Serkan Akcan: "Dün gece çok yüksek bir konsantrasyonla 11'e döndü, bir rekora imza attı"

Galatasaray, Süper Lig'in 19. haftasında Nef Stadyumu'nda Hatayspor'u 4-0 mağlup ederek liderliğini sürdürdü.

Serkan Akcan: "Dün gece çok yüksek bir konsantrasyonla 11'e döndü, bir rekora imza attı"

Fanatik Gazetesi yazarı Serkan Akcan, Galatasaray ile ilgili yorumlarda bulundu.

Akcan'ın açıklamaları şu şekilde:

Juan Mata maça başlayan 11’lere bakıldığında fiziksel açıdan en zayıflardan biri gibi görünse de devre biterken attığı 2 golle maçı Galatasaray adına rahatlatan isim oldu.

Mertens cezalı olduğundan forma şansı bulan tecrübeli İspanyol’un bu performansı Okan Buruk’un kafasını pozitif manada fazlasıyla karıştırmış olabilir. Her antrenörün rüyası böyle karışıklıklar olsa da Okan hocanın bundan sonrası için Mata’yı Mertens’e tercih etmesini beklemek fazla romantik bir yaklaşım olur.

Galatasaray maçın ilk yarısında kendini çok sıkmadan maçı öylesine domine etti ki, rakip ceza sahasında tam 43 kez topla buluşarak bu alanda bir rekora imza attı. Rüzgar geçen hafta Fenerbahçe zaferiyle tamamen Galatasaray’ın yelkenlerine doluyor.

4-4-2'nin meyvesi

Hatay maçı dahil derbi sonrası ligdeki 5 maçın 4’ünü Ali Sami Yen’de oynamak Okan Buruk ve futbolcuları için büyük avantajdı. Nitekim dün gece bu serinin ilk maçını çok net, hiç zorlanmadan, domine ederek kazandılar.

Torreira, dün gece çok yüksek bir konsantrasyonla 11'e döndü. 70’ten sonra 4 değişiklik yapıp Gomis ile Icardi’nin birlikte oynadığı 4-4-2’ye geçen Okan Buruk’un bu değişimi meyvesini ilk 6 dakika içinde verdi. Golü Gomis attı ama Icardi’nin rakibin dengesini bozucu koşuları, bu tercihin en iyi geri bildirimlerinden biriydi.

Kaynak: Fanatik

Güncelleme Tarihi: 15 Ocak 2023, 01:22
YORUM EKLE