Tugay Kerimoğlu: "Antrenman temposu nasıl bilmiyorum ama Galatasaray'da henüz göremedik"

Galatasaray, erteleme maçında İstanbulspor'u 1-0 mağlup ederek yoluna devam etti.

Tugay Kerimoğlu: "Antrenman temposu nasıl bilmiyorum ama Galatasaray'da henüz göremedik"

TRT Spor yorumcusu Tugay Kerimoğlu, Galatasaray ile ilgili değerlendirmelerde bulundu.

Kerimoğlu'nun açıklamaları şu şekilde:

"BU TÜR MAÇLAR HER ŞEYİ ANLATIR"

"Bu oyun teknik direktörlere oyunculara her şeyi anlatabilir. Bu tür maçlar her şeyi anlatır. Bu tip maçlar en zor maçlardır. Rakip ne olursa olsun saygı duyarak küçümsemeden oynamaktır. Bu maç Ankaragücü maçından daha zor. Koşan mücadele eden ve daha temaslı bir takım olmasına rağmen Ankaragücü, bu maç ondan daha zor."

"ESAS ÖRNEK MANCHESTER UNITED"

"Beklentimiz bu maç temposunda bazı oyuncuların yorgun olma durumu var değil mi, bugün de gördük. Sen hafta arasında Manchester United deplasmanında ne oynayacaksın? Esas örnek orası, o yüzden zorluk derecesi en yüksek maç bu."

"POZİSYONA GİRİYORSUN, ATAMIYORSUN"

"Stat veya oyun anlayışı diyebilirsin. Rakibin karşısında bir oyun ciddiyetin olur. Penaltı konuşulur, oraya dokunmayacağım ama İstanbulspor'da hoca ayrılığı var, yardımcı hoca neler yapabilir, bunu bilemiyoruz. Oyun 0-0 ve sen baskılı oynarken her şey çok iyi ama pozisyona giriyorsun, atamıyorsun. Beklenti var, karşılayamıyorsun"

"HENÜZ ZAHA'YI GÖREMEDİK"

"Tete toparladı, Zaha tam istenen seviyeye henüz gelemedi. Beklentiler çok fazla olduğu için. Antrenman temposu nasıl bilmiyorum ama Crystal Palace'ta bildiğimiz Zaha'yı henüz göremedik."

"KEREM TERCİHİ OLACAK"

"Kadro kurarken önceki maçlara bakınca solda Kerem Aktürkoğlu, tercihi çıkacak önümüze mecburen. Zaha formunda değil. Rakip sahada oynuyorsunuz tamam ama çabuk oynayıp üçgenleri kurduktan sonra farkı yaratmanız lazım. Oyun Galatasaray adına bu şekilde geliştiğinde isimler kadrolar değişebilir ama oyun anlayışınız rakip yarı sahaya yerleşmekse topu çabuklaştırmazsanız istediğinizi alamazsınız."

"BAYERN MÜNİH NASIL YAPIYOR?"

"Bu yerleşimde boş koşu yapabilecek Mertens var, Kerem var, Boey var. Tete de aynı şekilde. Bu oyunu şekillendirmeniz gerekiyor. Bayern Münih nasıl yapıyor? Oyun hep aynı çünkü belli bir mentalite var. Orada nefes aldırmadan baskı var. Şimdi sen onlara karşı oynayacaksın, o zaman planın ne olacak ona bakmak lazım."

"BİZİM LİGİMİZDE OYUN YAVAŞ OYNANIYOR"

"Bizim ayırt etmemiz gereken nokta rakiple mücadele etme ve temas oyunu. Avrupa'da bunların tamamını çok iyi yapıyorlar. Bizim ligimizde oyun yavaş oynanıyor ve mücadele eden takımlar belli. Yaslanan, bekleyen takımlar var. Antalyaspor var mesela kaybedeceksem böyle kaybedeyim diyor." ifadelerini kullandı.

Kaynak: habersarikirmizi.com

HABER SARI KIRMIZI uygulamamımızı telefonunuza ücretsiz indirin, transfer haberlerini anında öğrenin. İndirmek için tıklayın.

Güncelleme Tarihi: 28 Eylül 2023, 00:50
YORUM EKLE