Serkan Akcan: "Okan Buruk, 66’da 3. golü yedikten sonra hemen oyundan çıkardı, çünkü..."

Galatasaray, Ziraat Türkiye Kupası Çeyrek Final maçında Nef Stadyumu'nda Başakşehir'e 3-2 mağlup olarak kupaya veda etti.

Serkan Akcan: "Okan Buruk, 66’da 3. golü yedikten sonra hemen oyundan çıkardı, çünkü..."

Fanatik Gazetesi yazzarı Serkan Akcan, Galatasaray - Başakşehir maçını değerlendirdi.

Akcan'ın açıklamaları şu şekilde:

"NELSSON İLE BAŞLAMASI GEREKİRDİ"

Galatasaray’ın şampiyonluk yarışındaki en büyük rakibi maç takviminin seyrekliği olsa gerek. Okan Buruk’un hafta sonu Adana Demirspor karşısında maçı son dakikalarda çözüp Başakşehir karşısına Victor Nelsson’lu en ideal kadrosuyla başlaması beklenirdi. Üstelik Konya maçında Nelsson cezasında Kaan Ayhan’ın sağ stoperliğinden yana başı ağrımış ve maçı kaybetmişken.

"EMRE BELÖZOĞLU, OKAN BURUK'U BAŞKA BİR PLANA İTTİ"

Başakşehir Teknik Direktörü Emre Belözoğlu, sezonun ilk yarısında kaybettiği 7-0’lık maçın ardından, ‘Gelirim, Ali Sami Yen’de de topa sahip olurum, bildiğimi oynarım.’ demeyerek Okan Buruk’u başka bir plana itti. Midtsjo, Kerem ve Zaniolo’nun kaybettiği topları Biglia’nın zekası ve Serdar Gürler’in atletizmiyle hızlı geçiş hücumlarına dönüştüren Başakşehir kaleye rahat gitti. Hep bir kaçan ve kovalayan durumu vardı. Galatasaray topa sahip olmasına rağmen geriden takip etmek zorunda kaldı. Üstelik Emre Belözoğlu erkenden atılmış olmasına rağmen.

"SAĞ KANATTAN YANA BÜYÜK SORUN YAŞADILAR"

Galatasaray, Başakşehir karşısından sağ kanadından yana büyük sorun yaşadı. Zaniolo, Boey’in önünde ofansif aksiyonların içinde ne kadar etkin rol oynadıysa geri koşularda o kadar kötüydü ve yükü Boey’in sırtına yükledi. Nelsson’un yerine Kaan Ayhan’ın sağ stoperliği de takımının ilk golünü atmış olmasına rağmen çok sorgulanır türdendi.

Kaan ile Boey’in arasından gelen Serdar Gürler sıklıkla çizgiye indi, asist yaptı, ceza sahasına girdi, bol bol tehlike yarattı, Galatasaray savunması sağ koridorundaki bu aksaklığa çözüm üretmekte çok zorlandı. O yüzden Okan Buruk 66’da 3. golü yedikten sonra Kerem ile Zaniolo’yu kenara alıp Yunus ile Rashica’ya teslim etti kenarları.

Kaynak: Fanatik

Güncelleme Tarihi: 07 Nisan 2023, 13:48
YORUM EKLE