Ses kayıtları dinlendi, Ali Palabıyık için karar çıktı

Süper Lig'in 11'inci haftasında Nef Stadyumu'nda oynanan ve Ali Palabıyık'ın hakemliğini yaptığı Galatasaray-Alanyaspor maçı ile ilgili çarpıcı bir ayrıntı ortaya çıktı.

Ses kayıtları dinlendi, Ali Palabıyık için karar çıktı

Galatasaray, Alanyaspor karşısında 2-0 öndeyken, sarı-kırmızılı takımın sağ beki Sacha Boey, Alanyaspor hücumunda bariz gol şansını engellediği gerekçesiyle 32'nci dakikada hakem Ali Palabıyık tarafından direkt kırmızı kartla oyun dışına gönderildi.

10 kişi kalan Galatasaray o dakikadan itibaren oyundan düştü, skoru koruyamadı ve Ali Palabıyık'ın kararı, spor kamuoyunda uzun süre tartışıldı. 

DÖRDÜNCÜ HAKEMİ DİNLEMEMİŞ

Galatasaray-Alanyaspor maçının dördüncü hakemi Erkan Özdamar, pozisyon gerçekleştiği esnada telsiz kulaklıkla Ali Palabıyık'a seslendi ve pozisyonun sarı kart olduğunu dile getirdi. Palabıyık ise bu uyarıyı dikkate almadı, Boey'e kırmızı kartını çıkardı.

İki hakem arasındaki bu kısa görüşmenin ses kaydını dinleyen Türkiye Futbol Federasyonu (TFF), pozisyonu doğru okuyamayan ve Özdamar'ın uyarısını da dikkate almayan Ali Palabıyık'ın hatalı olduğuna kanaat getirdi. 

SÜPER LİG MAÇLARINA VERİLMEYECEK

TFF, Galatasaray yönetiminin tepkisine neden olan, futbol kamuoyunda da büyük tartışma yaratan maçın hakemi Ali Palabıyık'a sezon sonuna dek Süper Lig'de maç vermeme kararı aldı. 

Kaynak: Aydınlık

Güncelleme Tarihi: 06 Kasım 2022, 01:26
YORUM EKLE