Serkan Akcan: "Galatasaray'da oynaması zor, takımın dışında kalıyor, küsüyor, küstürülüyor"

Galatasaray, Süper Lig'in 10. haftasında deplasmanda Kayserispor'a 2-1 mağlup oldu.

Serkan Akcan: "Galatasaray'da oynaması zor, takımın dışında kalıyor, küsüyor, küstürülüyor"

Fanatik Gazetesi yazarı Serkan Akcan, Kayserispor - Galatasaray karşılaşmasını değerlendirdi.

Akcan'ın açıklamaları şu şekilde:

Transfer yasağı sebebiyle kıt kanaat sezona başlayan Kayserispor ile transfer zengini Galatasaray’ın mücadelesi ibretlik bir hikaye gibiydi. Çağdaş Atan, nefis bir başlangıç planı hazırlamış, 15 gündür maç yerine taktik idman yapan Okan Buruk’a. Kerem’i kulübede tutup Mertens’i sol forvete, Kazımcan’ı sol beke süren Buruk hoca belki de en çok çalıştığı yerden kaybetti.

Mertens ile Kazımcan’ın arasındaki mesafeleri Ramazan ve Onur ile dolduran Çağdaş Atan, asıl farkı merkez baskısıyla yarattı. Torreira - Midtsjö - Mata üçlüsünün ilk 45 dakikayı '0’ top kapmayla oynaması bir yana hemen herkesin top kaybetme rekoruna koşması bir Çağdaş Atan başarısıydı. 

Icardi, Gomis fark etmedi

Icardi o kadar az topla buluştu ki, bir önceki Adana Demirspor maçındaki Gomis’in rolüne büründü. Okan Buruk’un senaryosunda Galatasaray’ın santrforu olmak zor. 10 futbolcu kendi arasında bir takım, santrfor o takımın dışında kalan yabancı. Yani en önde Icardi olmuş, Gomis olmuş fark etmiyor. O gün santrfor kim başlıyorsa oyuna küsüyor, küstürülüyor. Dakika 80 olduğunda Icardi sadece 14 kez topla buluşabilmişti.

1 Ekim’den bu yana Fenerbahçe, Trabzonspor, Başakşehir, Sivasspor 4 maça çıkarken bu hafta sonu 5. maçlarını oynayacaklar. Oysa Galatasaray bu süreçte ikinci maçını dün gece oynadı. Bol bol taktik idman yapma fırsatına rağmen Kayserispor karşısında bu kadar acemice pozisyon hataları yapmak göze batıyor. Herhalde kaliteli ve kariyerli futbolcuların ağırlıkta olduğu bu kadro daha kötüsünü istese de oynayamaz. Okun Buruk’un acilen bu dağınıklığa çözüm bulması gerekiyor.

Kaynak: Fanatik

Güncelleme Tarihi: 17 Ekim 2022, 01:18
YORUM EKLE