Süper Kupa Finali'nin yeni tarihini duyurdu!

Galatasaray - Fenerbahçe Süper Kupa Finali'nin tarihi ile ilgili detaylar ortaya çıkıyor.

Süper Kupa Finali'nin yeni tarihini duyurdu!

Galatasaray Başkanı Dursun Özbek, Suudi Arabistan'da oynanması planlanan ancak ertelenen Süper Kupa maçı hakkında konuştu.

Özbek'in açıklamaları şu şekilde:

"17 KASIM'DA MEKTUP GÖNDERDİK"

"Süper Kupa'nın Suudi Arabistan'da oynanma fikri Ağustos 2023'e kadar gidiyor. Konu camialarda tartışıldı. 17 Kasım 2023'te bu maçın Türkiye'de oynanmasının daha iyi olacağını, konunun 100. yıl itibariyle çok önemli olduğunu belirten mektup gönderdik. Bu mektup hiçbir zaman gündeme gelmedi."

"TFF'NİN VERECEĞİ KARAR UYMAK ZORUNDAYIZ"

"Ali Koç'un da olduğu toplantılarda bu niyetimizi söyledik. Kupayı Sayın Cumhurbaşkanımızın vermesini ilettik. Bu işin patronu TFF, onun aldığı karara uymak zorundayız. Suudi Arabistan'a gittik. Gelişmeler, bu maçın iptaline kadar gitti. Bundan sonra ortaya çıkan gelişmeler ne bizim, ne de Ali Koç'un kabul etmeyeceği seviyede siyasileşti."

"BİZİ ÇOK ÜZMÜŞTÜR"

"İki ülke arasındaki ilişkiler uzun süredir düzelme yolundayken buna zarar verir duruma geldi. Konu futbol maçından çıktı, siyasi boyuta geldi. Sayın Cumhurbaşkanımızın emeklerinin örselenmesi, bizi çok üzmüştür. Bu maçın olayların siyasete alet edilmesi bizi çok üzdü. Siyasi bir gündem oluşturulmasını reddediyoruz." ifadelerini kullandı.

SÜPER KUPA NE ZAMAN OYNANACAK?

Galatasaray - Fenerbahçe Süper Kupa maçının ne zaman oynanacağıyla ilgili konuşan Dursun Özbek, "Nerede ve ne zaman oynanacağı TFF'nin konusu. '26 Ocak' dediler ama çok sıkışık. Seçim döneminde bir hafta boşluk var, oraya koyarlarsa daha güzel olur." dedi.

Kaynak: habersarikirmizi.com

HABER SARI KIRMIZI uygulamamızı telefonunuza ücretsiz indirin, transfer haberlerini anında öğrenin. İndirmek için tıklayın.

Güncelleme Tarihi: 14 Ocak 2024, 14:58
YORUM EKLE
YORUMLAR
Alican
Alican - 4 ay Önce

Hangitarih

Samet nesli
Samet nesli - 4 ay Önce

Hangi gün

Ayaz.
Ayaz. - 4 ay Önce

Çok iyi vemükemmel

Muammer Cihan
Muammer Cihan - 4 ay Önce

Senin de Ali Koç'tan bir farkın yok Dursun Özbek...

Kazan yıldız
Kazan yıldız @Muammer Cihan - 4 ay Önce

Ne anlamda dedin

Zaza elhakan
Zaza elhakan - 4 ay Önce

Çıkmaz ayın sonunda

Ali ihsan
Ali ihsan - 4 ay Önce

Olu

Mirhat şerzan süle
Mirhat şerzan süle - 4 ay Önce

Çok iyi

Aşkın Demir
Aşkın Demir - 4 ay Önce

100yıl anısına hiçmi akıl edilemiyor oynamayın kupayı anıtkabire anı olarak bırakın daha anlamlı iki kulüp açısından değer önem taşımazmı ,?