Uğur Karakullukçu: "Zeballos, Galatasaray'da bitme noktasındaki isim ve Giovanni Simeone transferi de çok yakın"

Galatasaray'da yaz transfer dönemi için sıcak gelişmeler yaşanıyor.

Uğur Karakullukçu: "Zeballos, Galatasaray'da bitme noktasındaki isim ve Giovanni Simeone transferi de çok yakın"

Galatasaraylı yorumcusu Uğur Karakullukçu, Youtube kanalında sarı kırmızılılarla ilgili önemli transfer gelişmesini duyurdu.

Karakullukçu'nun açıklamaları şu şekilde:

"BİTME NOKTKASINDA OLAN İSİM ZEBALLOS"

"Benim duyduğum kadarıyla 'Bitti' diye düşünülen isim, Exequiel Zeballos. Zeballos ismini yaklaşık 3 ay önce dile getirmiştim. O dönem de kulüp içinden bana 'Nereden öğrendin?' diye de çok soru geldi. Galatasaray'da yönetimin iki oyuncuyu bitirdiği yönünde dönüş olmuş. Zeballos, bu oyuncuların başında geliyor. Bitme noktasındaki isim Zeballos."

"QUARESMA TARZI OYUNCU"

"Bence çok değerli bir oyuncu. Arjantin altyaş milli takımlarında da hatırlayanlar olabilir. Boca Juniors'ta bu sezon performansını yükseltti, ciddi süreler de alıyor. Hakikaten inanılmaz bir driplingçi. En önemli özelliği bu. Topla dripling yapıp orta yapmayı seven bir isim. Icardi kalırsa ona çok hizmet edebileceğini düşünüyorum. Frikik de kullanabiliyor. Daha genç ve bitiricilik konusunda da mesafe katedecektir. Biraz geri dönme mevzusu yok. Önde takılıyor, savunma katkısı çok yok. Açıkçası potansiyeli çok yüksek. Topla ilişkisi gayet yüksek. Biraz daha Quaresma tarzı oyuncu. Çizgiye açılmayı daha çok seven bir oyuncu."

* 20 yaşındaki sol kanat oyuncusu Exequiel Zeballos'un Boca Juniors ile 2026 yılına kadar sözleşmesi bulunuyor.

"GIOVANNI SIMEONE İÇİN GELİŞMELER OLUMLU"

"Giovanni Simeone için gelişmelerin olumlu yönde devam ettiğini duydum. Napoli almayı düşünmüyor. En önemli özelliği hem çift forvet hem de tek forvet oynayabilmesi. Bu çok yönlülük Galatasaray için önemli. Galatasaray'ın senelerdir aldığı adamların hepsi tek başına oynayabiliyor olması. Mesela Icardi - Gomis olmuyor. Giovanni Simeone'yi çok beğeniyorum. Galatasaray, Serie A geçmişi olan oyunculardan çok da verim aldı"

"TRANSFERİ ÇOK YAKIN"

"Simone, agresif basan, adamı rahatsız eden, sindiren bir oyun stili var. O agresifliğin Galatasaray'ın pres sistemine çok uyacağına inanıyorum. Giovanni Simeone bir kere gerçek bir Galatasaray oyuncusu. Tek kötü özelliği topu tutan, servis yapabilen bir oyuncu değil. O yüzden hızından bitiriciliğinden ve agresifliğinden yararlanmak lazım. Icardi için biçilmiş bir kaftan. Icardi, böyle bir adamı çok ister. İyi bir ikili oluşturabilirler. Transferinin çok yakın olduğu bilgisini aldım. İlk görüşmeler çok olumluydu. Galatasaray'a çok sıcak bakıyordu."

* 27 yaşındaki Arjantinli golcü oyuncu Giovanni Simeone, Napoli'de kiralık olarak forma giyerken bonservisi Hellas Verona bulunuyor ve 2026 yılına kadar sözleşmesi var.

Kaynak: habersarikirmizi.com

Güncelleme Tarihi: 21 Nisan 2023, 12:02
YORUM EKLE