Ünal Aysal: "Anlaşma yapılmış olsa bile ben Galatasaray'ı sahaya çıkarmam"

Galatasaray'ın eski başkanlarından Ünal Aysal ve Mehmet Cansun ile eski yönetici Sedat Doğan, Süper Kupa maçının Suudi Arabistan'da oynatılması konusunda açıklamalarda bulundu.

Ünal Aysal: "Anlaşma yapılmış olsa bile ben Galatasaray'ı sahaya çıkarmam"

Galatasaray eski yöneticisi ve hukukçu Sedat Doğan, Sözcü Televizyonu'nda yayınlanan "Türkiye'nin Sözü" programına katıldı.

Süper Kupa'daki derbi mücadelesinin Türkiye'de oynatılmaması konusuna değinen Doğan, hakem Halil Umut Meler'e düzenlenen saldırı öncesinde yaşananlara rağmen hiçbir önlem alınmadığına dikkat çekti:

"BU BİR LİYATKATSİZLİK ÖRNEĞİDİR"

"Uluslararası ilişkilerde ülkelerin güçleri 'soft power' ve 'hard power' diye ayrılıyor. Spor bir 'soft power'. Siz en çok uluslararası ilişki kurduğunuz unsur olan sporda 100. yıl kupanızı Suudi Arabistan'da oynamaya kalkıyorsunuz. Bu bir liyakatsizlik örneğidir. Milleti dinlememe örneğidir."

"İKİ KULÜBÜN 'MAÇA ÇIKMIYORUZ' DEMELERİ GEREKİR"

"Kulüplerin başvurularına rağmen TFF Başkanı şahsi egosu ve ihtirası ile 'Bu maçı Arabistan'da oynayacağız' diyorsa, bunda kötü niyet vardır. Tansiyonu yükseltmeden kulüplerin bu işi çözme iradesi vardı. Gelinen noktada yapılması gereken nettir. İki kulüp başkanı ve yönetimlerinin "Burada oynanmıyorsa maça çıkmıyoruz" demeleri gerekir. Ben Galatasaray Başkanı'ndan bekliyorum. Biri çıkmıyorum derse öbürü de çıkmaz."

"FENERBAHÇE, DİYARBAKIR'DA JİLETLENDİ"

Doğan, Meler'e yapılan saldırı ile ilgili "Bir başkanın hakeme yumruk atması, popülaritesinden bu şekilde cezalandırıldı. 2 yıl önce Fenerbahçe Kadın Takımı Diyarbakır'da jiletlendi. Geçen sene Amed-Bursa maçında vahim işler oldu. Hem Diyarbakır'da hem de Bursa'da. Türkiye Cumhuriyeti bütün istihbaratı, İçişleri Bakanlığı'nın kaynaklarıyla bunu engelleyemedi. Ali Koç adil rekabet olmadığından bahsetti, liyakatli bir başkan ve yönetimin olmadığını ifade etti. Demokratik ülkelerde bunlar olsa, yönetim filan kalmaz" ifadelerini kullandı.

Galatasaray'ın eski başkanlarından Ünal Aysal ve Mehmet Cansun da, Süper Kupa'nın Arabistan'da oynatılması konusunda açıklamalarda bulundu.

ÜNAL AYSAL: "TAKIMI SAHAYA ÇIKARMAM"

"Süper Kupa finalinin bu özel senede Türkiye'de oynanması lazım. Anlaşma bile yapılmış olsa ya ertelenir ya da tazminatı ödenir. Başkanlar bir araya gelip çözüm bulmak zorunda. Suudi Arabistan ısrarı devam ederse ya bu sene oynanmaması ya da önümüzdeki seneye ertelenmesi lazım. Bu ikisi de olmuyorsa; Galatasaray Başkanı olsam Cumhuriyet'in 100. yılına yakışan duruşu sergileyip takımı sahaya çıkarmam."

MEHMET CANSUN: "BU MAÇA GİDİLMESİN"

"Bu özel senede ülke sporunun iki çınarının milli beraberliği ortaya koyması çok önemli. Bu sebepten dolayı Suudi Arabistan ya da başka bir ülkede finalin oynanması doğru olmaz. Galatasaray'a kimse zorla bir iş yaptıramaz. Gerekirse Galatasaray'ın Cumhuriyet'e bağlılığını ortaya koymak adına bu maça gidilmesin. Takım sahaya çıkmasın. Sergilenecek böyle sert bir tavırda bile başkan ve yönetimin yanındayız."

HABER SARI KIRMIZI uygulamamızı telefonunuza ücretsiz indirin, transfer haberlerini anında öğrenin. İndirmek için tıklayın.

Güncelleme Tarihi: 19 Aralık 2023, 09:38
YORUM EKLE
YORUMLAR
Turhan eriş
Turhan eriş - 5 ay Önce

Ne issimiz var suudi arabistanda. Arab futbolu dünyada son sıralarda. Para için gs ve fb kulüplerri kendilerini oralarda buralarda rezil etmesin. Cumhuriyetin 100 yılı bu kupa bu ülkede oynanmalı.
Biz onurlu millet ve devletiz.
Yaşasın Türkiye cumhuriyeti.
Ne mutlu türküm diyene.

Abbas
Abbas - 5 ay Önce

Aynen baskanim cikmasinlar bunlar dalga geciyo

Enişte
Enişte - 5 ay Önce

Galatasaray da Fenerbahçe de Arabistan’a gitmemeli birileri Arapları memnun edecek diye gitmemeli. Emrin kim tarafından verildiği belli. İki takımda biat etmemeliler

Ahmettopal
Ahmettopal - 5 ay Önce

Suriyeli Araplar yetmedi Sudi araplarinanda final maçı verdik neyin karsiliginda iktidar karşılığında ne alacak . Cumhuriyetin 100 yılında bu maçın Arap topraklarında oynatılması cumhuriyete ihanettir.. ben bir Galatasaray ki olarak maç orda oynanırsa izlemiycem .. umarım Fenerli dostlar da tepkisini koyar.. Ûnal aysala katılıyorum ve destekliyorum