerek sözlerini tamamladı.

HABER SARI KIRMIZI uygulamamızı telefonunuza ücretsiz indirin, transfer haberlerini anında öğrenin. İndirmek için tıklayın.

Güncelleme Tarihi: 01 Ocak 2024, 01:36
YORUM EKLE
YORUMLAR
Bay Doğru
Bay Doğru - 5 ay Önce

Evet bu şekilde dünyanın neresinde olsa hiçbir federasyon izin vermez. Kardeşim bu iş anlaşma protokol ve işin içinde fifa var. Sen şımarık şımarık maç günü ben böyle formalar giyecem,böyle pankartla cikacam dersen kimse kabul etmez. Maalesef ne kulüplerimiz ne federasyon büyük bir rezilliğe sebep olmuşlar.ama bunu bu noktaya getiren eminim ki malum kulübün 3 harfli başkanı, o diretmese Gs ve fed.bsk. Eksi olayı cozerdi. Ama bu operasyon çocuğu 3 harfli başkan bunun sonuçlarını da düşünerek bu provokasyonun baş mimarı oldu. Türk sporunun üzerinden elini çekmesi umuduyla ...

Bay X
Bay X - 5 ay Önce

İki kulüpte