Sedat Tahiroğlu: "Galatasaray'la yaptığımızı sözleşmeye sonraki satıştan yüzde 20 pay hakkı koydurduk"

Galatasaray'ın parlayan yıldızı Barış Alper Yılmaz'ın sonraki satıştan payı konusunda resmi açıklama geldi.

Sedat Tahiroğlu: "Galatasaray'la yaptığımızı sözleşmeye sonraki satıştan yüzde 20 pay hakkı koydurduk"

Keçiörengücü Başkanı Sedat Tahiroğlu, Galatasaray'da son dönemdeki performansıyla dikkatleri üzerine çeken Barış Alper Yılmaz'ın sonraki satışından yüzde 20 pay sahibi olduklarını açıklarken transfer sürecini de anlattı.

Mackolik YouTube'da canlı yayınlanan Akıntıya Karşı programına bağlanan Sedat Tahiroğlu, şunları söyledi: 

"CİDDİ BİR ÇIKIŞ YAKALADI"

"Barış Alper'i alt ligleri takip eden scout ekibimiz izledi. Ankara Demirspor'da fazla forma şansı bulamıyordu. Olumlu rapor verdiler. Biz de daha sonra yönetim olarak gittik, izledik ve beğendik. Daha sonra sonraki satıştan pay hakkı da vererek cüzi bir ücrete transfer ettik. Bize geldikten 3-4 hafta sonra oynamaya başladı. Ciddi bir çıkış yakaladı. Daha sonra Süper Lig kulüpleri bizi aramaya başladı."

"FATİH TERİM, İŞİN ÜZERİNE ÇOK DÜŞTÜ"

"Beşiktaş ve Trabzonspor da ilgilendi ancak Fatih Terim işin üzerine çok düştü. Bizzat beni aradı. Bu transferi çok istiyordu. Antalyaspor da çok istedi ancak tüm kulüplere devre arası oyuncuyu bırakmayacağımızı söyledik. Sezon sonu Fatih Terim tekrar aradı. Galatasaray'da yönetim değişmişti. Burak Elmas da beni aradı ve transfer gerçekleşti." ifadelerini kullandı.

Galatasaray ile yaptıkları anlaşmada oyuncunun sonraki satışından yüzde 20 pay hakkı sahibi olduklarını söyleyen Tahiroğlu, şöyle devam etti: 

"GALATASARAY'DAN BİZE YENİ BİR TALEP GELMEDİ"

"Barış Alper onu keşfettiğimiz dönemde sol kanatta oynuyordu. Bizde de genelde sol kanatta oynadı. Bazen sağ kanatta da oynuyordu. Barış Alper'in başarılı olacağını biliyorduk. Galatasaray'la yaptığımızı sözleşmeye sonraki satıştan yüzde 20 pay hakkı koydurduk. Bu konuyla ilgili Galatasaray'dan bize yeni bir talep gelmedi. Bu pay için şu anda bir rakam belirleme gibi bir lüksümüz yok. Bu konu gündemimizde değil. Önemli olan Barış Alper'in başarısı. Elbette başka bir takıma transferi bizim için olumlu olur. Barış'la görüştüğümüzde Galatasaray'da çok mutlu olduğunu söylüyor" diye konuştu.

Kaynak: Mackolik

HABER SARI KIRMIZI uygulamamızı telefonunuza ücretsiz indirin, transfer haberlerini anında öğrenin. İndirmek için tıklayın.

Güncelleme Tarihi: 16 Şubat 2024, 02:53
YORUM EKLE