Selim Soydan: "Bir oyuncuyu oynatmasını istiyor, onu hep dinlerken bu sefer oralı olmuyor ve ikili tartışıyor"

TFF ve Fenerbahçe'nin eski yöneticisi Selim Soydan, Türk futbolunu sarsacak bir olayı anlatırken şampiyonluk yarışında Galatasaray'ı favori olarak gördüğünü dile getirdi.

Selim Soydan: "Bir oyuncuyu oynatmasını istiyor, onu hep dinlerken bu sefer oralı olmuyor ve ikili tartışıyor"

TFF ve Fenerbahçe'nin eski yöneticisi Selim Soydan, Türk futbolunda yaşanan son gelişmeleri değerlendirdi.

Soydan'ın açıklamaları şu şekilde:

"İŞ SON MAÇA KALIRSA..."

G.Saray hala favori ve şu noktadan avantajını kaybederse çok şaşırırım. Okan Buruk tecrübesiz ama Erden Timur ve Dursun Özbek çok akıllı iki yönetici. Durumu kontrol altına alabilirler. Ben her halükarda iş son maça kalırsa ipi F.Bahçe'nin göğüsleyeceğine inanıyorum. Beşiktaş ise geç açıldı. Ancak şansları yok denecek kadar az."

"TÜM VAR KAYITLARINI AÇIKLAYIN"

"TFF'nin abdestinden şüphesi olmasa namazından da şüphesi olmaz. Ben olsam bütün VAR kayıtlarını açarım ve yüzde 100 şeffaflık yaratırım. Çünkü artık kimse kimseye güvenmiyor maalesef. Devrim niteliğinde bir karar alınmazsa bu güvensizlik ortamı artarak devam edecektir."

"BUNLAR RACON DA BİLMİYOR"

"İlk düğmeyi yanlış iliklerseniz devamı da yanlış gider. Her şeyin başlangıcı Erden Timur'un "Bu ligi bitirtmeyiz" lafı oldu. Gerçi Erden Bey özür diledi ama o günden beri herkes her aklına geleni söylüyor. Bu işi yönetmesi gereken TFF, gereken cezaları veremeyince herkes kendi adaletini sağlamaya çalıştı ve ortaya bu kötü görüntü çıktı. Beşiktaşlı genç yöneticinin demeçleri de çok ayıp. Bunlar racon da bilmiyor. Ben olsam gelecek sezonda ilk bu tarz demece 6 ay cezayı basarım. Görün bakın herkes ağzından çıkanı nasıl duyuyor!"

"JESUS'A BAŞARISIZ DİYEN TAŞ OLUR"

"Şu ana kadar F.Bahçe'nin puan ortalaması 2.2 ve bu şampiyonluk için yeterli normalde. Jesus'a başarısız diyen taş olur. G.Saray'ın ekstra başarısı Jesus'u ikinci sırada tuttu. Tabii ki bütün derbilerde hayal kırıklığı yaratması da bu tabloyu yarattı. Avrupa, kupa ve lige toplu bakarsak Jesus başarılı. Ama şanssız..."

MİLLİ TAKIM SKANDALI

Türkiye Futbol Federasyonu'nun eski milli takımlar sorumlusu Selim Soydan, Riva'da Hamit Altıntop odaklı Stefan Kuntz ve Abdullah Avcı gelişmelerini açıkladı.

"HAMİT ALTINTOP, KUNTZ'DAN BİR OYUNCUYU OYNATMASINI İSTİYOR"

"Beni herkes tanır; ben sokak dedikodusu ile konuşmam, doğruları anlatırım. Olay aynen şöyle gerçekleşiyor. Milli Takımlar Sorumlusu Hamit Altıntop, göreve kendisinin getirdiği Kuntz'dan bir oyuncuyu oynatmasını istiyor. Onu hep dinleyen Kuntz bu sefer oralı olmuyor ve ikili tartışıyor." dedi.

"EMRİVAKİYLE ABDULLAH AVCI"

Soydan, "Hamit, o günden beri Kuntz'un altını oyuyor. Konuyu TFF yönetimine getiriyor ama kesin bir sonuca bağlayamıyor. Bağlayamayınca da işi emrivakiye getirip, Abdullah Avcı ile görüşme yapıyor. Abdullah Avcı değerli bir teknik direktör ve o mevkiyi sonuna kadar hak ediyor. Ama hiç kimsenin A Milli Takımı keyfine göre yönetmeye hakkı yok." ifadelerini kullandı.

"BÜYÜKEKŞİ VETO ETTİ"

TFF'nin eski yöneticisi, "Nitekim Hamit Altıntop ile Avcı anlaşmasına rağmen, başkan Büyükekşi, "Görev süremizin bitmesine 40 gün kalmışken böyle değişiklik olmaz" diyerek veto ediyor." sözleriyle konuşmasını noktaladı.

Kaynak: Sabah

Güncelleme Tarihi: 05 Mayıs 2023, 23:57
YORUM EKLE