Tugay Kerimoğlu: "Galatasaray'da çok büyük işler yapar, rakiplere çok sıkıntı yaratır"

Galatasaray, Süper Lig'e milli aradan 4-0'lık Alanyaspor galibiyetiyle döndü.

Tugay Kerimoğlu: "Galatasaray'da çok büyük işler yapar, rakiplere çok sıkıntı yaratır"

TRT Spor yorumcusu Tugay Kerimoğlu, Galatasaray ile ilgili değerlendirmelerde bulundu.

Kerimoğlu'nun açıklamaları şu şekilde:

"MERTENS İLK 11'DE BAŞLAMALI"

"Manchester United maçında ben olsam Mertens ile 11'de başlarım. Oyuncu her anlamda fayda sağlıyor. Icardi'nin koşularını, Zaha'nın driplinglerini çok iyi ayarlıyor. Geçtiğimiz sezonun katkılarını da göz ardı edemeyiz. O dönemde takımın bu şekilde katkı vermesinin sebebi Mertens'ti. Oynadığınız rakiplere göre oyuncu tercihi değişebilir. Mertens, eskiden kaldığı yerden devam ediyor. Bu oyunun bazı kriterleri vardır. Bağlantıyı doğru oyuncu ile yaparsınız sorun yaşamazsınız. Okan hoca kararını kendisi karar verecektir ama Manchester United maçında Kerem-Zaha-Mertens'i oynatır diye düşünüyorum."

"RAKİPLERE ÇOK SIKINTI YARATIRLAR"

"Ndombele eksiklerini tamamlarsa Torreira - Ndombele ikilisi rakiplerine çok sıkıntı yaratır. Kerem Demirbay ile Torreira ekstra bir oyun izletmez size ama Ndombele - Torreira daha güçlü olacak. Bunların önünde Mertens'in olması ileri uca katkı sağlar."

"NDOMBELE, SORUNLARINI ÇÖZDÜĞÜ ZAMAN ORTA SAHDA ÇOK BÜYÜK İŞLER YAPAR"

"Kadroya baktığımızda 3 oyuncu değişmiş. Okan Buruk'un en fazla beklentisi Ndombele'deydi. Çok ekstra işler yapmadı ama yavaş yavaş sorunlarını çözdüğü zaman orta sahada çok büyük işler yapar."

"İLLA 11 OYNAYACAK DİYE BİR ŞEY YOK"

"Barış Alper Yılmaz'ı izlerken hep şunu düşündüm. Bazen beklersin, forma sana verildiğinde çok ekstra işler yapmaya kalkarsan hata yaparsın. Bunu maç içinde çok fazla yaptı. Bazı oyunculardan yedekte faydalanıyorsun. İlla 11'de oynayacak diye bir şey yok."

"ICARDI, ÇOK İYİ MOTİVE EDİYOR"

"Icardi hem saha içinde hem de saha dışında takım arkadaşlarına yardım ediyor. Takım arkadaşını çok iyi motive eden bir özelliğe sahip. Takım içindeki liderlik saha dışında da var. Bunlar çok önemli özellikler."

"KAZIMCAN KENDİ MAÇLARINI İZLERSE HATALARINI ÇÖZER"

"Kazımcan Karataş, kendi maçlarını izlerse yaptığı hatalarını çözer. Bölge problemli ama bunları çözmesi için kendi hatalarını bulması lazım. Okan hocanın sisteminde kanat içeri, bek dışarı deriz ya o sistemde oynaması lazım. Angelino buna uygun ama bir türlü performansını göremedik." ifadelerini kullandı.

Kaynak: habersarikirmizi.com

HABER SARI KIRMIZI uygulamamızı telefonunuza ücretsiz indirin, transfer haberlerini anında öğrenin. İndirmek için tıklayın.

Güncelleme Tarihi: 26 Kasım 2023, 21:32
YORUM EKLE