Sinan Yılmaz: "Galatasaray'da müthiş gelişimine devam ediyor, en iyisi olduğunu gösterdi"

Galatasaray, Süper Lig'in 5. haftasında Samsunspor'u 4 golle geçerken kalesinde gördüğü 2 gol ve verdiği pozisyonlarla dikkat çekti.

Sinan Yılmaz: "Galatasaray'da müthiş gelişimine devam ediyor, en iyisi olduğunu gösterdi"

Futbol yorumcusu Sinan Yılmaz, Galatasaray ile ilgili değerlendirmelerde bulundu.

Yılmaz'ın açıklamaları şu şekilde:

"MİLLİ ARAYI EN İYİ GEÇİREN KEREM DEMİRBAY OLMUŞ"

"Kerem Demirbay Milli arayı en iyi geçiren isim olmuş. Bundesliga temposunda oynayınca fark yarattı. Onun performansı kadrodaki herhangi bir ismin performansından daha önemli çünkü 3 yerliyi sağlamada önemi farklı." 

"KEREM AKTÜRKOĞLU, MÜTHİŞ GELİŞİMİNE DEVAM EDİYOR"

"Kerem Aktürkoğlu topsuz oyunda ligin en iyi kanat oyuncusu olduğunu gösteren maçlarından birini daha oynadı. Müthiş gelişimine devam ediyor. Tek vuruşları hiç kolay değildi. Okan Hocaya, 'Zaha 11'e girince Kerem'i hangi pozisyonda oynatmayı düşünüyorsunuz?' diye sordum. 'Zaha, Kerem, Ziyech üçü de farklı pozisyonlarda da oynayabiliyor. Maçına göre farklı değerlendirebiliriz. Şu an sadece bir sonraki maçı düşünüyorum' dedi." 

"MERTENS'İN BEYNİ FARKLI"

"Mertens özellikle iç sahada pek kolay kestirmez kendisini. Beyni farklı. Oyunu akıtıyor. Maç önü programında ilk 11'i tam böyle tahmin etmiştim ama videoya gelen ve en beğenilen yorum 'Mertens yerine Ndombele başlasın, 3'lü orta saha olsun' yorumuydu. İyi ki öyle olmamış... Ndombele de muhabirlerin yazdığının aksine pek de hazır görünmüyordu açıkçası. Ziyech'e göre biraz daha zamana ihtiyacı var gibi." 

"BOEY VE ZIYECH, BENCE İYİ İKİLİ OLACAKLAR"

"Ziyech gibi ince oyuncular daha kolay toparlıyor fizik olarak. Bir de Ziyech akıllı oyuncu çoğu kez Boey'i de sıfıra indirdi, hemen uyumu kurdu. Zaniolo'nun, Yunus'un yarım sezonda atmayacağı kadar pası, yarım devrede Boey'e atmış olabilir. İyi ikili olacaklar bence. Çalımcı gençler bekin koşusunu değerlendirirse kendisini zayıf kalmış hissediyor, iyi iş yapmadım sanıyor, Ziyech olgun tabi." 

"RAKİPLER SOL KANADI İŞLİYOR"

"Galatasaray'a karşı tüm rakipler sol kanadı, Angelino'yu işliyor. Samsun da işledi. 2. yarı başlarken santrada top dikildi. Eskiden Boey'e atılan uzun topu, bu kez solda Angelino'ya diktiler nedense ve tabiki alamadı topu. 30 saniye sonra da dönüşünde gol yendi. Saçmaydı ama o gol dışında da orası haftalardır aksıyor. Angelino zaten o açıdan zayıf ama Kerem'in de savunma bilgisi olarak gelişmesi gerek. Bence hücumu nasıl öğreniyor, gelişiyorsa savunmada pozisyon almayı vs de öğrenmesi lazım, orası çok daha doğaçlama, tamamen niyetle gidiyor. Bunu da sordum hocaya maç sonu. 'Geçen sene en az gol yiyen takımdı Galatasaray, bu sene biraz daha fazla pozisyon veriliyor ve hep de soldan' dedim. 'Doğru, Trabzonspor maçında vermemiştik bu pozisyonları ama Antep ve bu maçta verdik. Savunma benim için çok önemli" dedi. İsimlerle Angelino-Kerem vs ile ilgili bir yorum yapmadı tabi, zamanla düzeleceğini söyledi. Bence zamanla düzelebilir ama Kopenhag maçına zaman yok. Oraya sağlam savunmacı bir sol kanat koyup Kerem'i forvet arkası yapmak da denenebilir Kopenhag'a karşı. Misal Barış'a sen solda sürekli yardım edeceksin Angelino'ya deyip, Kerem'i forvet arkası yapmak..."

"NELSSON, FORMUNU BİR TÜRLÜ YAKALAYAMADI"

"Sol savunma zaafının faturası Abdülkerim'e de çıkıyor, çoğu pozisyonda tek kalabiliyor ve sık sık yer kaybetmek zorunda kalabiliyor (yine de bu kadar yer kaybetmemeli) Angelino'nun kademesine koşmaktan, onun pozisyon hataları yapmasını anlıyorum ama Boey sayesinde çok daha rahat olan ve çok daha az taciz edilen Nelsson'un bu kadar basit hatalar yapmasını anlayamıyorum. Bu sezon bir türlü formunu yakalayamadı." 

"BAKAMBU'NUN NEDEN GİRMEDİĞİNİ ANLAMADI"

"Barış ve Halil girdikten sonra topları çok kötü kullandılar. Halil yerine neden Bakambu girmedi anlamadım." ifadelerini kullandı.

APP STORE'dan uygulamamızı telefonunuza ücretsiz indir, transferleri anında öğren. İNDİRMEK İÇİN TIKLAYIN.

PLAY STORE'dan uygulamamızı telefonunuza ücretsiz indir, transferleri anında öğren. İNDİRMEK İÇİN TIKLAYIN.

Güncelleme Tarihi: 17 Eylül 2023, 15:31
YORUM EKLE