"Senin ismini kullanıyor, çık açıkla" dediler, ilk kez duyurdu

Galatasaray Başkan adayı Eşref Hamamcıoğlu'nun 2 senedir "Futbol aklım" dediği Cenk Ergün'e, Dursun Özbek cephesinden de baskı geldi. İşte detaylar.

"Senin ismini kullanıyor, çık açıkla" dediler, ilk kez duyurdu

Galatasaray'da Cenk Ergün paylaşılamıyor... Başkan adaylarından Eşref Hamamcıoğlu iki senedir futbol aklının Cenk Ergün olacağını söylüyor. Hamamcıoğlu, sportif direktör konusunda net olarak Cenk Ergün ile yola devam edeceğini ifade ediyor. Artık Cenk Ergün ismi Hamamcıoğlu listesiyle özdeşleşirken Dursun Özbek ve ekibinden de baskı geldi.

"Çık ve tarafsızlığını açıkla"

Dursun Özbek ve ekibi Cenk Ergün ile görüşerek, "Hamamcıoğlu senin ismini kullanıyor, çık ve tarafsızlığını açıkla. Biz de seninle çalışacağız" telkininde bulundu.

"Ben profesyonelim"

Cenk Ergün ise, "Şu an somut bir durum yokken bir açıklama yapmam ne kadar doğru olur. Ben profesyonelim, eğer benimle çalışmak isteyen bir yönetim olursa zaten Galatasaray için seve seve kabul ederim" cevabını verdi. İki ekip arasında şu an karşılıklı olarak Cenk Ergün hamleleri devam ediyor.

Cenk Ergün kimdir?

Cenk Ergün, 1974 yılında doğdu. Koç Üniversitesi İktisadi ve İdari Bilimler Fakültesi Ekonomi Bölümü’nde yükseköğrenimini tamamladı. 2000–2003 yılları arasında Kamera Spor Reklamcılık A.Ş.’de Türkiye Futbol Federasyonu için reklam ve sponsorluk pazarlaması ve A Milli Futbol Takımı özel maç organizasyonları yaptı.

2003–2006 yılları arasında Trabzonspor Sportif A.Ş.’de Genel Müdür Yardımcılığı görevini yürüttü. 2006 yılından itibaren Galatasaray Sportif A.Ş.’de Özel Projeler Sorumlusu olarak görev aldı. Ergün, şu anda futbol direktörü olarak görev yapmaktadır.

Cenk Ergün'den açıklama

Cenk Ergün, açıklama yaptı. Ergün, "Galatasaray’ın seçim sürecinden geçtiği hassas günler yaşıyoruz. Bu seçim gündemi içerisinde adımın transfer haberlerinde ve teknik adam arayışlarında yer almasının yarattığı algı ve bilgi kirliliğinden dolayı bir açıklama yapmak gereği duydum." ifadelerini kullandı.

Ergün, "Aksi takdirde gündemle ilgili yaratılan bu durumun, uzun vadede Galatasaray’a zarar vereceğine inanıyorum. Herhangi bir dayanaktan yoksun ve gerçeği yansıtmayan asılsız transfer dedikodularının bu aşamada Galatasaray’ımızın hiçbir unsuruna yarar sağlamayacağını düşünmekteyim." dedi.

"Her iki başkan adayımıza da aynı yakınlıktayım"

Cenk Ergün iki başkan adayına karşı olan tutumunun aynı olduğunu söyledi. Ergün, "Galatasaray’a hizmet benim için bir gurur kaynağıdır. Galatasaray’a olan sevgim ve bağımla birlikte her zaman onur duyduğum geçmiş hizmet dönemlerimin ve geçmişten bugüne aldığım Galatasaray terbiyemin sonucu olarak, her iki değerli başkan adayımıza da aynı yakınlıkta ve aynı uzaklıkta olduğumu belirtmek isterim." dedi.

Sözlerinin sonunda ise Cenk Ergün, "Bu süreçte, bir profesyonel olarak ‘resmi’ bir görevimin ve ‘resmi’ bir sıfatımın olmadığının altını özellikle çizmek isterim. Bilgi, birikim ve deneyimlerimi, gerektiği anda Galatasaray’ın menfaatleri doğrultusunda kullanacağımı bu vesile ile ifade ederim." açıklamasını yaptı.

Kaynak: Ajansspor

Güncelleme Tarihi: 28 Mayıs 2022, 11:47
YORUM EKLE